Wat kom je allemaal tegen bij elektrisch rijden?

Alles wat je wilt weten over elektrisch rijden op een pagina!

Elektrisch laden

Het zoeken naar een elektrische auto is een hele uitdaging. Maar wij helpen jou in je zoektocht! viaBOVAG.nl staat voor transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben alle voertuigen standaard minimaal 12 maanden (BOVAG) garantie. Met een groot persoonlijk en passend aanbod zit er ook iets bij wat bij jou past. We beantwoorden je vragen en helpen je op weg. Zo lees je alles wat je wilt weten over mobiliteit en verschillende voertuigen in de blogs. Of plan je eenvoudig een gratis telefonisch gesprek met onze keuzecoaches voor nog meer inzichten.

Onze zekerheden

  1. Alleen maar voertuigen met garantie

  2. Geen geheimen; transparant en betrouwbaar

  3. Geen verrasingen: prijzen inclusief garantie en zekerheden

  4. Gratis persoonlijk advies van onze keuzecoaches

Bekijk het aanbod elektrische auto's

Ontdek het gemak van elektrisch rijden met de zekerheid van viaBOVAG.nl

Wat is elektrisch rijden?

Elektrisch autorijden betekent dat je rijdt met een elektromotor waarvan de accu wordt opgeladen met een stekker (stekkerauto's). Een 100% elektrische auto heeft alleen een elektromotor om de auto aan te drijven. Maar er zijn ook auto’s die voor een deel elektrisch zijn en ook een verbrandingsmotor hebben. De accu van een elektrische auto laad je op via een laadpaal.

Een elektrische auto rijdt is altijd een automaat. Alleen zonder motorgeluiden dankzij de fluisterstille elektromotor en met een vloeiende acceleratie zonder schakelmomenten. Een elektrische auto heeft namelijk geen versnellingsbak.

Ook biedt een elektromotor in verhouding meer trekkracht dan een brandstofmotor. Bovendien is de maximale trekkracht vanaf stilstand al beschikbaar, waardoor de auto sneller reageert op het stroompedaal (het nieuwe ‘gaspedaal’) en vlotter wegtrekt. Een brandstofmotor moet eerst op toeren komen op maximaal te presteren.

Elektrische occasion kopen?

Een tweedehands elektrische auto kopen – waar moet je op letten?

Denk jij na over de aanschaf van een tweedehands elektrische auto? We geven je graag meer informatie.

Lees meer hierover

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voor- en nadelen

Ben jij helemaal op de hoogte van alle voor- en nadelen die er zijn als je een elektrisch voertuig zoekt? In dit blog lees je er meer over.

Lees meer hierover

De meest gestelde vragen

Elektrisch autoladen

Ben je nieuwsgierig naar elektrisch rijden? We zetten de meest gestelde vragen over elektrisch rijden op een rij.

Lees meer hierover

Populaire merken en modellen

Samen de binnenkant van een auto bekijken

Populaire elektrische SUV's

Ben jij op zoek naar de populairste elektrische SUV's? In deze blog delen we 13 populaire hybride en elektrische SUV's.

Lees meer hierover
elektrische auto met trekhaak

Elektrische auto's met trekhaak

Elektrische auto met trekhaak kopen? In deze blog vertellen we waar je op moet letten en welke merk modellen geschikt zijn.

Lees meer hierover
Kleine elektrische auto's

Populaire kleine elektrische auto's

Klein budget? Weinig parkeerruimte? Op zoek naar kleine elektrische auto? In deze blog vertellen we je er alles over.

Lees meer hierover

Trending specificaties

Wat verbruikt een elektrische auto?

Wat verbruikt mijn auto?

Wil je weten wat een elektrische auto eigenlijk echt verbruikt? Waar moet je rekening mee houden? In dit blog vertellen we je alles er over.

Lees meer hierover
Hoe lang gaat een accu mee?

Hoe lang gaat een accu mee?

Oplaadsnelheid is belangrijk maar hoe lang gaat de accu van een elektrische auto echt mee? Dit blog vertelt je alles.

Lees meer hierover
Actieradius

Wat is de actieradius precies?

Bij de juiste keuze is actieradius erg belangrijk. Maar wist je dat je het ook kunt beïnvloeden? Lees deze blog en weet waar op je moet letten.

Lees meer hierover
Marcel, een mannelijke gebruiker

Eindelijk elektrisch

"Ik had al eerder elektrisch gereden (van 2016 t/m 2019) en het aanbod is sindsdien flink gegroeid en verbeterd. De BMW i3 die ik toen reed had me al gewonnen voor elektrisch rijden, ondanks z'n nogal beperkte range. Ik wist daarom al dat ik met een range van minimaal 250 km uit de voeten zou moeten kunnen.”

Marcel uit Apeldoorn

Lees hier mijn hele verhaal

Hoe zit het met subsidie?

Omdat elektrisch vervoer een belangrijke rol speelt in de vermindering van CO2-uitstoot en de verbetering van luchtkwaliteit verlaagt de overheid de drempel om over te stappen naar een elektrische voertuig. Koop of lease je een volledig elektrische personenauto? Dan kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse. 

De SEPP is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). De regeling loopt van 1 juli 2020 tot en met 31 december 2024. Elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. Je kunt deze subsidie één keer krijgen als je voldoet aan de voorwaarden.  

Lees hier meer over in onze blog: Subsidie 2024 voor elektrische auto's .

Claudia te IJSselstein

Een elektrische auto uitzoeken is een feestje!

"Na 10 jaar heel veel kilometers gemaakt te hebben met een SUV met twee volwassenen, drie lange dochters en de hond Ella, besloten we te gaan voor een nieuwe auto. Goed kijkend naar ons budget vroegen we ons daarbij af wat de kosten zijn voor een elektrische auto. Daarnaast vind ik het belangrijk om elke vijf jaar een nieuwe auto te rijden.”

Claudia uit IJselstein

Lees hier mijn hele verhaal

Stel jouw vraag aan Simon

Heb je een vraag over jouw zoektocht naar een nieuwe auto, kom je er even niet uit en heb je behoefte aan een adviesgesprek? Onze keuzecoach Simon staat voor je klaar!

  1. Gratis adviesgesprek

  2. Experts op het gebied van mobiliteit

  3. We vinden het voertuig dat bij jou past

Simon de Keuzecoach