Blog

Fietsen diefstal GPS tracker

GPS tracker op jouw elektrische fiets

Om jouw waardevolle fiets te beschermen tegen diefstal, is een GPS-tracker een nuttig afschrikmiddel. En is je fiets onverhoopt toch gestolen? Dan kun jij of een gespecialiseerd bedrijf je e-bike opsporen. In dit artikel lees je hoe een GPS-tracker op je fiets werkt en wat je kunt doen als jouw fiets nog geen fiets tracker heeft.

Lees meer

Gravel bike kopen

Gravel bikes, waar moet je op letten?

Gravelbikes is een nieuwe categorie fietsen die snel aan populariteit wint. Met een gravelfiets ga je af van je vertrouwde routes en kun je kiezen voor verschillende soorten ondergrond. Wat zijn de kenmerken van een gravelbike en wat kun je ermee doen? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

vakantiegeld auto kopen

Vakantiegeld; waar geef jij het aan uit?

Deze maand krijgen we weer vakantiegeld. Vakantiegeld is eigenlijk een klein spaarpotje wat je werkgever elke maand voor jou heeft gereserveerd. Heb je al bedacht waar je jouw vakantiegeld aan uit wil geven? Wanneer je niet op vakantie gaat dit jaar of een deel van je vakantiegeld overhoudt kun je jouw vakantiegeld ook anders besteden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of overkapping in de tuin, de aankoop van een boot, een nieuwe camper/caravan of een auto.

Lees meer

Auto rijden

Een auto rijden, hoeveel kost dat nou eigenlijk?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Nederland is een van de duurste landen in Europa om auto te rijden. Maar hoeveel het daadwerkelijk kost, bepaal je deels zelf. Lees hier alles wat je moet weten over de kosten voor het gebruik en het bezit van een auto.

Lees meer

Kamperen in Nederland waar kun je uit kiezen

Kamperen in Nederland: waar kun je uit kiezen?

Met kamperen ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Ga je in Nederland kamperen, dan heb je de keuze uit heel veel verschillende mogelijkheden. Van zelfvoorzienend tot een luxe kampeerplek die van alle gemakken voorzien is. In dit artikel zetten we de mogelijkheden van kamperen in Nederland voor je op een rij.

Lees meer

Tips om je kampeermiddel klaar voor het seizoen maken jpg

12 tips om je kampeermiddel klaar te maken voor het seizoen

Bij kamperen denk je aan Nederland. In ons land vind je namelijk veel caravans, campers en vouwwagens. Wanneer het voorjaar aanbreekt, dan worden deze uit de stalling gehaald om weer op weg te gaan. Waar moet je op letten wanneer je je kampeermiddel uit de stalling haalt, zodat je weer veilig en comfortabel op weg kunt? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

zuinige auto rijden

Op zoek naar een zuinige auto? Hier moet je op letten

Nederland behoort tot de duurste landen in Europa om auto te rijden. Behalve dat de prijzen van nieuwe auto’s en occasions over het algemeen hoger liggen, is hier ook de brandstof duurder dan in de meeste Europese landen. En dan moet je ook nog wegenbelasting en verzekering betalen. Kortom, autorijden is al duur genoeg. Een zuinige auto waarmee je kunt besparen op je brandstofkosten, is dus erg prettig. Maar wanneer is een auto zuinig? Waar moet je op letten? We leggen het hier uit.

Lees meer

Eerste auto kopen

Je eerste auto kopen? Hier moet je rekening mee houden

Heb je net je rijbewijs gehaald en ben je op zoek naar je eerste eigen auto? Maar weet je niet exact waar je op moet letten? Dan ben je bij viaBOVAG.nl aan het juiste adres! In dit artikel leggen we precies uit waar (jonge) bestuurders op moeten letten bij het kopen van hun eerste auto.

Lees meer

gezinsauto

Geschikte gezinsauto's

Met de komst van een kindje of een stel groeiende peuters ontkom je er als ouder niet aan om een grotere auto aan te schaffen. Maar wat kies je dan? Er moet immers genoeg ruimte zijn voor de Maxi-Cosi, kinderwagen en speelgoed. Wij zetten hier een aantal geschikte gezinsauto’s voor je op een rij.

Lees meer

Fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie in Nederland

Nederland ontdek je het beste met een fiets. Met een fietsvakantie door Nederland maak je kennis met de steden, de natuur en het water van ons land. Ga je op de fiets Nederland ontdekken? Dan heb je de keuze uit heel veel verschillende opties. Welke dat zijn, dat lees je in dit artikel.

Lees meer

viaBOVAG.nl blog over auto’s, veilig rijden en mobiliteit

We publiceren elke maand tussen de 6 en 8 blogs. Met deze blogs willen we je verder helpen om je kennis te vergroten op specifieke onderwerpen. De keuzes voor onderwerpen kun je maken met behulp van de tags boven in de blog.

Zo kun je de 10 auto’s met hoge instap lezen, 10 betaalbare SUV’s en waar je op moet letten bij het kopen van een hybride auto.