Blog

Fietsband kopen Hier moet je op letten

Fietsband kopen? Hier moet je op letten

Een fietsband moet comfort geven, veilig en lekbestendig zijn. Waar moet je op letten wanneer je een nieuwe fietsband gaat kopen? Lees het hier.

Lees meer

Een e-bike met een riemaandrijving kopen

Een e-bike met een riemaandrijving kopen

Steeds vaker worden elektrische fietsen uitgerust met een riemaandrijving. Wat zijn de voor- en nadelen? Lees het hier.

Lees meer

Elektrische bakfiets

Elektrische bakfiets kopen? Hier moet je op letten

Met een elektrische bakfiets breng je kinderen veilig en comfortabel naar school. Daarvoor hoef je de auto niet meer te pakken. En fietsen met een bakfiets gaat helemaal gemakkelijk wanneer je bakfiets elektrisch ondersteund wordt. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een elektrische bakfiets gaat kopen.

Lees meer

Fiets leasen, fiets huren of fiets kopen

Wat zijn de verschillen tussen het kopen, huren of leasen van een nieuwe fiets?

Met een fiets reis je snel, makkelijk en comfortabel naar je bestemming. Zeker wanneer je kiest voor een elektrische fiets, daarmee fiets je fluitend naar bijvoorbeeld je werk. Wanneer je je oog hebt laten vallen op een nieuwe fiets, dan kun je deze kopen, huren of leasen. In dit artikel lees je wat de verschillen zijn, zodat je een goede keuze kunt maken.

Lees meer

speed pedelec

Een speed pedelec; wat is dat voor fiets?

Speed pedelec, speedbike of hogesnelheids fiets. Misschien heb je de term wel eens voorbij zien komen. In dit artikel lees je wat een speed pedelec is, waarvoor je hem kunt gebruiken en aan welke regels je moet voldoen om met een speed pedelec de weg op te gaan.

Lees meer

Caravan luifel of voortent

Kies je voor een luifel of voortent voor je caravan?

Wanneer je op pad gaat met je caravan, dan is een voortent of een luifel een waardevolle aanvulling. Je krijgt er meer leefruimte door, je zit droog en hebt minder last van de wind en je hebt schaduw wanneer de zon de hele dag schijnt. Wanneer kies je voor een luifel en wanneer voor een voortent? In dit artikel leggen we je de verschillen uit.

Lees meer

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar

viaBOVAG.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2021!

Lees meer

Hier moet je op letten bij het kopen van een vouwwagen

Met een vouwwagen combineer je het comfort van een caravan met het gemak van een tent. Het aanbod van nieuwe en gebruikte vouwwagens is groot, maar hoe maak je de juiste keuze? In dit artikel vind je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je een nieuwe vouwwagen of een occasion aan wilt schaffen.

Lees meer

elektrische transportfiets

Lees hier alles over elektrische transportfietsen en cargobikes

Met een elektrische cargobike of een transportfiets vervoer je eenvoudig vracht, huisdieren of kinderen. Welke soorten zijn er? Lees er alles over.

Lees meer

Hoe voorkom je zadelpijn

Zo voorkom je zadelpijn

Laat je fietsplezier niet bederven door zadelpijn. In dit blogartikel vind je verschillende tips en adviezen om zadelpijn te voorkomen en te verhelpen.

Lees meer

viaBOVAG.nl blog over auto’s, veilig rijden en mobiliteit

We publiceren elke maand tussen de 6 en 8 blogs. Met deze blogs willen we je verder helpen om je kennis te vergroten op specifieke onderwerpen. De keuzes voor onderwerpen kun je maken met behulp van de tags boven in de blog.

Zo kun je de 10 auto’s met hoge instap lezen, 10 betaalbare SUV’s en waar je op moet letten bij het kopen van een hybride auto.