We hebben 469 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Audi
Q3
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Audi Q3 occasions en nieuwe Audi Q3

De Audi Q3 is een luxe 5-deurs SUV in de compacte middenklasse van Duitse automerk Audi . Het model valt qua formaat tussen de Audi Q2 en Audi Q4 . Audi introduceert de Audi Q3 in 2011 als tegenhanger van de BMW X1 . De Audi Q3 is een hoogpotige crossover die gebruikmaakt van hetzelfde platform van de Volkswagen Golf en technisch verwant is aan de Audi A3 . Pluspunten zijn bijvoorbeeld het onberispelijk afgewerkte interieur, de hoge zitpositie en het rijcomfort. De eerste generatie Audi Q3 onderging in 2015 een facelift, waarbij onder andere de grille werd vernieuwd en de auto een iets dynamischer lijnenspel kreeg. Ook werd de Audi Q3 uitgerust van nieuwe veiligheidssystemen en kreeg het infotainment systeem de nodige upgrades. En zoals gebruikelijk bij een tussentijdse update werd ook de uitstoot flink verminderd, ditmaal door de komst van cilinderuitschakeling. Sinds eind 2018 is de tweede generatie Audi Q3 op de markt. De tweede generatie van de Audi Q3 is het luxe broertje van de Volkswagen T-Ro c van vergelijkbaar formaat. De auto kreeg een heel nieuw uiterlijk, helemaal in lijn met de designtaal van Audi, waarbij scherpe lijnen de boventoon voeren. Ook het interieur werd stevig aangepakt, met mooi materiaalgebruik voor een extra luxe gevoel. Daarbij is het infotainmentsysteem sneller geworden en de ‘Virtual cockpit’ optioneel verkrijgbaar, waarmee je in een handomdraai de lay-out van het display achter het stuur kunt aanpassen met informatie die jij als bestuurder belangrijk vindt. Enkele concurrenten van de Audi Q3 zijn:

Audi Q3 motoren

Audi maakt deel uit van de Volkswagen Group (VAG) en maakt gretig gebruik van motoren en modulaire platforms die door het autoconcern zijn ontwikkeld. Daarom zijn veel modellen van Audi leverbaar met dezelfde motoren als Volkswagen-modellen. De eerste generatie Audi Q3 is beschikbaar met TFSI-benzinemotoren met een inhoud van 1,4, 2,0 en 2,5-liter. Laatstgenoemde is overigens alleen te vinden in de Audi RS Q3, de snelste en sportiefste versie van de Audi Q3 met een motorvermogen van maar liefst 367 pk. Op het gebied van dieselmotoren is zijn er twee motorvarianten verkrijgbaar. Het gaat hier om een 2.0 TDI-motor met een vermogen van 140 of 177 pk. De tweede generatie van de Audi Q3 heeft andere typeaanduidingen, zoals 35, 40 en 45 TFSI voor de benzinemotoren en 35 en 40 TDI voor de diesels. Hoe hoger het getal, hoe meer vermogen de betreffende versie levert. Vermogens variëren van 150 tot 230 pk voor de reguliere Audi Q3-modellen. De tweede generatie Audi RS Q3 heeft een exclusieve, 400 pk sterke vijfcilinder benzinemotor onder de motorkap.

Afhankelijk van de motorvariant is de Audi Q3 er met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 6- of 7-trapsautomaat met een dubbele koppeling (S Tronic). Deze automaat staat bekend om zijn bijzonder snelle en soepele schakelmomenten.

Audi Q3 Quattro

De Audi Q3-modellen met kleinere motoren zijn zowel in de eerste als in de tweede generatie standaard voorzien van voorwielaandrijving. Bij de grotere motoren kan gekozen worden voor vierwielaandrijving. Bij Audi is dat het bekende Quattro-systeem. Bij Quattro worden permanent vier wielen aangedreven om in alle omstandigheden de optimale hoeveelheid grip behouden.

Audi Q3 Sportback

Met de komst van de tweede generatie Audi Q3 lanceerde het merk ook de Audi Q3 Sportback . Dit is het sportief gelijnde broertje van de ‘gewone’ Q3 met een aflopende daklijn. Deze coupé-SUV, zoals een auto uit dit segment genoemd wordt, zorgt voor nog meer keuze voor de consument in het Audi-aanbod. De Audi Q3 Sportback is een concurrent van de BMW X2 . De Audi Q3 Sportback is iets breder en heeft mede daardoor een stoerdere uitstraling. De aflopende daklijn ziet er weliswaar sportief uit, maar zorgt daardoor wel voor minder hoofdruimte voor passagiers op de achterbank.

Tweedehandse Audi Q3 Sport, TFSI, Pro-Line en S-Line

De Audi Q3 is er in diverse uitvoeringen, onder meer als Sport Edition , de zakelijke Pro-Line en de sportieve S-Line . Niet iedere uitvoering beschikt over dezelfde opties. Zo is bijvoorbeeld niet iedere Audi Q3 uitgerust met een navigatiesysteem. Op de luxer uitgevoerde exemplaren vind je veel comfort verhogende accessoires zoals verwarmbare stoelen, een glazen panorama dak, een premium audiosysteem, parkeersensoren, regensensoren en automatische airconditioning. Het sportieve S-line pakket is zeer gewild vanwege de sportievere bumpers, stoelen, onderstel en vaak ook de lichtmetalen wielen. De TFSI-benzinemotoren hebben een turbo en directe brandstofinjectie. De TDI-diesels zijn eveneens voorzien van een turbo, die zorgt voor een hoog koppel bij lage toeren. Ook zijn er Audi Q3 plug-in hybrides te koop, waarmee je korte afstanden volledig elektrisch kan afleggen.

Audi Q3 kopen

De recentere Audi Q3-occasions zijn die van ná de facelift in 2015 en die van het nieuwe model dat eind 2018 is geïntroduceerd. De Sportback is het laatst geïntroduceerd en is er sinds 2019. Let erop dat de jongste exemplaren van de Audi Q3 met weinig kilometers nog redelijk aan de prijs kunnen zijn. Je profiteert daarentegen soms nog wel van de fabrieksgarantie. De Audi Q3 behoudt goed zijn waarde, voornamelijk door zijn dynamische rijeigenschappen en premium kwaliteit.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen