We hebben 633 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Mercedes-Benz
A-Klasse
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Mercedes-Benz A-Klasse 180

De eerste generatie Mercedes-Benz A-Klasse kwam in 1997 op de markt. Het ging toen om de kleinste Mercedes-Benz ooit, die daarom ook wel ‘baby Benz’ genoemd werd. De opvallende vormgeving zorgde daarbij voor een unieke combinatie van compacte buitenmaten, een ruim interieur en een hoge zitpositie. Na het succes van de eerste generatie Mercedes-Benz A-Klasse volgt in 2004 de tweede generatie. Qua vormgeving en voertuigconcept was het een duidelijke evolutie van zijn voorganger. Belangrijk verschil is dat de Mercedes-Benz A-Klasse vanaf 2004 ook als driedeurs beschikbaar is, terwijl zijn voorganger alleen als vijfdeurs gebouwd is. In 2013 gooit Mercedes-Benz het over een heel andere boeg. De derde generatie Mercedes-Benz A-Klasse verandert in een traditionele vijfdeurs hatchback om nadrukkelijk te kunnen concurreren met de Audi A3 en BMW 1-serie. Het bleek een schot in de roos, want sindsdien is de Mercedes-Benz A-Klasse populairder dan ooit. Sinds 2018 is de A-klasse ook te koop als vierdeurs sedan, die als A-Klasse Limousine door het leven gaat. Overigens is het type auto zoals de eerste en tweede generatie A-Klasse niet geheel verdwenen. Die is er in de vorm van de Mercedes-Benz B-Klasse .

Mercedes A180

Een populaire uitvoering is de Mercedes A180. Afhankelijk van de modelgeneratie is de Mercedes A180 leverbaar met keuze uit benzine- en dieselmotoren. Het getal in de typeaanduiding geeft niet het motorvermogen aan, maar de positionering van de motorvariant. De A180 is bijvoorbeeld krachtiger dan de A160, maar er zijn ook sterkere modellen zoals de A200. De A180 biedt voor veel automobilisten een ideale combinatie van prestaties en brandstofverbruik. Dit is daarom een van de populairste uitvoeringen van de Mercedes-Benz A-Klasse.

Mercedes A180 AMG

Met uitzondering van de tweede generatie is de A-Klasse ook beschikbaar in extra sportieve AMG-uitvoeringen. Dat zijn de A35 AMG en A45 AMG van de vierde generatie. Bij de eerste generatie A-klasse heten ze 32K AMG of 38 AMG. Het motorvermogen van deze sportieve modellen varieert van 253 tot 421 pk. Ook de Mercedes A180 sedan is leverbaar als AMG. De Mercedes A180 AMG heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/u. De A45 S AMG 4MATIC+ is de snelste A-Klasse ooit: deze accelereert in slechts 3,9 seconden van 0-100 km/u en heeft een topsnelheid van 270 kilometer per uur.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen