We hebben 4.257 fietsen voor je gevonden

Alle tweedehands fietsen inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Hybride fiets
Basisgegevens
Algemeen
Staat
E-Bike
Accu uitneembaar
Techniek
Remsysteem
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Pagina
  • ...

Tweedehands hybride fiets kopen bij viaBOVAG.nl

Een hybride fiets is een sportieve fiets die geschikt is voor zowel woon-werkverkeer als je recreatieve ritten. Het voordeel van een hybride fiets is dat deze licht zijn en veel versnellingen hebben. Daardoor kun je met een hybride fiets ook met tegenwind en in een heuvelachtige omgeving prima fietsen. Een hybride fiets herken je aan het sportieve uiterlijk en aan de open kettingkast. Dit type fiets wordt daarom ook wel een derailleurfiets genoemd: de ketting en de tandwielen zijn goed zichtbaar. Daardoor heeft een hybride fiets in vergelijking met een stadsfiets wel iets vaker onderhoud nodig. De naam hybride fiets zegt het eigenlijk al: je kunt de fiets als stadsfiets en als een sportfiets gebruiken. Om afwisseling in je zithouding te krijgen heeft een hybride fiets vaak een verstelbare stuurpen. Daarmee kun je ervoor kiezen of je houding rechtop is of dat je met een meer gestrekte houding wilt fietsen. Sommige modellen hebben een geveerde voorvork of een verende zadelpen; dit geeft extra comfort. Wanneer je een hybride fiets wilt kopen, dan heb je de keuze uit verschillende soorten. Wil je niet alleen over fietspaden en asfalt fietsen en af en toe ook een onverhard pad meepakken? Kies dan voor een crosshybride . En met trekking hybrides kun je langere afstanden fietsen. Dit zijn comfortabele fietsen die ook wel randonneurs genoemd worden.

Verschil hybride fiets heren en een dames

Bij het frame van hybride fietsen bestaat de keuze uit drie categorieën: de hybride fiets voor heren heeft een horizontale of een licht aflopende (sloping) bovenbuis. Voor dames bestaan twee varianten: een hybride fiets met een traditionele schuine buis en een versie met een licht aflopende bovenbuis: een mixed frame. Dit mixed frame is in de regel stabieler, maar daarbij is de instap wel hoger.

Hybride fietsen van Trek, Gazelle, Cube, Giant en Koga

De sportievere fietsmerken staan erom bekend dat zij goede en lichte hybride fietsen kunnen maken. Ook de traditionele (Hollandse) merken maken, dankzij de bewezen comfortabele geometrie, veelverkochte hybride fietsen. Bekijk hier het aanbod van:

Elektrische hybride fiets

Ook bij hybride fietsen vind je steeds vaker elektrische varianten. Vaak hebben deze een krachtige middenmotor en een grote capaciteit van de accu. Meestal worden met elektrische hybride fietsen langere afstanden afgelegd en dan is een is een grote actieradius wel zo prettig.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen