Alles wat je wilt weten over stadsauto's

De compacte auto; ideaal voor in de stad!

Even in het kort

Een compacte stadsauto is ideaal in drukke (stads)gebieden. De auto is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ondanks de grootte van deze auto's moet je ze zeker niet onderschatten en zijn ze, ook buiten de stad, inzetbaar.

  1. Klein en compact formaat

  2. Rijdt zuinig en verbruikt minder dan een grote auto

  3. Makkelijk te parkeren, vooral handig in drukke gebieden

stadsauto

Geniet van de compacte wendbaarheid van een stadsauto met de zekerheid van viaBOVAG.nl

Stadsauto's

Klein, zuinig en lekker makkelijk te parkeren. Wie in de markt is voor een stadsauto hecht veel waarde aan deze punten. Een stadsauto, een ander woord voor een compacte auto, heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. In de eerste plaats vanwege de betaalbaarheid van het kopen en rijden ervan, maar anderzijds ook omdat ze zeer veelzijdig zijn.

Kleine stadsauto en de voordelen

Het voordeel van een compacte auto is dat vrijwel iedereen er in kan rijden omdat ze zo toegankelijk zijn. Bovendien ligt voorin over het algemeen een zuinige en compacte motor, waarvan de eigenschappen vooral goed tot hun recht komen in de stad. Een stadsauto kan prima op de snelweg rijden, maar je levert dan wel in op comfort en de prestaties houden niet over.

Stadsauto met automaat 

Over het algemeen zijn compacte auto’s uitgevoerd met een handgeschakelde transmissie . Dit is gedaan omdat die goedkoper is te fabriceren en omdat een handgeschakelde auto lichter is. Maar er komen steeds meer stadsauto’s op de markt die voorzien zijn van een automatische transmissie . Voorbeelden van compacte stadsauto’s waarbij je een versie met automaat kunt kiezen, zijn de:

Stadsauto met hoge instap 

 Bij auto’s met een hoge instap denk je al snel aan SUV’s of crossovers. Toch kunnen ook compacte auto’s een hoge instap hebben. Een hoge instap is fijn voor lange mensen of voor mensen die rugklachten hebben. Ook ouders van jonge kinderen kunnen een hoge instap wel waarderen, aangezien zij niet zo ver hoeven te bukken bij het plaatsen en vastmaken van de kleintjes in de kinderstoel.  Voorbeelden van kleine auto’s met een hoge of relatief hoge instap zijn onder meer de Fiat Panda , Renault Twingo , Suzuki Ignis en Hyundai i10 .  

Stadsauto's met automaat

Stadsauto met automaat

Op zoek naar stadsauto's met een automaat?

Bekijk stadsauto's met automaat

Stadsauto's met hoge instap

Hoge instap Volkswagen T-Roc Cabrio

Op zoek naar stadsauto's met een hoge instap?

Bekijk het aanbod

Kleine elektrische stadsauto's

Kleine elektrische stadsauto

Meer lezen over kleine elektrische stadsauto's?

Lees meer
Een straat met stadsauto's

Stel jouw vraag aan Simon

Heb je een vraag over jouw zoektocht naar een nieuwe auto, kom je er even niet uit en heb je behoefte aan een adviesgesprek? Onze keuzecoach Simon staat voor je klaar!

  1. Gratis adviesgesprek

  2. Experts op het gebied van mobiliteit

  3. We vinden het voertuig dat bij jou past

Simon de Keuzecoach