Zuinige auto? Lees er hier meer over!

Welke van de 3 type zuinige auto's past bij jou?

Ga voor zuinig rijden

Autorijden is al duur genoeg en tanken is niet de favoriete bezigheid van de gemiddelde autobezitter. Helaas ontkomt je er niet aan als je een auto met een benzine- of dieselmotor rijdt. Het aanschaffen van een zuinige auto zorgt ervoor dat je minder vaak, of helemaal niet meer, hoeft te tanken. Er zijn drie type auto’s die we graag met je bespreken om jou te helpen in je zoektocht naar een zuinig exemplaar.

  1. Elektrische auto's

  2. Hybride auto's

  3. Zuinige benzine auto's

zuinige auto's op viaBOVAG.nl

Geniet van een zuinige auto met de zekerheid van viaBOVAG.nl

Een zuinige auto: verschillende brandstofsoorten

Een auto die weinig brandstof gebruikt per kilometer, wordt beschouwd als zuinig. Je hebt daarin verschillende opties zoals een zuinige benzine auto of een zuinige diesel auto. Daarnaast zijn er hybride- en elektrische auto's waarmee je weinig tot geen brandstof verbruikt tijdens het rijden.

Zuinige benzine auto

Gemiddeld verbruikt een benzineauto 1 liter benzine op 15 kilometer. Een voorbeeld van een zuinige benzineauto is bijvoorbeeld een kleine, compacte auto zoals een Peugeot 107 of een Citroën C1.

Zuinige diesel auto

Een auto op diesel is vaak zuiniger dan een benzineauto en komt daarom ook verder op één tank brandstof. Nadeel van het rijden op diesel is de fors hogere wegenbelasting dan bij een vergelijkbaar model op benzine. Het rijden op diesel is alleen rendabel als je maandelijks veel kilometers maakt.

Hybride auto's

Een aandrijfvorm die steeds meer aan populariteit wint is de hybride . Auto’s die beschikken over deze techniek zijn relatief zuinig. Dat komt omdat een hybride een combinatie gebruikt van elektriciteit en brandstof. Op momenten dat een benzinemotor het meest verbruikt, zoals in de stad met veel optrekken en afremmen bijvoorbeeld, gaat de auto over op de elektromotor waardoor het brandstofverbruik laag blijft.

Elektrische auto's

Een elektrische auto rijdt op stroom en verbruikt dus helemaal geen brandstof. Vergelijken met een brandstofauto op 'zuinigheid' is dus bijna onmogelijk. Want het is alsof je appels met peren aan het vergelijken bent. Om te bepalen of die elektrische auto ook 'zuinig' is moet je hem vergelijken met een andere elektrische auto's op basis van bijvoorbeeld actieradius en accucapaciteit. Wil je weten of een elektrische auto voordeliger is dan een reguliere brandstofauto? Zet dan alle (maandelijkse) kosten op een rijtje en kijk wat voor jou de beste optie is.

Kleine zuinige auto

Een kleine auto is over het algemeen zuiniger dan een grote auto. Dit heeft voornamelijk te maken met het gewicht van de auto. Het kost namelijk veel kracht (en dus meer brandstof) om gewicht van zijn plek te krijgen. Voorbeelden van zuinige kleine auto’s zijn onder meer de Toyota Yaris , Citroën C1 , Peugeot 108 , Fiat 500 , Suzuki Ignis .

Zuiniger rijden

Ook je rijstijl heeft invloed op het brandstofverbruik. Met een aantal simpele aanpassingen zorg je ervoor dat het verbruik van jouw auto daalt. Schakel zo vlot mogelijk op naar een hogere versnelling, rij zo lang mogelijk een constante snelheid (en maak gebruik van cruise control, indien aanwezig), rij niet te hard, zorg voor de juiste bandenspanning, gebruik de airco alleen als het nodig is, laat de auto uitrollen in plaats van remmen en vermijd korte afstanden.

Elektrische auto's

Elektrisch laden

Denk jij na over de aanschaf van een tweedehands elektrische auto? We geven je graag meer informatie.

Alles over elektrisch rijden

Hybride auto's

plugin auto kopen

Hybride rijden combineert het beste van beide werelden. We vertellen je er graag meer over.

Lees meer

Zuinige benzine auto's

Tank benzine

Zuinige benzineauto's zijn een stap richting duurzamere mobiliteit. Lees er hier meer over.

Lees meer

Stel jouw vraag aan Simon

Heb je een vraag over jouw zoektocht naar een nieuwe auto, kom je er even niet uit en heb je behoefte aan een adviesgesprek? Onze keuzecoach Simon staat voor je klaar!

  1. Gratis adviesgesprek

  2. Experts op het gebied van mobiliteit

  3. We vinden het voertuig dat bij jou past

Simon de Keuzecoach