We hebben 268 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Audi
Q2
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Audi Q2 occasions en nieuwe Audi Q2

De Audi Q2 is een compacte vijfdeurs SUV van het Duitse automerk Audi . Het betreft een luxemodel dat is gepositioneerd in het premiumsegment. Om die reden schurkt de Audi Q2 tegen de bovengrens van het B-segment en ondergrens van het C-segment aan. De Audi Q2 werd geïntroduceerd in november 2016 als de kleinste SUV van Audi. De Audi Q2 legt het accent op luxe, comfort, een complete veiligheidsuitrusting en een hoogwaardige afwerking. Gezien zijn relatief compacte formaat is de binnenruimte niet heel ruim. Een bijzonder kenmerk van de Audi Q2 is de opvallende C-stijl. Die is vaak gespoten in een afwijkende kleur en voorzien van het Audi-logo dat uit vier ringen bestaat. Concurrenten van de Audi Q2 zijn onder meer de: Concurrenten van de Audi Q2 zijn onder meer de:

Afmetingen Audi Q2

De Audi Q2 is verwant aan de Audi A3 . Ook wat betreft zijn afmetingen. Het model is 4,2 meter lang en 1,8 meter breed. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 405 liter die is uit te breiden tot 1.000 liter als je de achterbank volledig neerklapt. Ook is de Audi Q2 technisch verwant aan de Volkswagen T-Roc . Beide modellen uit het Volkswagen-concern delen hetzelfde platform.

Audi Q2 design en kleuren

De Audi Q2 onderscheidt zich als hippe stads-SUV. Dat is vooral te zien aan het ontwerp, dat duidelijk afwijkt van de andere Q-modellen van Audi in de periode dat de Audi Q2 op de markt kwam. Later heeft Audi het hoekige ontwerp van de Q2 doorgetrokken naar andere modellen uit het gamma. De Audi Q2 is ook beschikbaar in een verscheidenheid aan opvallende kleuren. Zo is de Audi Q2 te vinden in uitgesproken kleuren zoals blauw , geel en rood . Toch zijn het vooral de kleuren zwart , zilver en grijs die het meest gekozen worden. Vooral de grijze kleur Nardo Grey is populair onder Audi Q2-klanten. Audi levert de Q2 in verschillende uitvoeringen met een eigen karakter. Voorbeelden hiervan zijn de Audi Q2 Sport, Pro Line, Epic en Edition.

Tweedehandse Audi Q2 S-Tronic en TFSI kopen

Op het gebied van motoren is de Audi Q2 te vinden met TFSI benzinemotoren en TDI dieselmotoren . De 84 kW (114 pk) sterke 1.0 TFSI driecilinder benzinemotor is de minst krachtige, maar wel de zuinigste benzinemotor. Er is ook een 1.4 TFSI viercilinder met 109 kW (148 pk) en 250 Nm trekkracht. Deze is standaard gekoppeld aan een handbediende zesversnellingsbak, maar de meeste klanten kozen voor de optionele S-Tronic automaat. De 1.4 TFSI S-Tronic is zelfs de meest gekozen motorcombinatie en daarom ruim beschikbaar als occasion. Verder is deze motorvariant te vinden met voorwielaandrijving en quattro vierwielaandrijving. De krachtigste motorisering van de Audi Q2 is de 2.0 TFSI benzinemotor met 143 kW (194 pk) en standaard automaat. Dieselen kan met de zuinige 1.6 TDI met (84 kW) 114 pk of de behoorlijk krachtige 2.0 TDI met 138 kW (188 pk).

Audi Q2 facelift

In 2019 kreeg de Audi Q2 een facelift. Het model werd op details vernieuwd voor een wat scherper uiterlijk en een moderner interieur. Ook werden de benamingen van de motorvarianten gewijzigd, in lijn met de rest van het modellengamma van Audi. De nieuwe motorvarianten zijn de 30 TFSI met een 1.0 driecilinder benzinemotor met 85 kW (116 pk) en de 35 TFSI met een 1.5 viercilinder benzinemotor met 110 kW (150 pk). De 2.0 TFSI gaat sinds de facelift in 2019 als ‘40 TFSI’ door het leven. Dus als je een tweedehands Audi Q2 met deze motoraanduiding tegenkomt, weet je ook meteen dat het om de vernieuwde versie gaat. Voor liefhebbers van extra sportieve rijeigenschappen is er ook de Audi SQ2. Dit is de sportieve topversie in de reeks met allerlei onderscheidende elementen binnen en buiten. Onder de motorkap ligt een 2.0 TFSI turbomotor met 221 kW (300 pk) en 400 Nm, die standaard is gekoppeld aan een sportautomaat en vierwielaandrijving.

Audi Q2 uitvoeringen

De Audi Q2 is sinds de introductie geleverd in allerlei verschillende uitvoeringen. Vanaf de introductie tot aan de facelift van de Audi Q2 in 2019 is het model te vinden in de uitvoeringen:

Daarbij is de Pro Line de basisuitvoering en de S line de meest aangeklede versie. Vanaf de facelift in 2019 is de Audi Q2 leverbaar in de uitvoeringen Pro Line, Advanced en S Edition. Welke uitvoering je ook tegenkomt: elke Audi Q2 is standaard uitgerust met onder andere airconditioning, cruise control, een multimediasysteem, elektrische bediening van ramen en spiegels en een neerklapbare achterbank.

Audi Q2 uit 2015, 2016, 2017, 2018 of 2019 kopen

Wie een Audi Q2 uit 2015 zoekt, komt bedrogen uit. Audi introduceerde de Q2 pas in 2016. Gezien de populariteit van de Audi Q2 zijn er wel veel exemplaren van de bouwjaren 2016, 2017, 2018 of 2019 te vinden. Let bij aankoop wel goed op het olieverbruik van de TFSI-motoren. Vooral bij de motoren uit de eerste bouwjaren kan het olieverbruik mogelijk problematisch zijn. Verder is de S Line een gewilde uitvoering, omdat deze veel comfortabele opties hebben. Modellen van na de facelift zijn nog niet zo lang op de tweedehandsmarkt te vinden, dus vallen de prijzen relatief hoog uit ten opzichte van oudere exemplaren.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen