We hebben 2.442 fietsen voor je gevonden

Alle tweedehands fietsen inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Mountainbike
Basisgegevens
Algemeen
Staat
E-Bike
Accu uitneembaar
Techniek
Remsysteem
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Pagina
  • ...

Tweedehands mountainbike kopen bij viaBOVAG.nl

Met een mountainbike kun je op elk terrein fietsen. De naam zegt het al: een all terrain bike, ofwel ATB is de allrounder onder fietsen, waarbij je zowel op verharde als onverharde paden kunt fietsen. Bij mountainbikes bestaan er twee soorten: hardtail en full suspension mountainbikes. Een hardtail heeft alleen voorvorkvering, de volledig geveerde mountainbike heeft ook achtervering. Hiermee kun je fietsen over grotere obstakels, zoals stenen en ruwe afdalingen. Het veersyteem zorgt daarbij voor het nodige comfort.

26 inch, 27,5 inch en 29 inch tweedehands mountainbikes

In tegenstelling tot reguliere fietsen bestaat een mountainbike nog niet zo heel lang. Pas in de jaren ’80 werden de eerste modellen ontwikkeld. Decennialang hadden deze fietsen 26 inch wielen. Pas in de laatste jaren worden 27,5 en vooral 29 inch wielen vaker toegepast. Zo’n ATB met 29 inch wielen wordt ook wel een twentyniner genoemd. Het verschil tussen deze wielmaten zit vooral in het rijgedrag. Wanneer je een tweedehands ATB wilt kopen dan is het belangrijk dat je vooraf bedenkt waarvoor je deze wilt gaan gebruiken.

  • 26 inch mountainbikes zijn wendbaarder en zijn handig voor een bochtig parkoers. Het nadeel is dat deze twentysix moutainbikes iets nerveuzer fietsen.

  • 27,5 inch mountainbikes zijn allround en combineren de voordelen van een 29-er en een 26 inch mountainbike. Maar 27,5 inch mountainbikes hebben ook de nadelen van de kleinere en de grotere maat. Je ziet ze niet veel aangeboden worden.

  • 29 inch mountainbikes zijn meer vergevingsgezind en je kunt er hogere snelheden mee behalen. Het nadeel is dat je er minder wendbaar op bent.

Mountainbike van Giant, Merida, trek, Scott of Specialized

Wanneer je een tweedehands mountainbike wilt kopen, dan heb je de keuze uit verschillende merken. Vaak zijn dit sportieve merken; zij hebben ervaring met het maken van lichte, sportieve fietsen waarmee je op ieder terrein uit de voeten kunt.

Het materiaal dat vaak voor het frame van een mountainbike gebruikt wordt is aluminium, dat is licht, sterk en betaalbaar. Daarnaast worden ook carbon frames aangeboden, die zijn nog lichter, maar ook kwetsbaarder. Naast mountainbikes voor heren zijn er ook speciale dames mountainbikes , deze hebben vaak een iets kortere zit. Ook zijn het stuur en het zadel aan het lichaam van een vrouw aangepast. Mountainbikes voor kinderen hebben vaak een kleine framemaat en soms nog kleinere wielen. De laatste tijd zie je ook steeds meer elektrische mountainbikes rondrijden, deze ondersteuning is ideaal wanneer je een extra duwtje in je rug kunt gebruiken.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen