We hebben 36.822 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Hatchback
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Hatchbacks – nieuw en occasions

Een hatchback is een auto waarbij het bestuurdersgedeelte via de bagageruimte bereikt kan worden. Ofwel: een auto met een achterklep die naar boven opengaat zodat je in principe de auto in kunt kruipen. Een hatchback is altijd een 3- of 5-deurs auto waarbij de achterklep als deur meegerekend wordt.

Over welke auto de eerste hatchback is, zijn de meningen verdeeld. Een vroege hatchback is in ieder geval de eerste generatie Volkswagen Golf uit 1974. En die Golf is nog steeds een hatchback al zijn daar inmiddels een stationwagen en cabriolet bijgekomen. Ook de Simca 1100 (1967) en Renault 4 (1961) zijn voorbeelden van vroegere hatchbacks. Hierbij is de bagageruimte niet afgesloten van het interieur zoals bij een 4-deurs sedan wel het geval is. Een hatchback wordt ook wel aangeduid als HB. Meer recente voorbeelden van een hatchback zijn de Renault Clio , Peugeot 308 en Mercedes-Benz A-Klasse , een Mercedes hatchback.

Tweedehandse hatchbacks

De hatchback is vooral in Europa heel populair. Vooral de compactere auto’s zijn leverbaar als hatchback. Grotere auto’s zijn vaker een sedan of stationwagen . De laatste jaren heeft de hatchback wat terrein verloren aan de zogeheten crossovers, maar het aanbod aan tweedehandse hatchbacks is nog altijd enorm. Op viaBOVAG.nl vind je zomaar om en nabij de 30.000 hatchbacks! Geen andere carrosserievariant kom je zo vaak tegen.

Populaire hatchbacks: Fiat Tipo, Ford Focus, Mazda 3, Renault Mégane, Audi A3 en Honda Civic

Een populaire hatchback is bijvoorbeeld de Fiat Tipo, een no-nonsens auto die je voor een relatief scherpe prijs kunt vinden. Wie prijs stelt op wat meer sportiviteit, kan terecht bij de hatchback van de Ford Focus, net als de Fiat Tipo een compacte middenklasser. De Audi A3 is een voorbeeld van een wat luxere hatchback. De Audi A3 hatchback is er als 3- of 5-deurs. De Renault Mégane hatchback is lange tijd heel populair in Nederland waardoor het aanbod aan occasions groot is. Ook de Mazda 3 en Honda Civic hatchback worden veel gezocht als tweedehandse hatchback. Populaire hatchbacks zijn:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen