We hebben 278 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Honda
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Veiligheid
Comfort
Multimedia
Extra's
Overige filters
Pagina
  • ...

Honda motor occasions en nieuwe motoren

Honda in Japan is al jaren de grootste fabrikant van motoren ter wereld. De Honda Supercub is met meer dan 100 miljoen exemplaren de meest geproduceerde motorfiets aller tijden. Honda behoort ook tot de merken met de meeste modellen en modelvarianten.

De Japanner Soichiro Honda begon direct na de Tweede Wereldoorlog met de fabricage van gemotoriseerde fietsen uit onderdelen van de legerdump. In 1949 richtte hij de Honda Motor Co. op en dat bedrijf groeide binnen vijftien jaar uit tot de grootste motorfietsenfabrikant ter wereld. Ook in de motorracerij is Honda tot op de dag van vandaag een van de succesvolste merken. Een iconisch model is de Honda Gold Wing, een zware en luxe toermotor. Eerst had die een viercilinder boxerblok en inmiddels is dat een zescilinder. In 2020 komt de nieuwste generatie Honda Gold Wing als volgend hoofdstuk in een successtory die in 1974 begon.

Tweedehandse Honda motor kopen bij dealer

Honda motoren blinken uit door betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Ze rijden en sturen soepel met een voorspelbare wegligging.

Tweedehandse Honda motoren zijn goed verkrijgbaar. Zeker bij de Honda-dealer is er altijd een groot aanbod van diverse modellen. Fijne en betaalbare Honda’s zijn de CB650F en CB500F. Het zijn ook zeer gewilde motoren voor rijlessen. Wat sportiever van snit zijn de CB1000R en 1100RS. Een populair adventure-model is de Honda Africa Twin.

De Honda Super Cup-serie

In 1958 introduceerde Honda de serie motorfietsen die vandaag de dag nog steeds de meest verkochte ter wereld zijn. Deze lichte Super Cup-motorfietsen waarin in het begin geen groot succes maar werden in de loop van de tijd toch erg populair. Wat deze zo populair maakte was de makkelijke besturing en het compacte formaat. Vandaag de dag wordt deze motorfiets nog veel in Azië gebruikt.

De legendarische CB750 en Goldwing-motorfietsen

Aan het eind van de jaren 60 en het begin van de jaren 70 kwam Honda met twee legendarische modellen. De eerste hiervan was de CB750. Deze motorfiets was zo succesvol en populair dat men het ook wel "de genadeslag voor Europese motormerken" noemde. Zo was de motor een stuk succesvoller dan zijn Britse tegenhanger, de Triumph TRIDENT. De CB750 lag goed op de weg en had een verbazingwekkend sterke motor. De CB750 werd in veel varianten uitgebracht en onderging door de jaren heen ook veel gedaanteveranderingen. De Goldwing was een toermotor die werd geïntroduceerd in 1975. Het was een grote, zware motorfiets die erg populair werd in Noord-Amerika, Europa, Australië en Japan. De Goldwing werd gewaardeerd door de uitstekende prestaties, de comfortabele rijhouding en de goede wegligging. De huidige toermotoren van Honda zijn in feite allemaal gebaseerd op deze Goldwing-serie. Sinds zijn introductie in 1975 is de motor veel veranderd en verbeterd zodat hij nog steeds als een van de allerbeste toermotoren kan worden beschouwd. De Honda Goldwing wordt nog steeds geproduceerd in de Hondafabriek in Kumamoto, Japan.

Nieuwe Honda en occasions – belangrijkste modellen

De belangrijkste modellen vind je in de Honda CBR-reeks. Het gaat onder meer om de CBR1000RR(-R) Fireblade, een snelle supersportmotor die zich opvallend makkelijk laat sturen. Het hoge vermogen is prima onder controle te houden.

Dat geldt ook voor de meer betaalbare CBR650R en CBR500R, die beide ook in een versie voor A2-rijbewijs leverbaar zijn. Honda heeft enkele opvallend zuinige motoren in het gamma, zoals de NC750X. Die is er ook met een automatische transmissie met dubbele koppeling en dat is uniek in de motorwereld.

Door de lange staat van dienst is er een flink aanbod van Honda Gold Wing-occasions. Hogere kilometerstanden zijn geen probleem, ze kunnen dan nog jaren mee.

Honda motoren uitvoeringen

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen