We hebben 98 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Tesla
Model S
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Tesla Model S occasions en nieuwe Tesla Model S

De Tesla Model S is een luxe, volledig elektrisch aangedreven 5-deurs hatchback van de Amerikaanse autoproducent Tesla Motors . Het model werd in 2012 geïntroduceerd in de Verenigde Staten en is sinds 2013 te koop in Nederland. Het basismodel, de Tesla Model S 75 met achterwielaandrijving, kan met een volle batterij een afstand van maximaal 480 kilometer rijden. De Tesla Model S P100D is de snelste uitvoering met twee elektromotoren die alle wielen aandrijven en heeft een actieradius van 610 kilometer volgens de officiële test (WLTP). Het getal in de typenaam van de Tesla Model S verwijst naar de batterijcapaciteit in kWh, dus 75 kWh bij de Model S 75. Als er ook een ‘D’ in de typenaam staat, zoals bij de P100D, dan verwijst dat naar ‘Dual Motor’, ofwel twee motoren. Concurrenten van de Tesla Model S zijn de:

Tweedehandse Tesla Model S prijs

Mede dankzij de enorme populariteit van de Tesla Model S sinds de lancering in Nederland wordt nu ook het aanbod van een tweedehandse Tesla Model S steeds groter. De Model S is geliefd om zijn grote actieradius, vooruitstrevende interieur met grote beeldschermen, hoogwaardige technologie en veel ruimte voor vijf personen. Met 804 liter biedt de Tesla Model S ook enorm veel bagageruimte in deze klasse.

Waarom een Tesla Model S kopen?

Een elektrische auto, en met name een Tesla, staat bekend om zijn snelle acceleratie. Met een acceleratietijd vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 2,6 seconden is de Tesla Model S P100D één van de snelst optrekkende auto’s ter wereld. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat het hoge koppel van de elektromotoren al direct vanaf stilstand beschikbaar is. Een andere reden om voor een Tesla Model S te kiezen, is de infrastructuur rondom elektrisch rijden. Nederland is daarin voorloper in Europa, dus in Nederland een oplaadstation vinden voor een elektrische auto is bijzonder gemakkelijk. Daarnaast beschikt Tesla over haar eigen netwerk van snellaadstations, ookwel ‘Superchargers’ genaamd. Hier kun je in 30 minuten zo’n 270 kilometer actieradius bijladen. Ander kenmerk van de Tesla Model S is Auto Pilot waarmee de auto deels zelfstandig kan rijden en binnen de lijnen van de rijstrook blijft rijden met behulp van camera’s en een radar. Ook houdt het systeem een veilige afstand tot een voorligger en remt het automatisch tot aan stilstand. In tegenstelling tot wat sommigen beweren, is Auto Pilot geen 100% zelfrijdend systeem. Je moet als bestuurder altijd blijven opletten en ingrijpen wanneer nodig.

Tesla Model 3, Tesla Model X, Tesla Model Y

Ben je wel geïnteresseerd in een Tesla, maar past de Model S niet helemaal bij jouw wensen? Kijk dan eens bij de Tesla Model 3 , het kleinere broertje van de Model S, de Tesla Model X , het grootste en hoogste model in het aanbod, of de in 2021 geïntroduceerde Tesla Model Y een middelgrote crossover is op basis van de Model 3.

Tesla Model S uit 2015, 2016, 2017, 2018 of 2019 kopen

Het kopen van een elektrische auto is vaak een drempel voor mensen die een benzine- of dieselauto gewend zijn. Toch biedt elektrisch rijden veel voordelen, zoals het besparen op brandstof en de daarmee gemoeide prijzen. Een elektrische auto heeft ook minder onderhoud nodig, produceert geen uitstoot tijdens het rijden en rijdt heel comfortabel. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands Tesla Model S uit 2015, 2016, 2017, 2018 of 2019? Let vooral op de conditie van het accupakket. Houd er ook rekening mee dat Tesla het aanbod van de Model S in de afgelopen jaren meermaals heeft gewijzigd. Zo zijn uit verschillende jaren verschillende combinaties geleverd wat betreft het accupakket, het aantal elektromotoren en het vermogen dat ze leveren.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen