Blog

elektrische transportfiets

Lees hier alles over elektrische transportfietsen en cargobikes

Met een elektrische cargobike of een transportfiets vervoer je eenvoudig vracht, huisdieren of kinderen. Welke soorten zijn er? Lees er alles over.

Lees meer

Hoe voorkom je zadelpijn

Zo voorkom je zadelpijn

Laat je fietsplezier niet bederven door zadelpijn. In dit blogartikel vind je verschillende tips en adviezen om zadelpijn te voorkomen en te verhelpen.

Lees meer

Tips Op pad met caravan

5 tips wanneer je op pad gaat met een caravan

Met een caravan op pad gaan is heerlijk. Of je lang met vakantie gaat of een kort weekendje boekt, je wilt zeker weten dat je veilig en vertrouwd onderweg bent. Waar moet je op letten wanneer je met je caravan op pad gaat? En wat zijn waardevolle tips? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

occasion-waar-moet-ik-op-letten

Waarop moet ik letten bij het kopen van een occasion?

Hoe vind je een goede occasion? Is het maken van een afspraak voor een proefrit snel te regelen en wat is er nodig voor het kopen? Bij viaBOVAG.nl vind je een goede occasion en koop je ook met zekerheid en een gerust gevoel een occasion. Zeker als je de tips en tricks volgt in deze gids.

Lees meer

pexels-andrea-piacquadio-716421

Met de motor op zomervakantie? Hier moet je aan denken

Motorrijden is vrijheid. Op vakantie gaan ook. Beide zaken combineren, geeft dan ook het ultieme vrijheidsgevoel. Of je nu zelf op verkenning gaat of met een groep de mooiste routes rijdt. Er zijn wel een aantal zaken waar je goed op moet letten. Wat neem je bijvoorbeeld wel en niet mee?

Lees meer

overstappen e-bike

Veilig overstappen naar een e-bike

Waar moet je rekening mee houden wanneer je overstapt van een reguliere naar een elektrische fiets? Lees het hier.

Lees meer

hydraulische schijfremmen fiets

Soorten remsystemen bij fietsen

Welke remsystemen zijn er bij een fiets? Wat zijn de eigenschappen en welke zijn het meest geschikt bij jouw fietsgebruik? Lees het hier.

Lees meer

Kan ik een auto leasen?

Wat betekent inruilwaarde van je auto?

De waarde van een auto is niet zomaar te bepalen. Een auto heeft in zekere zin verschillende soorten waardes: de dagwaarde, cataloguswaarde, inruilwaarde en fiscale waarde.

Lees meer

Ex-lease-auto-kopen

Tweedehands auto kopen: hier moet je op letten

Auto’s zijn complexe apparaten. Ze slijten en er kan na verloop van tijd het een en ander aan mankeren. Waar moet je op letten om een goede tweedehands auto te kopen?

Lees meer

Schermafbeelding 2021-05-25 om 10.06.22

Wat is een hoge instap auto?

Auto’s met een hoge instap zijn populair. We schreven het al eerder: er verschijnen steeds meer auto’s met een hoge instap. Dat zijn niet alleen SUV’s en MPV’s, maar ook crossovers. De voordelen zijn bekend: makkelijk in- en uitstappen, meer overzicht op het verkeer en als je kleine kinderen hebt, is het gebruik van kinderzitjes ook gemakkelijker. Wij geven een beknopt overzicht van de populairste auto’s met een hoge instap.

Lees meer

viaBOVAG.nl blog over auto’s, veilig rijden en mobiliteit

We publiceren elke maand tussen de 6 en 8 blogs. Met deze blogs willen we je verder helpen om je kennis te vergroten op specifieke onderwerpen. De keuzes voor onderwerpen kun je maken met behulp van de tags boven in de blog.

Zo kun je de 10 auto’s met hoge instap lezen, 10 betaalbare SUV’s en waar je op moet letten bij het kopen van een hybride auto.