We hebben 1.442 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Volkswagen
Polo
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volkswagen Polo occasions en nieuwe Volkswagen Polo bij viaBOVAG.nl

Zeg Polo en bijna iedereen denkt direct aan Volkswagen . De eerste generatie Volkswagen Polo dateert uit 1975. Het is direct een succes. De Volkswagen Polo heeft inmiddels een grote schare fans opgebouwd. Nog altijd is de Volkswagen Polo geliefd, ook als occasion . De Volkswagen Polo is een van de populairste Volkswagen-modellen. En doordat een nieuwe Volkswagen Polo al jarenlang tot de bestverkochte auto’s van Nederland behoort, is het aanbod aan Volkswagen Polo occasions groot.

De Volkswagen Polo vind je voornamelijk als 5-deurs hatchback . Maar ook een 3-deurs hatchback , 4-deurs sedan en 5-deurs stationwagen behoren tot de mogelijkheden. De Volkswagen Polo is een compacte auto die met elke generatiewissel wel iets groter is geworden. Concurrenten van de Volkswagen Polo zijn:

Alle bovenstaande modellen zijn, samen de Volkswagen Polo, auto’s uit het B-segment. Dit segment kenmerkt zich als een compacte auto, waar met gemak vier volwassen in kunnen. Is dit formaat te klein, dan biedt de Volkswagen Golf meer ruimte. Liever een compactere auto dan de Polo, dan is de Volkswagen Up! een goede kandidaat.

Tweedehandse Volkswagen Polo Comfortline, BlueMotion, Cross en R-Line

Doordat Volkswagen de Polo in grote aantallen bouwt, al vanaf de eerste generatie, is het aanbod van een tweedehandse Volkswagen Polo enorm. Van de Volkswagen Polo bestaan heel veel uitvoeringen. De Trendline is bijvoorbeeld de basisuitvoering. Toch is de Polo standaard vaak al redelijk goed voorzien van fijne opties, zeker naarmate het een jonger bouwjaar betreft. Bij de oudere versies was airconditioning echter lange tijd een extra optie waar je voor moest betalen. De Comfortline is luxer uitgevoerd en de Highline is de meest luxe uitgevoerde Polo, met een mooiere afwerking, lichtmetalen wielen en vaak een navigatiesysteem.

Een populaire variant is de Volkswagen Polo BlueMotion. Deze is in 2006 geïntroduceerd als extra zuinige Polo. Doordat de auto zo weinig brandstof verbruikt, was deze vooral geliefd bij zakelijke rijders in Nederland. De Polo BlueMotion was iets aangepast om het zuinige verbruik te realiseren. Zo had de auto aangepast aerodynamica, met de toevoeging van een achterspoiler, verlaagd onderstel, wielen met minder luchtweerstand en een gepaste grille. Verder stond de auto op banden met een lagere rolweerstand en had de versnellingsbak langere overbrengingen. In eerste instantie werd de Volkswagen Polo BlueMotion alleen geleverd met een dieselmotor. Later werd de naam BlueMotion ook gebruikt voor Polo’s met een zuinig benzinemotor.

Een andere variant is de Volkswagen Polo Cross. Deze wordt vaak gekocht vanwege zijn stoerdere uitstraling. Deze Polo heeft aangepaste bumpers en staat iets hoger op zijn wielen. Het interieur is iets aangepast met andere motieven voor de bekleding en het Polo Cross-logo is op meerdere plekken te vinden. Qua motorisering heeft de Polo Cross dezelfde motoren als de andere de Polo-uitvoeringen. Voordat Volkswagen de verhoogde Polo ‘Cross’ noemde, stond de stoere variant bij een generatie eerder bekend als Polo Fun. Een sportievere uitvoering is de Polo R-Line. Behalve een sportievere uitstraling heeft zijn ook in het interieur sportieve elementen te vinden. Wat betreft het vermogen blijft de auto identiek aan de exemplaren zonder R-Line pakket. De Polo 1.0 en Polo 1.4 zijn gewild vanwege hun zuinige benzinemotoren. Deze motoren beschikken over een turbo waardoor de auto lekker vlot aanvoelt, zonder grote motor nodig te hebben. De zesde generatie van de Volkswagen Polo is beschikbaar met de 1.0 MPI-motor die ook is te vinden in de Volkswagen Up! Deze motor is niet bepaald krachtig, maar wel lekker zuinig.

Volkswagen Polo GTI, GT en TSI

Volkswagen levert de Polo sowieso altijd met een benzine- of dieselmotor. De diesels met turbo hebben vaak de aanduiding TDI. Een moderne, tweedehandse Volkswagen Polo met een benzinemotor heet vaak TSI. De snelste variant van de Polo luistert naar de naam Polo GTI: die versie combineert veel vermogen met een extra sportief rijgedrag. Een Volkswagen Polo voor de liefhebber dus. De eerste keer dat Volkswagen een GTI-variant uitbracht van de Polo was in 2009, toen met 150 pk uit een 1,8 liter grote viercilinder. De generatie daaropvolgend kreeg idem een 1,8 benzinemotor, maar dan met 180 pk en altijd gekoppeld aan een DSG-automaat. De zesde generatie beschikt over 200 pk.

Eveneens een rappe Polo is de Polo Blue GT. Met 140 pk en een topsnelheid van 210 km/u is deze auto beslist sportief te noemen. De auto vormt een combinatie tussen de zuinigheid van de BlueMotion en de sportiviteit van een GTI. Door actieve cilinderuitschakeling, een techniek waarbij er niet meer cilinders gebruikt worden dan strikt noodzakelijk is om de snelheid er in te houden, haalt de Polo Blue GT een verbruik van 1 op 20. Deze Polo is te vinden met een handgeschakelde versnellingsbak en een DSG-automaat.

Volkswagen Polo prijzen

De Volkswagen Polo is door de jaren heen zeer vaak verkocht. De populairste kleuren zijn wit, zwart en grijs. Maar ook rode en blauwe exemplaren zijn goed te verkrijgen. De prijzen van de Volkswagen Polo lopen op per generatie. De prijs is sterk afhankelijk van de uitvoering en de aanwezige opties. Een dakraam, lichtmetalen wielen of een ingebouwd navigatiesysteem kan de auto aanzienlijk duurder maken dan een auto die dit allemaal niet heeft.

Wie een Volkswagen Polo met een DSG automaat zoekt, moet ook iets dieper in de buidel tasten vergeleken met een handgeschakelde versie. Een Polo met een handgeschakelde versnellingsbak heeft meestal zes versnellingen. Oudere exemplaren hebben meestal vijf versnellingen. De DSG-automaat is een fijne reisgenoot door zijn bijna gevoelloze manier van schakelen dankzij de dubbele koppeling.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen