We hebben 177 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

BMW
I3
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

BMW i3 occasions en nieuwe BMW i3

De BMW i3 is een compacte vijfdeurs hatchback van het Duitse automerk BMW . Het is het eerste volledig elektrische productiemodel van BMW. Het eigenzinnige model met een onderscheidend ontwerp is geproduceerd van 2013 tot 2022 en is in dit tijd meermaals verbeterd op het gebied van rijbereik, laadvermogen en prestaties. Concurrenten van de BMW i3 zijn de:

BMW i3 materialen

De BMW i3 maakt gebruikt van ultralichte materialen. Een groot deel van de carrosseriestructuur is gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). Dit materiaal is niet alleen licht van gewicht, maar ook uitzonderlijk sterk. Samen met het onderstel dat gemaakt is aluminium komt het gewicht van de BMW i3 uit op 1.320 kg. Dat is opmerkelijk laag voor een elektrische auto met een loeizwaar batterijpakket. Het lage gewicht van de BMW i3 zorgt niet alleen voor een lager energieverbruik, maar ook voor het dynamische en speelse weggedrag dat kenmerkend is voor de BMW i3.

BMW i3 interieur

Het gebruik van bijzondere materialen zien we ook in het interieur van de BMW i3. Hier zijn enkel en alleen duurzame en gerecyclede materialen toegepast. Denk aan Kenaf, dat vervaardigd is uit planten en 30% lichter is dan conventionele materialen. BMW heeft de stoelen gemaakt van 100% gerecycled polyester, dan voor 34% bestaat uit gerecyclede PET-flessen. De houten sierlijsten zijn vervaardigd uit eucalyptushout. Nog een bijzonder detail van de BMW i3 is dat de portieren in tegenovergestelde richting van elkaar openen, wat de instap naar de achterbank vergemakkelijkt.

Tweedehands BMW i3 prijs, range en actieradius

De actieradius van de BMW i3 verschilt per bouwjaar. In september 2018 introduceert BMW een sterk verbeterde versie en de sportievere BMW i3s, beide uitgerust met een 42,2 kWh batterijpakket en een actieradius van 285 tot 310 km (WLTP). De BMW i3s wordt gekenmerkt door zijn grote 20-inch wielen, zwarte accenten en sportonderstel. De versie hiervoor had een batterij van 33 kWh en een actieradius van 235 tot 255 km (WLTP). Let in de zoektocht naar een tweedehandse BMW i3 dus goed op welke batterij er in de auto zit. Hoe hoger de batterijcapaciteit in kWh, hoe meer kilometers je met een volle batterij kunt rijden.

BMW i3 Range-extender

De BMW i3 is in de basis ontwikkeld als volledig elektrische auto. Toch is de BMW i3 ook geleverd met een range-extender, ofwel een ‘bereikvergroter’. Deze optie was een antwoord op het redelijk beperkte rijbereik van de BMW i3 in de praktijk. Voor wie langere afstanden wil afleggen zonder tussentijds te hoeven laden, zorgt de 650cc tweecilinder benzinemotor achterin de BMW i3 ervoor dat de batterij tijdens het rijden wordt opgeladen, zodat je langer kunt doorrijden. Het kleine benzinemotortje, afkomstig van een BMW motorfiets, is verbonden met een dynamo aan om de batterij op te laden en dus niet met de wielen. Deze constructie maakt van de BMW i3 echter een plug-in hybride, waardoor die niet in aanmerking kwam voor de extra gunstige bijtelling die wel gold voor een 100% elektrische auto. Een BMW i3 met range-extender is daarom in Nederland maar in kleine aantallen verkocht.

BMW i3 smartphone connectiviteit

Met de i3 is het mogelijk om een smartphone te koppelen aan het iDrive systeem. Hiermee kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van allerlei diensten om een het leven prettiger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van routes, waarbij rekening gehouden wordt met de actieradius van de auto en gezocht kan worden naar laadpunten in de buurt. Maar ook kan de bestuurder statistieken inzien van het energieverbruik, zodat men kan zien waarop actieradius gewonnen kan worden.

BMW i3 uit 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 of 2021 kopen

De BMW i3 is vanaf de introductie in 2013 uitgegroeid tot een populaire elektrische auto in Nederland. Voor een BMW i3 uit 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 of 2021 hoef je daarom niet lang te zoeken. Wereldwijd zijn er ongeveer 250.000 stuks verkocht.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen