Blog

meest-verkochte-auto-nederland-2019

Top 15 meest verkochte auto's in 2019 in Nederland

Wat zijn de meest verkochte auto’s in 2019? We zetten de top 15 van meest verkochte auto’s in 2019 op een rij, gerangschikt naar aantal verkochte auto’s.

Lees meer

Auto-checklist-voor-wintersport

Checklist – auto voorbereiden op wintersport

Met de auto op wintersport? Leuk! Maar met de auto op wintersport is heel wat anders dan als je in de zomer richting de Middellandse Zee rijdt. Waar moet je allemaal op letten? Met onze ‘checklist – auto voorbereiden op wintersport’ ga je goed voorbereid op weg. Alvast een goede vakantie toegewenst!

Lees meer

10-zuinige-stationwagens

14 zuinige en duurzame stationwagens

Zoek je een zuinige en duurzame stationwagen? In dit blog zetten we 14 zuinige en duurzame stationwagens op een rij. Stationwagens op benzine, diesel of als (plug-in) hybride.

Lees meer

Routeplanner

Welke parkeerapps zijn er?

Betaald parkeren doe je liever niet. Maar als het dan toch moet, is het zo gepiept met een parkeerapp op je smartphone. Maar welke parkeerapps zijn er?

Lees meer

Olie

Welke olie in mijn auto?

Behalve brandstof dien je in de auto ook een andere vloeistof regelmatig bij te vullen: motorolie! Dat is van belang voor de conditie van de motor – en uiteindelijk je portemonnee. Maar welke motorolie moet je hebben?

Lees meer

auto-over-te-schrijven

Hoe en waar kan ik een auto overschrijven?

Een andere auto gekocht? Gefeliciteerd! Maar wat komt er eigenlijk kijken bij het op naam zetten van een auto? En welke documenten heb je allemaal nodig? In dit blog kom je alles te weten over het overschrijven van een auto.

Lees meer

Kan ik een auto leasen?

Kan ik een auto leasen?

Voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijden. Het klinkt ideaal, maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het leasen van een auto?

Lees meer

Waterstof-auto

Alles over de waterstofauto

In een auto rijden terwijl er alleen waterdamp en water uit de uitlaat komen, dat klinkt ideaal, toch? Samen met elektriciteit lijkt waterstof de ‘brandstof’ van de toekomst te worden. Maar wat is waterstof en hoe werkt een waterstofauto eigenlijk?

Lees meer

BPM

Wat is bpm? En wat betekent bpm?

Een nieuwe auto kopen? Dan dien je in Nederland in ieder geval twee belastingen te betalen: de btw en bpm. Maar wat houdt bpm precies in? In dit blog vertellen we je er alles over.

Lees meer

mag-mijn-auto-trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Even wat spullen verhuizen met de boedelbak of met de caravan op vakantie. Een aanhanger komt regelmatig van pas, maar hoeveel mag je auto eigenlijk trekken? In dit blog duiken we in de regels rondom het trekken van een aanhangwagen of caravan.

Lees meer

viaBOVAG.nl blog over auto’s, veilig rijden en mobiliteit

We publiceren elke maand tussen de 6 en 8 blogs. Met deze blogs willen we je verder helpen om je kennis te vergroten op specifieke onderwerpen. De keuzes voor onderwerpen kun je maken met behulp van de tags boven in de blog.

Zo kun je de 10 auto’s met hoge instap lezen, 10 betaalbare SUV’s en waar je op moet letten bij het kopen van een hybride auto.