Hybride rijden: populair en duurzaam!

Lees hier meer over hybride rijden

Hybride rijden combineert het beste van twee werelden: brandstofefficiëntie en milieuvriendelijkheid. Met een hybride auto geniet je van de kracht en flexibiliteit van een verbrandingsmotor, gecombineerd met de zuinigheid en emissiereductie van een elektrische motor. Door te schakelen tussen deze twee bronnen van aandrijving, biedt hybride rijden niet alleen een soepelere rijervaring, maar ook brandstofbesparing en vermindering van CO2-uitstoot. De hybride auto is daarom ook populair en de markt groeit. Wil je meer weten over de mogelijkheden die hybride biedt? Lees hier dan meer over:

  • Wat houdt hybride in?

  • De populairste hybride aandrijvingsvormen

  • Voor- en nadelen van de hybride aandrijvingsvormen

  • Een hybride auto kopen bij viaBOVAG.nl

Bekijk het aanbod hybride auto's
hybrid

Zuinig rijden met een hybride auto met de zekerheid van viaBOVAG.nl

Wat houdt hybride in?

Een hybride auto is een voertuig dat twee verschillende aandrijfsystemen combineert, namelijk een traditionele (benzine- of diesel) verbrandingsmotor met een elektrische motor. Hybride auto's hebben dus twee motoren: een verbrandings- en een elektromotor. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik en minder uitstoot. Er zijn verschillende soorten hybride auto's:

Volledig hybride (HEV)

Bij volledig hybride auto's kunnen de verbrandingsmotor en de elektromotor allebei los van elkaar de aandrijving leveren. Als je dus alleen op de verbrandingsmotor of alleen op de elektromotor wil rijden dan is dat mogelijk. De accu van de elektromotor wordt opgeladen door de verbrandingsmotor.

Voordeel van volledig hybride is dat er geen uitstoot is bij lage snelheid, het is erg stil en remenergie wordt hergebruikt. Nadeel is dat je nog steeds brandstofafhankelijk bent en je hogere onderhoudskosten hebt.

Plug-in hybride (PHEV)

Deze manier van hybride rijden werkt bijna hetzelfde als bij volledig hybride. Alleen hier wordt de accu niet opgeladen door de elektromotor, maar door middel van een stekker. Deze 'plug je in'. Dit betekent dat ze een grotere elektrische actieradius hebben en in staat zijn om korte afstanden puur op elektriciteit af te leggen.

Voordeel van plug-in hybride is dat je korte afstanden volledig elektrisch kan rijden en dus geen uitstoot hebt. Nadeel is dat je deze auto dus wel regelmatig op moet laden.

Mild hybride (MHEV)

Ook wel half hybride genoemd. Het is hierbij niet mogelijk om puur en alleen op de elektromotor te rijden, wat wel mogelijk is bij volledig hybride en de plug-in variant. De elektromotor en de verbrandingsmotor werken dus echt samen, met als doel een lagere uitstoot van de verbrandingsmotor. De accu is hierbij ook een stuk kleiner.

Voordeel van een mild hybride is dat deze een lagere uitstoot heeft dan traditionele brandstofauto's. Nadeel is dat er nog steeds emissie en lokale uitstoot is en hogere onderhoudskosten.

Uit de verkoopcijfers per hybride aandrijving blijkt dat de full hybride (HEV) momenteel het populairst is gevolgd door de Plug-in hybride (PHEV) en de Mild hybride (MHEV) aandrijving.

Interessante blogartikelen voor jou

hybride-auto-kopen-waar-op-letten

Wat is een hybride auto?

Er zijn verschillende soorten hybride auto's. Wat zijn de verschillen en welke hybride auto past het beste bij jou? Lees er alles over in de blog.

Lees de blog
zuinig hybride auto

Hoe zuinig is een hybride auto?

Een hybride auto is een zuinig alternatief voor een reguliere brandstofauto. Maar hoe zuinig is een hybride auto nou eigenlijk? Lees het hier.

Lees de blog
hybride auto kopen

Tips voor bij het kopen van een hybride auto

Een nieuwe auto kopen roept vaak veel vragen op. In deze blog krijg je tips & tricks over waar je op moet letten bij het kopen van een hybride auto.

Lees de blog

Een hybride auto kopen via viaBOVAG.nl: altijd een goed idee!

Bij viaBOVAG.nl hebben alle auto's minimaal 12 maanden garantie. Zo weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan mocht er onverhoopt iets kapot gaan. Wist je dat je ook recht hebt op BOVAG Omruilgarantie als je binnen maximaal 750 gereden kilometers of 2 weken na levering toch niet tevreden bent?

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto dan kun je, dankzij onze heldere all-in prijzen, er vanuit gaan dat er geen extra kosten worden gerekend bij aanschaf. Denk hierbij aan het rijklaarmaken van de auto. Op deze manier weet je vooraf zeker wat je achteraf gaat betalen, dat is fijn!

Populaire hybride automerken

toyota hybride

Toyota

Een breed scala aan modellen die zowel benzine als elektriciteit gebruiken.

Bekijk alle hybride Toyota's
hybride Volvo

Volvo

Zorgeloos en zuinig brengen de hybride auto’s van Volvo je van A naar B.

Bekijk alle hybride Volvo's
Hybride Audi's

Audi

Niet alleen een lager brandstofverbruik, maar ook een soepele rijervaring.

Bekijk alle hybride Audi's
Kia hybride

Kia

Kia biedt verschillende hybride modellen voor minder uitstoot en lagere brandstofkosten.

Bekijk alle hybride Kia's
Ford Hybride

Ford

Ford is al lang een populair automerk in Europa en daarbuiten. Zo ook voor hybride rijden.

Bekijk alle hybride Fords
BMW hybride

BMW

BMW heeft, net als vele automerken, een groot aanbod aan hybride en elektrische auto's.

Bekijk alle hybride BMW's

Stel jouw vraag aan Simon

Heb je een vraag over jouw zoektocht naar een nieuwe auto, kom je er even niet uit en heb je behoefte aan een adviesgesprek? Onze keuzecoach Simon staat voor je klaar!

  1. Gratis adviesgesprek

  2. Experts op het gebied van mobiliteit

  3. We vinden het voertuig dat bij jou past

Simon de Keuzecoach