We hebben 3.814 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Sedan
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Sedan - nieuw en occasions

Een sedan is oorspronkelijk een type auto met vier deuren, een vast dak en een gesloten kofferbak, dat wil zeggen een bagageruimte die vanuit het interieur niet toegankelijk is. Later volgen sedans met een neerklapbare achterbankleuning zodat je vanuit het passagiersgedeelte toch toegang tot de bagageruimte hebt.

De achterruit van een sedan blijft altijd op zijn plek, ook als je de kofferbak opent. Bij een hatchback scharniert de achterruit juist mee omhoog. Een sedan is in bijna alle gevallen een 4-deurs auto, maar er bestaan vroegere 2-deurs sedans zoals de Opel Corsa sedan uit de jaren 80 en de Volkswagen Polo sedan uit diezelfde tijd.

Auto’s in het dure segment zijn vaak sedans. Bankdirecteuren en wereldleiders nemen vaak plaats in luxe sedans, dikwijls met chauffeur. Voorbeelden zijn de Audi A8, BMW 7 Serie en Mercedes-Benz S-Klasse. Ook in de middenklasse is de sedan populair, zoals de Peugeot 508 en Volkswagen Passat. Compacte sedans zijn minder populair in Nederland en daardoor zeldzamer.

Tweedehandse sedan modellen

Sedans zijn vaak voorzien van een benzine- of dieselmotor. Er zijn echter ook populaire elektrische sedans te koop. Denk hierbij aan de Tesla Model 3. Op viaBOVAG.nl vind je een breed aanbod aan sedans. Populaire tweedehandse sedan modellen zijn de:

Populaire sedan's: A-Klasse, Audi A3, Audi RS3, Audi A4, Mazda 3, Toyota Corolla en Opel Astra

Er zijn diverse merken die een sedan aanbieden. De Duitse automerken staan vooral bekend om hun luxe sedans, zoals de Audi A6 en BMW 5 Serie. Maar ook de kleinere Audi A3 is er als 4-deurs sedan. De topversie hiervan is de Audi RS3 sedan (top: 280 km/uur!), door Audi zelf Limousine genoemd. De Audi A4 is groter en heel populair als tweedehandse sedan. Concurrent Mercedes-Benz noemt zijn A-Klasse sedan trouwens ook een Limousine. Goedkopere populaire sedans zijn er ook, bijvoorbeeld de Mazda 3 Sedan, Toyota Corolla Sedan en Opel Astra Sedan, al komt die laatste maar weinig voor.

Goedkope populaire sedans:

Duitse luxe sedans:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen