We hebben 2.098 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Cabriolet
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Cabriolet - nieuw en occasions

Een cabriolet is een auto waarvan het stoffen of stalen dak open kan. Een schuifdak of panoramadak tellen niet mee. Een stoffen dak dat zich tussen de stijlen van de carrosserie met de hand of elektrisch laat openvouwen wel. Voorbeelden hiervan zijn de oude Citroën 2CV , de Fiat 500C en de Peugeot 108 met groot vouwdak.

De meeste cabriolets hebben helemaal geen raamstijlen, behalve een voorruitstijl. Op die manier is de cabriobeleving het grootst. Een verstevigde voorruitstijl zorgt ervoor dat inzittenden bij een koprol beter beschermd zijn. Sommige cabriolets zijn daarbij uitgerust met een rolbeugel, zoals de oudere exemplaren van de Volkswagen Golf Cabriolet , door de rolbeugel gekscherend een aardbeienmandje genoemd.

Tweedehandse cabrio kopen

Een tweedehandse cabrio kopen moet je eigenlijk in de winter doen. Als het vriest dat het kraakt, zit niemand op een cabriolet te wachten. Hierdoor zijn de occasionprijzen lager dan wanneer het nationaal hitteplan van kracht is. Vergis je echter niet: open rijden als het buiten heet is, is niet altijd een pretje. Vandaar dat in Duitsland relatief veel cabriolets worden verkocht en niet in Spanje, daar is het vaak te heet.

Populaire merken: Fiat, Peugeot, BMW, Audi, Mercedes, Mini en Range Rover

Merken die een populaire cabriolet aanbieden zijn onder andere Fiat (de 500C) en Mini (de Mini Cabrio). De Peugeot 601 Eclipse uit 1934 is de uitvinder van de coupé-cabriolet, een type cabriolet voorzien van een inklapbaar stalen dak.

Voorbeelden van coupé-cabriolets zijn de:

Audi grossiert in cabriolets. Voorbeelden zijn:

Ook Mercedes heeft de nodige cabriolet modellen:

Bij BMW vind je onder meer de 2 Serie Cabrio , 3 Serie Cabrio , 4 Serie Cabrio en 8 Serie Cabrio . Roadsters heeft BMW ook, namelijk de BMW Z3 en BMW Z4 .

Zelf een puur 4x4-merk als Land Rover heeft een cabriolet op de markt gebracht, namelijk de Range Rover Evoque Convertible .

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen