Zeker zijn van je zaak?
Bij viaBOVAG.nl vind je altijd occasions met BOVAG Garantie en Omruilgarantie.

Hyundai Ioniq

Zuinig rijden? Dit zijn de vijftien zuinigste benzineauto’s

Hoe kan ik zo zuinig mogelijk rijden? Die vraag stelt iedereen zich bij het tankstation. In dit blog zetten we de vijftien zuinigste benzineauto’s op een rij en vertellen we hoe je zo zuinig mogelijk kunt rijden.

Lees meer

DS3 Cabrio - Occasion

Op zoek naar een tweedehands cabrio? Bekijk hier 20 zomerse occasions!

In een cabriolet geniet je extra van het mooie weer. Geen idee welke cabriolet je moet kopen? En waar je op moet letten bij aankoop? We zetten twintig zomerse occasions op een rij.

Lees meer

Wat houdt onderhoud van de auto in?

Wat houdt het onderhoud van een auto in?

Elke auto, nieuw of gebruikt, heeft periodiek onderhoud nodig. Goed onderhoud zorgt ervoor dat je zorgeloos en veilig kunt gebruikmaken van je auto en het verlengt de levensduur. Hoewel auto-onderhoud belangrijk is, zijn de kosten niet altijd inzichtelijk. Wij geven een overzicht van de belangrijkste soorten auto-onderhoud.

Lees meer

Waarop letten bij aanschaf van een auto

Auto kopen, waar moet ik op letten?

Als je een auto wilt kopen, kom je al snel tot de conclusie dat er onnoemlijk veel keuze is. Zeker als je op zoek bent naar een occasion. Veel van deze gebruikte auto’s zijn goed en kun je met een gerust hart kopen. Maar helaas zit er zo nu en dan wat kaf tussen het koren. Stel nu dat je je droomauto gevonden hebt, hoe weet je dan of je het juiste exemplaar kiest? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten als het gaat om onderhoudshistorie, APK, kilometerstand en andere belangrijke zaken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Lees meer

Tips voor het maken van een proefrit

Tips voor maken proefrit

Als je een proefrit gaat maken, zijn er veel zaken waar je op moet letten. Vooral bij een occasion. Met onderstaande tips voor het maken van een proefrit kom je beslagen ten ijs.

Lees meer

Occasion met automaat kopen

Occasion met automaat kopen? Hier moet je op letten

Steeds meer mensen kiezen voor rijden met een automaat, dat blijkt uit onderzoek van BOVAG en RAI Vereniging. Logisch, want moderne automaten zijn niet meer die trage, futloze en inefficiënte transmissies van weleer. Sommige schakelen sneller dan een handgeschakelde versnellingsbak en andere zorgen zelfs voor een lager verbruik. Hier lees je waarop je moet letten bij het kopen van een occasion met automaat.

Lees meer

hoe kies je de juiste caravantrekker

Hoe kies je de juiste caravantrekker? Let hierop voor het kiezen van de juiste trekauto

Wie graag met de caravan op vakantie gaat, stelt specifieke eisen aan een auto. Diverse eigenschappen bepalen of een auto geschikt is als trekauto. In dit artikel vertellen we waarop je moet letten bij het kopen van een goede caravantrekker.

Lees meer

Wat is de ideale vakantieauto

Met de auto op vakantie, wat is de ideale vakantieauto?

Met de auto op vakantie gaan, dat doen we graag. Maar wat maakt een auto nu tot de ideale vakantieauto en hoe stoom je je auto klaar voor een roadtrip? Hier lees je alles over het ideale vervoermiddel voor een autovakantie.

Lees meer

Hybride auto kopen - waar moet je op letten

Hybride auto kopen, waar moet je op letten?

Het Nederlandse wagenpark kent een groeiend aantal hybride auto’s, inmiddels zijn het er al ruim 250.000. Een hybride auto combineert een benzine- of dieselmotor met een elektromotor. Hybride auto’s zijn er in diverse soorten, maar het doel is steeds hetzelfde: een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Het kopen van een hybride occasion kan dus heel interessant zijn. In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het kopen van een hybride auto.

Lees meer

10 auto's met een hoge instap

10 auto's met een hoge instap

Makkelijk in- en uitstappen, veel overzicht – een auto met een hoge instap heeft veel voordelen. Maar welke opties zijn er? Hier heb je in willekeurige volgorde 10 auto’s met een hoge instap.

Lees meer