We hebben 176 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Renault
Scénic
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Renault Scénic occasions en nieuwe Renault Scénic

De Renault Scénic is een 5-deurs MPV in de compacte middenklasse van de Franse autoproducent Renault . De praktische gezinsauto komt in 1996 als Mégane Scénic op de markt, omdat de auto gebaseerd is op de Renault Mégane .

De Renault Scénic is bij zijn introductie de eerste MPV in zijn soort. De letters staan voor Multi Purpose Vehicle. Met andere woorden: een voertuig dat voor meerdere doeleinden geschikt is. De Renault Scénic groeit al snel uit tot een populaire gezinsauto. De auto is ruim en praktisch. De stoelen achter zijn bijvoorbeeld te verwijderen. De eerste Renault Scénic wordt dan ook in 1997 door Europese autojournalisten verkozen tot Auto van het Jaar.

Concurrenten van de Renault Scénic zijn onder meer de:

Tweedehandse Renault Scénic kopen

De Renault Scénic heeft zijn populariteit – ook als tweedehandse Renault Scénic – vooral te danken aan zijn functionele karakter. Achterin zijn drie individueel verschuifbare en neerklapbare stoelen gemonteerd. Als de middelste stoel is neergeklapt, ontstaat een klein tafeltje. Het is ook mogelijk om de middelste stoel eruit te halen en de twee buitenste stoelen iets dichter bij elkaar te plaatsen voor een royalere zitruimte. Verder zijn in het interieur meerdere opbergvakken te vinden. Er is keuze uit verschillende benzine- en dieselmotoren. De vermogens lopen uiteen van 48 kW/65 pk voor een eerste generatie Mégane Scénic 1.9 diesel tot en met 120 kW/165 pk voor een tweede generatie Scénic 2.0 benzine.

Renault Scénic Grand Scénic, Mégane Scénic

Tot en met 2020 introduceert Renault vier generaties (Mégane) Scénic. In 2003 komt de tweede generatie op de markt die vanaf 2004 ook beschikbaar is als verlengde 7-zits auto Renault Grand Scénic. In 2016 introduceert Renault de vierde generatie Renault Scénic en Grand Scénic. Opvallend zijn de standaard grote wielen van 20-inch.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen