Blog

Auto's met veel beenruimte

10 auto’s met veel beenruimte

Volgens verschillende onderzoeken behoren Nederlanders tot de langste mensen op aarde. Auto’s met veel beenruimte zijn in ons land dus op hun plaats. Hieronder vind je tien auto’s met opvallend veel beenruimte in hun klasse.

Lees meer

scooterblog

Scooter kopen? Hier moet je op letten

Het aanbod van motorscooters is zeer uitgebreid. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen en het gemak. Een motorscooter is wendbaar en in de stad kun je hem op veel plekken makkelijk parkeren. Ook voor woon-werkverkeer is dit vervoermiddel het overwegen waard.

Lees meer

Elektrische motor

Alles over elektrische motoren: waar moet je op letten?

Het Amerikaanse Zero Motorcycles is de eerste aanbieder van elektrische motorfietsen in Nederland. In 2013 verscheen de Zero DS ZF 11.4. Van dit merk zijn er dus al wat tweedehands exemplaren te vinden. Waarop moet je letten bij aankoop?

Lees meer

manieren om auto te financieren

Wat betekent auto financieren?

Een ‘auto financieren’ is een uitdrukking die je regelmatig tegenkomt. Maar wat betekent dit precies? Hoe kun je een auto financieren? En hoeveel kost een auto financieren? Lees het hier.

Lees meer

Auto financieren

Manieren om jouw auto te financieren

Yes, je hebt de auto van je dromen gevonden! Nu wil je deze auto natuurlijk aanschaffen, maar je hebt niet genoeg geld om dat te kunnen doen. Of je hebt het geld wel, maar houdt dit liever apart voor andere dingen. Welke manieren zijn er dan om de auto te financieren?

Lees meer

fiets naar werk

Een fiets leasen, wat betekent dit?

Sinds 2020 is het makkelijker geworden om een fiets te leasen via een leaseregeling. Waar wat houdt het leasen van een fiets nou precies in? In dit blog leggen we je uit hoe dit werkt en waar je op moet letten.

Lees meer

porsche 911 oldtimer

Wanneer is een auto een oldtimer?

Veertig jaar. Zo oud moet een auto in Nederland zijn voordat je hem een oldtimer mag noemen. Het zijn vaak de pareltjes op de weg die door hun eigenaar vertroeteld worden en op die manier de tand der tijd hebben weten te doorstaan. Lees hier over het verzekeren van een oldtimer en de oldtimer-regeling

Lees meer

benzine auto kopen

Benzine auto kopen

Z’n tachtig procent van het Nederlandse wagenpark is een benzineauto. Wat zijn de voor- en nadelen van een benzineauto? We zetten ze voor je op een rijtje.

Lees meer

YouTube

Auto review videos op YouTube

Om erachter te komen of de auto die jij wilt kopen wel echt bij jou past, kun je naar de dealer gaan voor een proefrit. Ook kun je een auto review video bekijken op YouTube. We zetten handige YouTube kanalen voor je op een rijtje.

Lees meer

Auto accu

Auto accu, hoe lang gaat een auto accu mee?

Veel autoproblemen in Nederland hebben te maken met de accu van de auto. Misschien heb jezelf ook wel eens meegemaakt dat je op een koude wintermorgen je auto wilde starten maar de accu leeg was. Hoe komt dat eigenlijk? En hoelang gaat een auto accu mee?

Lees meer

viaBOVAG.nl blog over auto’s, veilig rijden en mobiliteit

We publiceren elke maand tussen de 6 en 8 blogs. Met deze blogs willen we je verder helpen om je kennis te vergroten op specifieke onderwerpen. De keuzes voor onderwerpen kun je maken met behulp van de tags boven in de blog.

Zo kun je de 10 auto’s met hoge instap lezen, 10 betaalbare SUV’s en waar je op moet letten bij het kopen van een hybride auto.