Auto2 min

Kleine elektrische auto’s

Compacte auto's worden steeds populairder, vooral bij mensen in de stad. Ook elektrisch rijden wint aan populariteit. Niet alleen omdat het goedkoper rijden is op elektriciteit dan op brandstof, maar ook omdat een elektrische auto lokaal emissievrij is. Veel mensen kiezen daarvoor om het milieu een handje te helpen. Hier vind je alles wat je moet weten over kleine elektrische auto’s.

Marleen Miltenburg

Marleen Miltenburg

autoelektrisch
Kleine elektrische auto’s

Elektrische auto’s in de stad

Met een stadsauto manoeuvreer je moeiteloos door het drukke verkeer. De compacte afmetingen maken inparkeren een fluitje van een cent. Ook zijn elektrische stadsauto’s altijd uitgerust met een automaat, waardoor jij je alleen hoeft te focussen op het verkeer en niet op het schakelen. Ondanks de compacte afmetingen heb je nog genoeg ruimte om wat spullen mee te nemen, zoals je sport- of weekendtas of natuurlijk de boodschappen. Een elektrische stadsauto heeft niet heel veel ruimte voor een groot accupakket, maar een grote actieradius is ook niet nodig door de toereikende laadinfrastructuur in de stad en bij snelheden onder de 50 kilometer per uur blijft de actieradius het hoogst. Daarnaast biedt het regeneratief remmen en het direct beschikbare koppel een aangename soepele rijervaring.

Elektrische kleine gezinsauto’s

De kleine elektrische gezinsauto biedt plek aan een gezin en houdt zich prima staande buiten de stad. Ondanks hun compacte afmetingen zijn ze vaak groot genoeg om meerdere mensen mee te nemen, terwijl ze compact genoeg zijn om makkelijk in te parkeren. Over het algemeen beschikken compacte elektrische gezinsauto’s over een groter accupakket dan de elektrische stadsauto’s. Dit zorgt ervoor dat je ook langere stukken elektrisch kunt afleggen, zoals op de snelweg.

10 kleine elektrische auto's

Wat precies een kleine auto is, dat is een kwestie van eigen beleving. Maar voor de volledigheid hebben we een lijstje voor je gemaakt met daarin zowel elektrische stadsauto’s als kleine gezinsauto’s. De elektrische stadsauto’s zijn ideaal voor rijden in en rond de stad. Parkeren is een fluitje van een cent door de compacte afmetingen en vaak kun je nog verrassend veel meenemen.

Actieradius kleine elektrische auto

Autofabrikanten zijn constant bezig om de techniek voor hun elektrische auto’s te ontwikkelen en vooral te verbeteren. Waar je in het begin van elektrische mobiliteit nog veroordeeld tot een kleine actieradius, is dat nu heel anders. De accu’s worden steeds beter en bovendien compacter, waardoor ze minder ruimte in de auto innemen. Een goede ontwikkeling is dat voor kleine auto’s. Toch hoeven kleine elektrische auto’s in theorie niet over een heel grote actieradius te beschikken. In de meeste steden in Nederland, waar het grootste deel van de kleine elektrische auto’s rijden, zijn veel laadpalen te vinden. Nederland kent een uitstekende laadinfrastructuur, waardoor je overal en zeker in de steden makkelijk een laadpunt kunt vinden om je elektrische auto aan op te laden.