We hebben 235 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Mercedes-Benz
GLA
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Mercedes-Benz GLA nieuw of occasion

De Mercedes-Benz GLA is een vijfdeurs crossover in het compacte premiumsegment. Het model met hoge zitpositie en stoere uitstraling is te koop sinds 2014. Het is de kleinste SUV in het aanbod van Mercedes-Benz . Een SUV van Mercedes-Benz heeft altijd de letter ‘G’ in de modelnaam. De laatste letter, in dit geval ‘A’, geeft het formaat van de auto aan: hoe dichter de letter bij het begin van het alfabet, hoe compacter de auto. Concurrenten voor de GLA zijn de:

Eerste generatie Mercedes-Benz GLA

Als de Mercedes-Benz GLA in 2014 op de markt komt, is er keuze uit meerdere benzine - en dieselmotoren . De basisversie is uitgerust met een 1.6 turbobenzinemotor met een vermogen van 90 kW (122 pk). Diezelfde motor is er ook met 115 kW (156 pk). Deze 1.6-motor is een populaire motorvariant in Nederland en kom je op de occassionmarkt daarom vaak tegen.

De GLA is er ook met een 2.0 turbobenzinemotor in twee vermogensvarianten, met 135 kW (184 pk) en 155 kW (211 pk). Dieselen is ook mogelijk dankzij de keuze uit drie motorversies. De 1.5 dieselmotor staat bekend als zeer zuinig, maar mist in sommige situaties wat kracht. Deze versie levert een bescheiden vermogen van 80 kW (109 pk). Verder is er keuze uit een 2,1-liter dieselmotor met keuze uit 100 kW (136 pk) of 130 kW (177 pk).

Mercedes-AMG GLA 45

De Mercedes-Benz GLA is het antwoord op de flink groeiende vraag naar dit soort compacte crossovers. De GLA is in feite een Mercedes-Benz A-klasse , maar dan hoger op z’n wielen, met een stoerdere uitstraling en een comfortabeler onderstel. Het model sloeg aan en Mercedes-Benz zag zelfs ruimte voor een extra snelle versie. Dat is de Mercedes-AMG GLA 45 met een zeer krachtige turbomotor die eerst 265 kW (360 pk) en na de facelift zelfs (280 kW (381 pk) aan vermogen levert.

De topsnelheid van deze AMG-versie bedraagt 250 km/u en de sprint van 0-100 km/u duurt slechts 4,4 seconden. Een 7-traps sportautomaat met dubbele koppeling is standaard op deze sterkste versie. De Mercedes-AMG GLA 45 is te herkennen aan de vier uitlaatpijpen, de agressievere bumpers, de grotere wielen en het extra sportieve interieur.

Mercedes-Benz GLA AMG-line

Als je wel de sportieve uitstraling van de Mercedes-AMG GLA 45 wilt, maar niet het motorvermogen (en het bijbehorende brandstofverbruik) en het extra stijve onderstel, dan is de AMG-Line wellicht een interessante uitvoering. De AMG-Line heeft aan de buitenkant veel weg van de originele AMG-versie, maar dan in combinatie met een ‘normale’ motor. Let wel: een Mercedes-Benz GLA als AMG-Line is erg gewild, daarom liggen de prijzen voor een dergelijk exemplaar vaak hoger dan voor een ‘standaard’ Mercedes-Benz GLA.

Mercedes-Benz GLA facelift

In 2017 werd de Mercedes-Benz GLA tussentijds vernieuwd, ook wel een facelift genoemd. Je herkent de gefacelifte Mercedes-Benz GLA aan de vernieuwde grille, koplampen en achterlichten. Daarnaast werd de Mercedes-Benz GLA ook in technisch opzicht verbeterd. Er kwam onder andere een nieuwe motorvariant in de vorm van de GLA 220 4Matic, waarbij 4Matic staat voor vierwielaandrijving.

Mercedes-Benz aandrijving

De Mercedes-Benz GLA is wat aandrijving betreft beschikbaar in verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. Maar ook tussen voorwielaandrijving of vierwielaandrijving (4Matic). Zoals gebruikelijk bij Mercedes-Benz kiezen veel klanten voor een automaat, wat dus ook zijn weerslag heeft op de occasionmarkt. De meeste exemplaren op viaBOVAG.nl hebben een automaat, wat overigens wel goed past het comfort van deze Duitse crossover. Door deze ontwikkeling is de tweede generatie van de Mercedes-Benz GLA zelfs helemaal niet meer leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak.

Verder was er ook keuze tussen voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Het 4x4 systeem van Mercedes-Benz heeft 4Matic. Dit wordt altijd vernoemd in de papieren van de auto of staat meestal ook vermeld bij de typeaanduiding op de achterzijde van de auto.

Tweede generatie Mercedes-Benz GLA

De tweede generatie van de Mercedes-Benz GLA is sinds 2020 te koop. Kenmerkend voor deze generatie is de modernere en gladdere vormgeving ten opzichte van de eerste generatie. De styling ligt nu meer in lijn met de rest van de auto met dezelfde designtaal van Mercedes. De tweede generatie van de Mercedes-Benz GLA heeft weinig meer te maken met de Mercedes-Benz A-klasse en heeft qua koets en interieur meer overeenkomsten met de Mercedes-Benz B-klasse. Verder is met model hoger en breder ten opzichte van zijn voorganger, maar ook ietsje korter. Toch heeft de auto een langere wielbasis, waardoor de ruimte in het interieur is toegenomen. Ook is er voor het eerst een plug-in hybride aandrijving leverbaar: de GLA 250 e .

Tweedehands Mercedes-Benz GLA kopen

De eerste generatie Mercedes-Benz GLA houdt het – na een bescheiden facelift in 2017 – vol tot het jaar 2020. Zoek je een tweedehands Mercedes-Benz GLA van de eerste generatie? De hoge zit is inherent aan het type auto. Een tweedehands Mercedes-Benz GLA is er zowel met voorwielaandrijving als met vierwielaandrijving (4Matic). Er is ook verschil in de aankleding van de auto. Niet iedere uitvoerig is even rijk uitgerust.

Mercedes-Benz GLA 180+200+220+250

De basisversie van de tweede generatie Mercedes-Bez GLA wordt aangedreven door een 1.3 turbobenzinemotor met een vermogen van 100 kW (136 pk). Gek genoeg heet deze versie GLA 180 en niet GLA 130, wat je op basis van de motorinhoud wellicht zou verwachten. Deze compacte viercilindermotor ligt ook in de Mercedes-Benz GLA 200 , maar dan met een vermogen van 120 kW (163 pk). De Mercedes-Benz GLA 220d van de tweede generatie heeft dan weer een 2.0 dieselmotor met 140 kW( 190 pk). De Mercedes-Benz GLA 250 is, op de AMG-versie na, de sterkste benzineversie en heeft een 2,0-liter motor met 165 kW (224 pk). De Mercedes-Benz GLA 250 met als toevoeging de letter ‘e’ is een plug-in hybride . In tegenstelling tot vroeger heeft de typeaanduiding bij Mercedes-Benz dus niks meer te maken met de motorinhoud.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen