We hebben 5.058 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Opel
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Opel occasions en nieuwe Opel bij viaBOVAG.nl

Opel is een van de oudste autoproducenten, opgericht in 1862 en gevestigd in het Duitse Rüsselsheim. Opel maakt eerst naaimachines. In 1899 volgt de eerste Opel personenauto, de Patentmotorwagen.

Begin jaren 30 neemt de Amerikaanse autogigant General Motors (GM) Opel over. GM blijft 90 jaar eigenaar van Opel dat in Engeland Vauxhall heet. In 2017 neemt Groupe PSA (Citroën, Peugeot en DS Automobiles) Opel over. Opel is heel populair in Nederland, zowel een nieuwe Opel als Opel occasions. Hele generaties zijn opgegroeid met de Opel Kadett (1937 – 1993). Belangrijke concurrenten van Opel zijn: Volkswagen, Renault, Ford en Skoda.

Populaire Opel-modellen: Karl, Astra, Corsa, Mokka, Insignia, Adam, Ampera-E, Zafira, Crossland X en Meriva

Het aanbod Opel-modellen is zeer uitgebreid en divers. De Opel Astra is de opvolger van de Kadett. Een gezinsauto in het compacte middensegment, vergelijkbaar met een Volkswagen Golf . De Corsa is kleiner, zoiets als de Volkswagen Polo . De Insignia is een zakenauto in het hogere middensegment. Hij voldoet ook prima als gezinsauto, vooral de extra ruime stationwagen die Opel Sports Tourer noemt, net als de Astra stationwagen overigens. De Opel Adam is een vreemde eend in de bijt, een 3-deurs lifestyle auto met een design dat duidelijk afwijkt van andere Opel-modellen. De Karl is een 5-deurs stadsauto. De Meriva en Zafira zijn MPV-modellen. Zoek je een crossover met hoge zit, check dan de Crossland X en Mokka (X). De crossover Ampera-E rijdt volledig elektrisch. Enkele populaire Opel-modellen zijn:

Opel turbo, OPC, GT en Automatic

Wie een snelle auto zoekt, kan ook bij Opel terecht. Sowieso zijn veel Opel-modellen uitgerust met een turbo, zoals de Opel Astra 1.4 Turbo. Echt leuk wordt het als er OPC (Opel Performance Center) op de auto staat. Een Opel Corsa OPC haalt ruim 200 km/uur. De Opel Zafira OPC is een familieauto (MPV) die 220 km/uur haalt. De Opel GT is een snelle 2-zits roadster. Hij is vernoemd naar de Opel GT uit de jaren 60/70, maar dat is juist een kleine coupé met klapkoplampen. Wie een Opel automatic zoekt, heeft voldoende keus. Veel Opel-modellen zijn leverbaar met een automaat.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen