We hebben 3.315 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

MPV
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

MPV auto - nieuw en occasions

De afkorting MPV staat voor Multi Purpose Vehicle, vrij vertaald: multifunctioneel voertuig. Met een MPV bedoelen we een ruime gezinsauto waarbij het gebruiksgemak voorrang krijgt boven bijvoorbeeld het design.

Een MPV is in vrijwel alle gevallen een 5-deurs auto met grote achterklep en een hoge zit. Er passen nagenoeg altijd vijf personen in, maar een 6- of 7-zits MPV komen ook regelmatig voor. Over welke auto de grondlegger van de MPV is, verschillen de meningen. De Dodge Caravan uit 1984 (later Chrysler Voyager) is een van de eerste MPV-modellen, evenals de Renault Espace uit datzelfde bouwjaar.

Tweedehandse MPV kopen

Een tweedehandse MPV kopen, kun je in diverse soorten en maten. Vaak heeft een tweedehandse MPV vijf, zes of zeven zitplaatsen. De stoelen zijn in veel gevallen uitneembaar zodat er extra bagageruimte ontstaat. Het is bovendien handig als je lange voorwerpen moet vervoeren. Een tweedehandse MPV kopen op ViaBOVAG.nl is heel simpel. Selecteer bij type auto ‘MPV’ en je krijgt direct tweedehandse MPV-modellen mét garantie te zien.

Populaire MPV-merken: Toyota, Mazda, Ford, Mercedes, Skoda en Kia

Populaire MPV-merken zijn Toyota, Mazda, Ford, Mercedes-Benz, Skoda en Kia. Aan welke modellen je dan moet denken? We zetten ze overzichtelijk voor je op een rij:

MPV-modellen op benzine of diesel

Wie een tweedehandse MPV zoekt, heeft keuze uit zowel benzine- als dieseluitvoeringen. Maar ook een geëlektrificeerde tweedehandse MPV is op viaBOVAG.nl te vinden, zoals de plug-in hybride uitvoering van de Ford C-Max en Kia Soul EV.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen