We hebben 929 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Opel
Corsa
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Opel Corsa occasions en nieuwe Opel Corsa bij viaBOVAG.nl

Met de Opel Corsa spreekt Opel een breed uiteenlopend koperspubliek aan, zoals singles, stellen en gezinnen. Sinds de introductie van de eerste generatie Corsa in 1982 heeft Opel wereldwijd al meer dan 14 miljoen exemplaren verkocht. Daarvan worden er nog heel veel als Opel Corsa occasion aangeboden. Een complete standaarduitrusting, prima ruimte-aanbod, goede bouwkwaliteit en comfortabel; deze eigenschappen horen sinds jaar en dag bij de Opel Corsa. De Opel Corsa is een compacte auto die Opel voornamelijk als drie- en vijfdeurs hatchback levert. Concurrenten van de Opel Corsa zijn:

Tweedehandse Opel Corsa OPC en Corsa GSI

Er bestaan diverse uitvoeringen van de Opel Corsa. De sportievere Opel Corsa modellen heten vrijwel altijd Corsa OPC of Corsa GSi . Ze hebben veel vermogen en sportieve rijeigenschappen. Overigens bestaat er ook een OPC Line. Dan heb je wel de sportieve look, maar niet het hoge vermogen van een échte Opel Astra OPC .

Corsa A, Corsa B, Corsa C, Corsa D, Corsa E

De eerste generatie van de Opel Corsa wordt Corsa A genoemd. Die is er als driedeurs hatchback en als tweedeurs sedan met een aparte kofferruimte. Er is nog slechts een kleine kans dat je die modellen nog ziet, want die zijn inmiddels tientallen jaren oud. De Corsa was ondanks zijn naam niet bloedsnel – topsnelheid 140 km/h en acceleratie van 0 naar 100 km/h in bijna 20 seconden – maar hij is met 6,2 l/100 km wel redelijk zuinig. In 1985 brengt Opel een vijfdeursversie van de Corsa Hatchback én een vierdeursversie van de sedan op de markt. Vanaf dan is de Corsa niet alleen met benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1,0 tot 1,3 liter leverbaar, maar ook met een 1.5 diesel. In 1988 verschijnt de Corsa 1.6 GSi, de sportieve topversie, de 1.0 is dan alweer verdwenen. De Corsa GSi bereikt een snelheid van 188 km/h en accelereert in 9,5 seconden van 0 naar 100 km/h en verbruikt 7,2 l/100 km.

De tweede generatie Opel Corsa komt in 1993 op de markt en neemt afscheid van het vierkante design van de eerste generatie. De nieuwe generatie wordt ook wel Corsa B genoemd en is er alleen als drie- en vijfdeurs hatchback. Die bieden keuze uit 1.2, 1.4 en 1.6 benzinemotoren en 1.5 en 1.7 dieselmoten en een 1.5 turbodiesel.

De Corsa C is de derde generatie die Opel in het millenniumjaar presenteert. Die is er met drie en vijf deuren en keus uit 1.0, 1.2, 1.4 en 1.8 benzinemotoren (de laatste alleen in de GSi) en een 1.7 diesel.

Zes jaar later komt de Corsa D op de markt, de vierde generatie dus en ook weer met drie en vijf deuren. Voor dit model is ook een 1.3 CDTi-diesel leverbaar, naast de 1.7 CDTi en de 1.0, 1.2, 1.4 en 1.6 Turbo benzinemotoren.

De vijfde generatie Opel Corsa verschijnt in 2014 en heeft de codenaam Corsa E . De kleinste leverbare benzinemotor is nu een 1.0 Turbo, met 66 of 85 kW (90 of 115 pk) vermogen. Qua dieselmotoren is er alleen een 1.3 CDTi.

Opel Corsa-e

Verwar de zogenoemde Corsa E niet met de Opel Corsa-e . Laatstgenoemde is namelijk de volledig elektrische versie van de zesde generatie Opel Corsa (Corsa F) die Opel in 2019 voorstelt. De zesde generatie van de Corsa is er alleen met vijf deuren en gebaseerd op het CMP-platform van PSA, waarop ook de Peugeot 208 en de DS 3 Crossback zijn gebaseerd. De Opel Corsa-e heeft een 100 kW sterke elektromotor en een actieradius van 330 kilometer. Het accupakket is in de bodem geïntegreerd. Rijplezier gegarandeerd: de Corsa-e accelereert in 8,1 seconden van stilstand naar 100 km/h.

Opel Corsa generaties:

Opel Corsa: benzine, diesel, aardgas of elektrisch

Qua motoren is er voor elk wat wils. Benzine, diesel, LPG, volledig elektrisch; het kan allemaal. De nieuwere Opel Corsa uitvoeringen rust Opel uit met turbotechnologie. Turbomotoren pakken bij lagere toerentallen beter op en springen net wat zuiniger met brandstof om.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen