Blog

overstappen e-bike

Veilig overstappen naar een e-bike

Waar moet je rekening mee houden wanneer je overstapt van een reguliere naar een elektrische fiets? Lees het hier.

Lees meer

hydraulische schijfremmen fiets

Soorten remsystemen bij fietsen

Welke remsystemen zijn er bij een fiets? Wat zijn de eigenschappen en welke zijn het meest geschikt bij jouw fietsgebruik? Lees het hier.

Lees meer

Kan ik een auto leasen?

Wat betekent inruilwaarde van je auto?

De waarde van een auto is niet zomaar te bepalen. Een auto heeft in zekere zin verschillende soorten waardes: de dagwaarde, cataloguswaarde, inruilwaarde en fiscale waarde.

Lees meer

Ex-lease-auto-kopen

Tweedehands auto kopen: hier moet je op letten

Auto’s zijn complexe apparaten. Ze slijten en er kan na verloop van tijd het een en ander aan mankeren. Waar moet je op letten om een goede tweedehands auto te kopen?

Lees meer

Schermafbeelding 2021-05-25 om 10.06.22

Wat is een hoge instap auto?

Auto’s met een hoge instap zijn populair. We schreven het al eerder: er verschijnen steeds meer auto’s met een hoge instap. Dat zijn niet alleen SUV’s en MPV’s, maar ook crossovers. De voordelen zijn bekend: makkelijk in- en uitstappen, meer overzicht op het verkeer en als je kleine kinderen hebt, is het gebruik van kinderzitjes ook gemakkelijker. Wij geven een beknopt overzicht van de populairste auto’s met een hoge instap.

Lees meer

onderhoud elektrische fiets

Tips voor onderhoud aan een elektrische fiets

Wil je zelf je elektrische fiets onderhouden of schoonmaken? Hoe zuiniger je bent op je e-bike, hoe langer je deze probleemloos en veilig kunt gebruiken. Lees het hier.

Lees meer

fietsendrager elektrische fiets

Fietsendrager voor elektrische fiets: hier moet je op letten

Wil je eens ergens anders fietsen met je e-bike? Neem deze dan mee met een speciale fietsendrager. Waar moet je op letten? Lees het hier.

Lees meer

Fiets veilig op slot zetten

Veilig je elektrische fiets op slot zetten

Niets is zo vervelend als wanneer je fiets wordt gestolen. Zorg er daarom voor dat je (elektrische) fiets goed en veilig op slot zet. Staan er meerdere e-bikes bij elkaar? Dan kiezen fietsendieven voor de fietsen die het makkelijkste mee te nemen zijn. Zorg er dus voor dat jouw elektrische fiets goed op slot staat. Wat de beste manier is om jouw fiets veilig op slot te zetten, lees je in dit artikel.

Lees meer

Tips accu e-bike

Hoe gaat de accu van je elektrische fiets langer mee?

Een elektrische fiets is heerlijk. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw accu langer meegaat? En hoe kun je langer met een accu fietsen? Lees hier de 9 tips.

Lees meer

maatfietsmeten

Hoe bepaal je de juiste maat voor jouw nieuwe fiets?

Om comfortabel en veilig te kunnen fietsen is de maat van je fiets belangrijk. Hoe meet je deze en hoe kies je de juiste maat fiets? Lees het hier.

Lees meer

viaBOVAG.nl blog over auto’s, veilig rijden en mobiliteit

We publiceren elke maand tussen de 6 en 8 blogs. Met deze blogs willen we je verder helpen om je kennis te vergroten op specifieke onderwerpen. De keuzes voor onderwerpen kun je maken met behulp van de tags boven in de blog.

Zo kun je de 10 auto’s met hoge instap lezen, 10 betaalbare SUV’s en waar je op moet letten bij het kopen van een hybride auto.