Lees alles wat je wilt weten over youngtimers

Hoe werkt het?

De term ‘youngtimer’ komt geregeld voorbij, maar wat is een youngtimer eigenlijk? In feite is het een benaming voor oudere voertuigen die nog niet oud genoeg zijn om als oldtimer betiteld te worden. Een auto wordt youngtimer genoemd als deze tussen de 15 en 25 jaar oud is. Het maakt daarbij niet uit of de auto ergens in zijn leven naar Nederland is gehaald of in Nederland verkocht is als nieuwe auto. Auto’s met een dergelijke leeftijd hebben als voordeel dat ze relatief goedkoop in aanschaf zijn. Zo kan je een hele luxe auto rijden voor een fractie van wat de auto 15 jaar geleden kostte.

  1. Grote verscheidenheid aan modellen uit het topsegment

  2. Lage bijtelling door dagwaarde

  3. Voor relatief weinig geld een luxe auto

youngtimers op viaBOVAG.nl

Geniet van een youngtimer met de zekerheid van viaBOVAG.nl

Voordelen youngtimer

Een youngtimer rijden kent veel voordelen. Zo heb je keuze uit een grote verscheidenheid aan modellen uit het topsegment die voorheen onbereikbaar waren maar nu voor een ‘prikkie’ te koop staan. Daarnaast betaal je 35% bijtelling over de dagwaarde van een minimaal 15 jaar oude auto. En die dagwaarde van een auto daalt naarmate deze ouder wordt. Je kunt dus ieder jaar de bijtelling laten herberekenen.

Youngtimerverzekering

Het verzekeren van een youngtimer kan bij verschillende verzekeraars. Belangrijk om te vermelden is dat niet iedere verzekeringsmaatschappij een youngtimer enkel ziet als zakelijke auto die ook privé wordt ingezet, maar ook als auto van 15 t/m 25 jaar oud in het algemeen. Het kan dus zijn dat je als particulier een auto wilt verzekeren die ouder is dan 15 jaar en dan uitkomt bij een youngtimerverzekering. Vaak zijn dit verzekeringen met een gunstige premie, maar waar wel onder bepaalde voorwaarden. Voorbeelden hiervan zijn dat de youngtimer als tweede auto fungeert en dus hobbymatig wordt ingezet en er een maximaal aantal kilometers per jaar mee gereden mag worden. Bekijk dus goed de polisvoorwaarden voordat je een youngtimerverzekering afsluit voor een zakelijk te gebruiken youngtimer.

Lees hier onze blog over youngtimers

Stel jouw vraag aan Simon

Heb je een vraag over jouw zoektocht naar een nieuwe auto, kom je er even niet uit en heb je behoefte aan een adviesgesprek? Onze keuzecoach Simon staat voor je klaar!

  1. Gratis adviesgesprek

  2. Experts op het gebied van mobiliteit

  3. We vinden het voertuig dat bij jou past

Simon de Keuzecoach