We hebben 2.424 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Diesel
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Diesel auto's

Diesel auto’s zijn over het algemeen krachtig en zuinig. Diesel motoren staan bekend om hun betrouwbaarheid. Diesel auto’s halen dan ook vaak hoge kilometerstanden. De brandstof is vernoemd naar de uitvinder van de dieselmotor: Rudolf Diesel (1858-1913).

Diesel is aan de pomp goedkoper dan benzine . Bovendien verbruikt een dieselmotor minder brandstof dan een benzinemotor. Ideaal voor wie veel op de weg zit. Vanwege de hogere trekkracht zijn diesel auto’s zeer geschikt om aanhangers of caravans te trekken. Een nadeel is dat je in Nederland meer motorrijtuigenbelasting betaalt.

Een dieselmotor wordt ook wel eens een zelfontbrander genoemd; de temperatuur van de samengeperste lucht in de cilinderkop loopt zo hoog op dat de dieselbrandstof als vanzelf ontbrandt. Bij een benzine auto zorgt de bougie hiervoor. Diesel auto’s zijn er in vele vormen en maten, en zelfs als cabriolet!

Zuinige, tweedehandse diesel auto's

Diesel auto’s stoten in vergelijking tot benzine auto’s meer fijnstof uit. Fijnstof is schadelijk voor de mens. Een roetfilter helpt tegen deze uitstoot. Een diesel auto stoot wel minder CO2 (koolstofdioxide) uit. En in de loop der tijd zijn dieselmotoren stiller en schoner geworden. Toch weren veel binnensteden vooral oudere diesel auto’s vanwege het fijnstof. Desondanks bieden veel automerken diesel auto’s aan. Er zijn daarom veel zuinige, tweedehandse diesel auto’s, vaak auto’s in de middenklasse of hoger. Toch zijn er kleinere tweedehandse diesel auto’s, zoals de Alfa Romeo Mito, Citroën C3, Fiat Punto en Volkswagen Polo.

Diesel occasions

De kilometerstanden van diesel occasions zijn meestal aan de hoge kant. Dat hoeft geen probleem te zijn; diesel occasions staan over het algemeen bekend als betrouwbaar, sterk en zuinig. En herrie maken doen ze allang niet meer, al is een benzine auto vaak stiller. Diesel auto’s zijn uitgerust met een handmatig te bedienen versnellingsbak dan wel automaat. Het aantal versnellingen verschilt.

Voorbeelden van populaire diesel occasions zijn de:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen