We hebben 751 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Peugeot
108
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Peugeot 108 occasions en nieuwe Peugeot 108 bij viaBOVAG.nl

De Peugeot 108 is een compacte 3- of 5-deurs stadsauto van het Franse merk Peugeot. De Peugeot is als opvolger van de Peugeot 107 sinds 2014 op de markt. De Peugeot 108 is technisch identiek aan de Toyota Aygo en Citroën C1, waarmee het chassis, de motoren en de transmissie gedeeld worden. Ze worden ook in dezelfde fabriek gebouwd. Alleen het design en de uitrusting verschillen. Zo is de neus van de Peugeot 108 in lijn met de designtaal van andere Peugeot-modellen en zijn er verchroomde accenten voor een volwassen uitstraling. Het grote verschil met de Peugeot 107 is dat de Peugeot 108 hoger in de markt is gezet. Peugeot ziet de 108 meer als lifestyle-auto in plaats van de budgetvriendelijke 107. De Peugeot 108 is een kleine auto, dus als je op zoek bent naar meer ruimte is de Peugeot 208 of Peugeot 308 wellicht een betere keuze. Concurrenten van de Peugeot 108 zijn de:

Motoren Peugeot 108

De Peugeot 108 is uitsluitend leverbaar met een driecilinder benzinemotor. Er zijn twee varianten beschikbaar: de 1.0 VTi met een vermogen van 50 kW (68 pk) en de 1.2 PureTech met 60 kW (82 pk). De 1.0 VTi is een verbeterde versie van de motor die ook in de Peugeot 107 ligt en ontwikkeld door Toyota. Een paar jaar na de introductie van de Peugeot 108 werd deze kleine motor opgevoerd tot 72 pk. De 1.2 PureTech benzinemotor is wel ontwikkeld door Peugeot.

Peugeot 108 handgeschakeld of automaat

Elke Peugeot 108 is standaard uitgerust met een handgeschakelde vijfversnellingsbak . Optioneel is de Peugeot 108 verkrijgbaar als automaat . Dit is een zogenoemde gerobotiseerde transmissie, genaamd ETG5. Deze voel je schakelen tijdens het rijden, omdat het in principe een handgeschakelde versnellingsbak is waarbij koppelen en schakelen automatisch voor je wordt je gedaan. Het voordeel ten opzichte van een ‘echte’ automaat is het lagere gewicht en het lage brandstofverbruik. Wel schakelt de ETG5 wat langzamer en niet altijd op het moment dat jij het wilt. Ook is de automaat duurder in aanschaf ten opzichte van een handgeschakelde variant, zowel bij nieuwe als tweedehands exemplaren van de Peugeot 108.

Hoe rijdt een Peugeot 108?

Dankzij het verbeterde comfort en de verhoogde stabiliteit ten opzichte van de Peugeot 107 voelt de Peugeot 108 zich niet alleen op zijn gemak in het drukke stadsverkeer, maar ook op de snelweg. Overall gezien is de Peugeot 108 best een volwassen auto voor zijn formaat. Al moeten de relatief kleine motoren van de Peugeot 108 wel wat harder werken om de auto op gang te houden. De motoren zijn daarentegen wel lekker zuinig als netjes de maximum snelheid wordt aangehouden. Een verbruik van 1 op 20 is zeker haalbaar. Dankzij het verbeterde comfort en de verhoogde stabiliteit is de Peugeot 108 ook minder windgevoelig, al blijft het een lichte A-segmentauto die gevoelig is voor harde windvlagen. Verder is het dankzij de kleine draaicirkel extra makkelijk om met de Peugeot 108 te manoeuvreren in smalle straten en krappe parkeerplaatsen. De ruimte achterin is logischerwijs beperkt, maar biedt genoeg ruimte om twee volwassenen mee te nemen voor korte ritten.

Tweedehandse Peugeot 108 Active, Blue Lion, Allure en Cabrio

De basisuitvoering van de Peugeot 108 heet ‘Access’. Tot de standaarduitrusting behoren ABS, ESP, een bandenspanningscontrolesysteem, Hill Start Assist, ISOFIX, een boordcomputer, een neerklapbare achterbank en LED-dagrijverlichting. Let er wel op dat een radio en airconditioning niet standaard zijn op de Peugeot 108 Access, maar wel optioneel verkrijgbaar zijn. Daarentegen heeft deze uitvoering wel standaard zes airbags, wat niet geheel gebruikelijk is in deze klasse. Liever wat meer luxe? Kijk dan eens naar de Peugeot 108 Active. Die heeft alles van de Access-uitvoering, maar als extra een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een geïntegreerde radio met MP3-speler, elektrisch bedienbare ramen, een in twee delen neerklapbare achterbank, verbeterde geluidsisolatie en airconditioning. Ook zijn de deurgrepen en buitenspiegelkappen vanaf deze uitvoering in dezelfde kleur als de carrosserie. De Peugeot 108 Allure is het topmodel in de reeks en daarmee ook de duurste. Bij deze uitvoering kun je rekenen op een 7-inch touchscreen, met leder bekleed stuurwiel en pookknop, 15-inch lichtmetalen wielen, verwarmbare buitenspiegels en extra geluidsisolatie. In 2016 presenteerde Peugeot de speciale en extra compleet uitgeruste Peugeot 108 Blue Lion. Die is standaard voorzien van airconditioning, Bluetooth-telefoonconnectie, een USB-aansluiting en een glanzend zwart dashboardpaneel. Latere bouwjaren hadden een achteruitkijkcamera als optie. Populaire uitvoeringen van de Peugeot 108 zijn de:

Peugeot 108 Top!

Er bestaat ook een Peugeot 108 cabrio met de naam Peugeot 108 Top! (met uitroepteken). Deze uitvoering is voorzien van een elektrisch bedienbaar stoffen dak dat bijna over de gehele daklengte kan openschuiven. Hierdoor tover je de Peugeot 108 eenvoudig om in een cabriolet. Dit draagt ook bij aan het ruimtelijke gevoel dat binnen ontstaat. Bovendien is het stoffen dak in meerdere kleuren verkrijgbaar.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen