We hebben 37.316 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

SUV / Terreinwagen
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

SUV’s – nieuw en occasions

De afkorting SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Een SUV is een type auto dat wat hoger op zijn wielen staat dan gebruikelijk en er hierdoor stoerder uitziet. Het gaat nagenoeg altijd om een 5-deurs auto met grote achterklep. Een SUV is vaak uitgerust met 4x4-aandrijving maar dat hoeft niet.

Een SUV voldoet uitstekend als ruime gezinsauto. En door de hoge zit heb je goed zicht op het overige verkeer. De afkorting SUV komt halverwege de jaren 90 overwaaien uit Amerika. Daar zijn SUV’s al jarenlang mateloos populair. Een van de eerste Europese SUV’s is de Mercedes-Benz M-Klasse (ML) uit 1997, tegenwoordig Mercedes-Benz GLE genaamd. Een ander voorbeeld is de eerste BMW X5 die twee jaar later op de markt komt. SUV’s zijn vaak forse auto’s met een navenant verbruik, maar het kan ook anders. Voorbeelden van kleinere en zuinigere SUV’s zijn de:

Tweedehandse SUV-modellen

Het aanbod aan tweedehandse SUV-modellen is groot en divers. Op viaBOVAG.nl vind je zomaar bijna 15.000 tweedehandse SUV-modellen en terreinwagens. Daartussen zitten overigens ook crossovers. SUV-modellen en crossovers worden vaak door elkaar gebruikt. Begrijpelijk, want in beide gevallen staat de auto hoger dan normaal op zijn wielen. En ook de zit is hoger zodat je gemakkelijker in- en uitstapt en een beter zicht op het verkeer hebt. Een verschil is dat een SUV vaak 4x4-aandrijving heeft en dus het terrein in kan en een crossover niet. Maar deze vlieger gaat niet altijd op.

Populaire SUV’s: Peugeot, Skoda, Jaguar, Maserati, Mercedes, Tesla en Seat

Populaire SUV’s komen onder meer van Skoda en Seat. Hun SUV-modellen zijn gezamenlijk ontwikkeld. Voorbeelden zijn de compacte Seat Arona/Skoda Kamiq en de wat grotere Seat Ateca/Skoda Karoq. Bij Peugeot vind je de populaire SUV’s Peugeot 2008, Peugeot 3008 en Peugeot 5008, op volgorde van grootte. Duurdere en luxere SUV’s zijn de eerder genoemde Mercedes GLE en Maserati Levante. Elektrische SUV’s bestaan ook, namelijk de Jaguar I-Pace en Tesla Model X.

Populaire SUV merken:

Populaire SUV modellen:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen