10 auto's met een hoge instap

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 24 april 2019
Dit artikel is op 13-10-2019 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min
Bekijk het aanbod

Makkelijk in- en uitstappen, veel overzicht – een auto met een hoge instap heeft veel voordelen. Maar welke opties zijn er? Hier heb je in willekeurige volgorde 10 auto’s met een hoge instap.

10 auto's met een hoge instap

De Mercedes-Benz B-Klasse

Dit model combineert een hoge instap met een luxe uitstraling. Er zijn ondertussen drie generaties en die zijn er met zowel benzine- als dieselmotoren. De Mercedes-Benz B-Klasse wordt vaak aangeboden met een automatische versnellingsbak en vaak ook met allerlei opties. Let dus goed op of de opties die je aanspreken ook op de auto van jouw keuze aanwezig zijn.

Peugeot 2008

Zoek je een hogere auto die ook makkelijk te parkeren is? Dan loont het om te kijken naar een compacte Peugeot 2008. De meeste exemplaren zijn voorzien van een benzinemotor en een handgeschakelde versnellingsbak. Er zijn veel actiemodellen verkocht, dus let goed op de uitrusting van de aangeboden auto.

Honda CR-V

Rijd je liever in een grote auto met veel ruimte en een hoge instap? Dan is een Honda CR-V de moeite waard om te bekijken. Deze SUV is er met vijf en zeven zitplaatsen en met benzine- en dieselmotoren. Het aanbod Honda’s CRV is nagenoeg gelijk verdeeld over versies met een automatische en met een handgeschakelde transmissie.

Volkswagen Touran

Liever een MPV met een multifunctioneel interieur? De Volkswagen Touran is er met vijf en zeven zitplaatsen en als Cross-uitvoering met een nog hogere instap. Heb je echt veel ruimte nodig? Kijk dan ook eens naar een Volkswagen Sharan.

Audi Q5

Voor wie een luxe SUV met hoge instap en vierwielaandrijving zoekt, is de Audi Q5 een geschikte auto. Audi staat bekend om zijn vierwielaandrijving; de meeste aangeboden exemplaren zijn dan ook voorzien van het Quattro-systeem. Het aanbod is nagenoeg gelijk verdeeld over diesel- en benzinevarianten en een enkele keer wordt er ook een met hybrideaandrijving aangeboden.

Opel Agila

Zuinig en gemakkelijk te parkeren: de Opel Agila is een van de kleinste in dit rijtje auto’s met een hogere zitpositie. Desondanks heeft de Agila voldoende ruimte voor vier volwassenen. Hij is er uitsluitend met benzinemotor en de meeste exemplaren zijn voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak. De Agila is ook verkocht als Suzuki Wagon R en Splash.

Hyundai ix20

Liever een compacte MPV met wat extra ruimte? De Hyundai ix20 valt qua formaat precies tussen de Agila en de Touran. De meeste Hyundai’s ix20 zijn voorzien van een benzinemotor en een handgeschakelde versnellingsbak. Je kunt hem natuurlijk kopen in de geijkte kleuren zwart of wit, maar er zijn ook oranje, groene en felblauwe exemplaren.

Subaru Forester

De Subaru Forester is een terreinauto-achtige stationwagon. Dat betekent dat hij een hoge instap heeft, maar ook de ruimte en het rijgedrag van een stationwagon. De meeste Foresters worden aangedreven door een benzinemotor gekoppeld aan een automatische transmissie. Vierwielaandrijving is nagenoeg altijd aanwezig.

Daihatsu Terios

De Terios werd ooit liefkozend de kleinste SUV ter wereld genoemd. Dankzij de vierkante carrosserie heb je een goed overzicht, terwijl je makkelijk instapt dankzij de hoge zitpositie. De Terios heeft vijf deuren, twee- of vierwielaandrijving en een handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Fiat Panda

‘Met een Panda lach je iedereen uit!’ Dat was ooit de slogan van Fiat voor de eerste Panda. De kleine Italiaan combineert in de latere modellen een hoge instap met een slim interieur. Er zijn diverse opbergvakken en er is ruimte voor vier personen. De Panda is er ook als stoere Panda Cross 4x4 met vierwielaandrijving en een nog hogere instap!

Zoek je liever een stoere SUV? Bekijk dan het blogartikel over tien SUV’s die je kunt kopen voor 20.000 euro!

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp