We hebben 923 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Citroën
C3
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Citroën C3 occasions en nieuwe Citroën C3

De Citroën C3 is een compacte hatchback van het Franse merk Citroën . De Citroën C3 verschijnt in 2002 op de markt als opvolger van de Citroën Saxo. In 2017 presenteert Citroën de derde generatie C3 . Die is technisch sterk verwant aan de Peugeot 208 en DS 3 . De Citroën C3 is verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor. De vermogens lopen globaal uiteen van 60 kW/82 pk tot 80 kW/110 pk. De Citroën C3 is overwegend een 5-deurs hatchback. De Citroën C3 is niet de meest dynamische auto in zijn klasse, maar biedt daarentegen wel meer comfort dan sommige van zijn concurrenten. Concurrenten van de Citroën C3 zijn de:

Eerste generatie Citroën C3

De eerste Citroën C3 uit 2002 is direct te herkennen aan zijn bolle daklijn, geïnspireerd op de iconische 2CV. Hoewel de auto in eerste instantie de Citroën Saxo opvolgde, was later de Citroën C2 die deze rol toegeëigend kreeg. De C3 was in die tijd beschikbaar met keuze uit drie benzinemotoren en twee dieselmotoren. De diesels bleken echter weinig succesvol, waardoor de tweedehandsmarkt voor de C3 vooral wordt gedomineerd door benzinemotoren. De meeste motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Er zijn ook exemplaren te vinden met een SensoDrive semi-automaat, maar die staat niet bekend om hun betrouwbaarheid. Van de C3 is ook een offroad-georienteerde versie op de markt geweest in de vorm van de Citroën C3 X-TR. In 2005 verscheen een facelift met een modernere uitstraling van het exterieur en interieur, evenals betere rijeigenschappen en de toevoeging van nieuwe zuinigere motoren.

Tweede generatie Citroën C3

In 2009 presenteerde Citroën de nieuwe C3, met een veel modernere uitstraling. De ronde vorm van de auto bleef, maar de auto werd langer en breder. Veel componenten van de C3 werden gedeeld met de sportief gelijnde DS 3. Het interieur was een grote stap vooruit op het gebied van vormgeving en technologie. Zo is tussen de analoge tellers plaats voor een digitaal scherm. Voor de motoren werkte Citroën samen met BMW . Daarom kun je onderdelen vinden met BMW logo’s onder de motorkap van de C3. De 1,6-liter benzinemotor is bijvoorbeeld dezelfde als in de Mini Cooper. Deze motoren zijn zuinig, leveren goede prestaties en hebben een lage uitstoot. Ook nieuw is de schakelindicator die de bestuurder laat weten hoe je zo zuinig mogelijk kunt rijden. De tweede generatie van de Citroën C3 was ook beschikbaar met een 1.6 HDi dieselmotor, met 90 of 100 pk.

Derde generatie Citroën C3

Citroën bracht in 2016 de derde generatie van de C3 op de markt. Deze auto heeft een compleet ander design dan de voorgaande generaties, met onder meer de in die tijd kenmerkende Citroën designtaal, vergelijkbaar met de C4 Picasso . Personalisatie was voor deze generatie C3 een belangrijke eigenschap. Zo is de auto in negen carrosseriekleuren samen te stellen, met een contrasterende kleur voor het dak, spiegels en de Airbumps. Hierdoor zijn meer dan 36 kleurencombinaties mogelijk. Motoren zijn beschikbaar in de vorm van een 1.2 PureTech met 67, 82 of 110 pk, waarbij de laatste over een turbo beschikt. Dieselen kan met een 1.5 BlueHDi met 98 pk of 1.6 BlueHDi met 101 pk.

Citroën C3 Pluriel

Van de eerste generatie Citroën C3 verschijnt ook een tweedeurs cabriolet met een vrij opmerkelijke dakconstructie: de C3 Pluriel . Met dit dak is het namelijk mogelijk om op vijf verschillende manieren open te rijden. Je kunt het dak zelf in delen verwijderen. Echt voeten in de aarde heeft de constructie niet gehad. Daarom haalde Citroën de Pluriel een aantal jaar later weer van de markt.

Citroën C3 Aircross

Van de derde generatie Citroën C3 is ook een compacte SUV gebouwd, genaamd C3 Aircross . Die heeft een stoer uiterlijk, doordat de auto hoger op zijn wielen staat en dankzij de verschillende offroad-georiënteerde elementen in het design. De achterbank van de Citroën C3 Aircross kan naar voren en achteren verschoven worden voor meer beenruimte of meer bagageruimte. De basisuitrusting is redelijk compleet uitgerust met onder andere airco, rijhulpsystemen en verschillende keuzes in kleuren en bekleding.

Tweedehands Citroën C3 Cactus, Picasso, PureTech, Shine en Feel Edition

De benzinemotoren van de derde generatie Citroën C3 heten PureTech . Citroën claimt dat het verbruik hiervan 25% lager ligt dan van eerdere benzinemotoren. De meest luxe uitvoering is de Citroën C3 Shine. Die is standaard voorzien van elektrisch bedienbare remen, 17-inch lichtmetalen wielen, cruise control, een audiosysteem met een touchscreen en een achteruitrijcamera. Er zijn ook diverse actiemodellen van de Citroën C3 verkrijgbaar geweest die zich onderscheiden met een extra complete uitrusting. Voorbeelden hiervan zijn de Citroën C3 Feel Edition en Citroën C3 Business Edition. Verder is er ook een C3 Picasso, een compacte MPV met veel binnenruimte. Populaire Citroën C3 uitvoeringen zijn de:

Citroën C3 handgeschakeld en automaat

De Citroën C3 is standaard voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak. De sterkere benzineversies zijn optioneel uit te rusten met een automaat.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen