We hebben 69 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

BMW
2-Serie Active Tourer
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

BMW 2-serie Active Tourer occasions en nieuwe BMW 2-serie Active Tourer bij viaBOVAG.nl

Met De BMW 2-serie Active Tourer werd het merk in 2014 actief in het MPV-segment. Hoewel het een atypisch model is voor BMW, scoort de BMW 2-serie Active Tourer goed. Hij weet de praktische eigenschappen van een MPV te combineren met de goede rijeigenschappen van een BMW. De BMW 2-serie Active Tourer heeft een luxueus en comfortabel interieur, met veel hoofd- en beenruimte voor zowel voor- als achterpassagiers. De auto is ook zeer veilig, met een aantal airbags en veiligheidsvoorzieningen om de inzittenden te beschermen. In 2021 kwam de tweede modelgeneratie van de BMW 2-serie Active Tourer op de markt.

De specificaties van de BMW 2-serie Active Tourer

De BMW 2-serie Active Tourer is ongeveer 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en net geen 1,6 meter hoog. Voor nog meer ruimte werd tussen 2015 en 2021 ook de BMW 2-serie Gran Tourer geproduceerd, die plaats biedt aan maximaal zeven personen. Dat model is ruim 4,5 meter lang, maar heeft verder dezelfde afmetingen als de Active Tourer. Bij de BMW 2-serie Active Tourer is te kiezen uit motoren met vermogens van 90 kW (122 pk) tot maar liefst 240 kW (326 pk). Ook de prestaties zijn uiteenlopend. De basisvariant bereikt in een bescheiden 10 seconden de 100 km/u, de snelste versie al in 5,7 seconden. Als een van de weinige merken in Nederland biedt BMW nog steeds dieselversies aan.

De voordelen van de BMW 2-serie Active Tourer

De BMW 2-serie Active Tourer is een geweldige auto voor wie een mix van praktisch nut en prestaties zoekt. De Active Tourer biedt veel ruimte voor zowel passagiers als bagagge, waardoor hij perfect is voor uitstapjes met het gezin. De turbomotoren bieden veel trekkracht. Dit maakt de Active Tourer perfect voor soepel en vlot rijden op bochtige wegen, of juist lange reizen op de snelweg met een gunstig verbruik. De auto is ook zeer comfortabel, met goed ondersteunende stoelen en een goed afgesteld onderstel.

Het verbruik van de BMW 2-serie Active Tourer

De BMW 2-serie Active Tourer modellen met benzine- en dieselmotoren hebben een brandstofverbruik van 4,0-6,5 l/100 km in de gecombineerde cyclus. De CO2-uitstoot ligt tussen 122 en 148 g/km. Dit is gemeten volgens de officiële WLTP-cyclus. In de praktijk kan het verbruik natuurlijk afwijken, afhankelijk van onder meer rijstijl, het soort route en het weer.

BMW 2-serie Active Tourer hybride

Sinds 2018 zijn er echter ook BMW 2-serie Active Tourer modellen met een hybride aandrijflijn. Die hebben een veel lager verbruik, terwijl het ook de krachtigste modellen van het aanbod zijn. Zo beschikt de 230e xDrive over een vermogen van 240 kW (326 pk). De BMW 2-serie Active Tourer hybride modellen hebben een brandstofverbruik van 0,6-1,9 l/100 km in de gecombineerde WLTP-cyclus. De CO2-uitstoot ligt tussen 14 en 35 g/km. Het lage verbruik is mogelijk doordat dit zogenaamde plug-in hybrides zijn. Ze hebben een grotere batterij dan ‘gewone’ hybrides en die batterij kan met een stekker worden opgeladen. Een plug-in hybride kan ook korte afstanden volledig elektrisch rijden. Denk daarbij aan afstanden van enkele tientallen kilometers.

BMW 2-serie Active Tourer concurrenten

Het segment van compacte MPV-modellen zoals de BMW 2-serie Active Tourer krimpt in, maar in de loop der jaren zijn meer dan genoeg modellen geproduceerd. Op de occasionmarkt is daarom nog altijd een ruim aanbod aan vergelijkbare modellen te vinden. Zomaar enkele voorbeelden van populaire modellen zijn de Citroën C4 Picasso , Ford C-Max , Opel Meriva , Renault Scénic en Volkswagen Touran . Binnen dit MPV-segment neemt BMW wel een wat hogere prijspositie in, maar daar staat een rijkere uitrusting tegenover.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen