We hebben 769 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Volvo
XC60
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volvo XC60 occasions en nieuwe Volvo XC60 bij viaBOVAG.nl

De Volvo XC60 is een luxe middelgrote 5-deurs SUV (Sports Utility Vehicle) van de Zweedse autofabrikant Volvo . De Volvo XC60 is uitgerust met voorwiel- dan wel vierwielaandrijving (4x4, AWD van All Wheel Drive). Een automaat is vaak standaard. Volvo introduceert de eerste generatie Volvo XC60 in 2008. De tweede generatie Volvo XC60 volgt in 2017. De SUV (of crossover) is groter dan de Volvo XC40 , maar kleiner dan de Volvo XC90 , de top-SUV van Volvo. De Volvo XC60 behoort tot de populairste Volvo-modellen. Pluspunten zijn de hoge mate van veiligheid, de hoge zit en de goede afwerking. De uitrusting is vaak luxe te noemen met behalve een standaard automaat bijvoorbeeld ook adaptieve cruise control en climate control.

Concurrenten van de Volvo XC60 zijn de:

Eerste generatie Volvo XC60

De eerste generatie Volvo XC60 kwam in 2008 op de markt als antwoord op de toenemende vraag naar SUV’s in deze klasse. Het was de tweede SUV die Volvo op de markt bracht na de grotere Volvo XC90 . Het model viel direct in de smaak bij het publiek en bezorgde het Zweedse merk grote successen. Opvallend is de ruime keuze aan motoren. De eerste generatie Volvo XC60 is te vinden met benzine- en dieselmotoren , waarvan de meeste zijn uitgerust met een benzinemotor. In eerste instantie kwam het model alleen leverbaar met kloeke vijf- en zescilindermotoren. Later volgden zuinigere viercilindermotoren met een uitstekende combinatie van verbruik prestaties en prijs. De basismotor van de eerste generatie Volvo XC60 was een 2,0-liter turbo met 200 pk. De topversie van de eerste generatie XC60 was de T6 AWD R-Design met vierwielaandrijving en een zescilindermotor met 324 pk en 487 Nm. Een vijfcilinder, met de bekende typische roffel, kwam in de vorm van de T5. De sterkste dieselmotor van de eerste generatie is de D5 AWD uit de laatste bouwjaren van de eerste generatie (2016-2017).

Tweede generatie Volvo XC60

Volvo lanceerde in 2017 de tweede generatie XC60 , bijna tien jaar na de introductie van de eerste generatie. De tweede generatie is, in tegenstelling tot de eerste, alleen leverbaar met viercilindermotoren. Het model is ook strak vormgegeven en voorzien van koplampen met de herkenbare stijl van Volvo. Het interieur is moderner vormgegeven, waarbij gebruik is gemaakt van stijlvolle materialen. In 2021 ontving de tweede generatie XC60 een facelift, waarbij kleine veranderingen aan het uiterlijk zijn doorgevoerd. Zo zijn de grille en bumpers vernieuwd en zijn er nieuwe kleuren en wielen om uit te kiezen. De grootste veranderingen vond echter in het interieur plaats, waar het infotainmentsysteem nog moderner en gebruiksvriendelijker werd. Ook kan sinds 2021 een smartphone draadloos worden opgeladen in de Volvo XC60. In lijn met de ontwikkelingen in de auto-industrie is het motorenaanbod gewijzigd, me meer focus op hybride en benzine , en minder focus op diesel .

Tweedehandse Volvo XC60 Hybride en T8

Een populaire tweedehandse Volvo XC60 is de T8 . Deze Volvo XC60 Hybride wordt ook wel Twin Engine genoemd. De naam zegt het al: de Volvo XC60 T8 is een hybride SUV. Deze motorisering kwam beschikbaar in de tweede generatie XC60 en is voorzien van een benzinemotor en elektromotor. Bij deze versie moet je batterij opladen bij een laadpaal en kun je een afstand van enkele tientallen kilometers volledig elektrisch rijden. De Volvo XC60 T8 is standaard uitgerust met vierwielaandrijving (AWD) en biedt veel vermogen. Als de benzinemotor en elektromotor optimaal samenwerken, heb je als bestuurder maar liefst 400 pk tot je beschiking. Daarentegen is het theoretische brandstofverbruik opvallend laag dankzij de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden. In de praktijk ligt het puur aan je eigen rijstijl. Het lage verbruik resulteert wel in een extra lage CO2-uitstoot en daarmee ook een gunstig BPM-tarief, waardoor deze plug-in hybride Volvo XC60 prijstechnisch best aantrekkelijk is. In Nederland is de BPM-belasting namelijk volledig gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto. Wel iets om rekening mee te houden is de grootte van de bagageruimte. Die is namelijk kleiner dan bij de niet-hybride modellen doordat het accupakket onder de bagageruimte is geplaatst.

Volvo XC60 uitvoeringen

Beide generaties van de Volvo XC60 zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Voorbeelden van de eerste generatie zijn de Kinetec, Momentum, Summum en R-Design. Ook zijn er in de loop der jaren speciale uitvoeringen uitgebracht, zoals de Ocean Race Edition. Deze benamingen werden ook aangehouden bij de tweede generatie Volvo XC60 tot aan de introductie van de facelift. Toen veranderde de uitvoeringen in volgorde van de hoeveelheid opties naar Essential, Core, Plus, Ultimate en Polestar Engineered. Sinds de facelift in 2021 is ook de naam van de hybride Volvo XC60 gewijzigd in Volvo XC60 Recharge, die tevens uitsluitend geleverd wordt met de T6 AWD Plug-in Hybrid-aandrijving. Populaire Volvo XC60 uitvoeringen zijn:

Veiligheid

De auto’s van Volvo behoren al decennia tot de veiligste ter wereld. Dat komt mede doordat het merk een speciaal team van experts heeft dat na ieder ongeluk in Zweden, waar een Volvo bij betrokken is, grondig analyseert. Zo maken zij iedere auto weer veiliger dan de vorige. Die gegevens worden opgeslagen in een databank die in 2019 openbaar is gemaakt, zodat andere automerken ook hun auto’s veiliger kunnen maken op basis van echte ongelukken. Daarnaast is Volvo de bedenker van de driepuntsgordel, een veiligheidsfunctie die in iedere auto te vinden is en waar nog altijd ieder dag levens mee worden gered.

Volvo XC60 prijs

Volvo is een luxemerk aan de bovenkant van de automarkt. De modellen zijn dan ook bovengemiddeld hoog geprijsd. Je krijgt veel waar voor je geld, veel actieve veiligheidstechnologie, veel comfort, een riante uitrusting en een uiterst representatieve auto waar vijf personen met gemak in passen. De Volvo XC60 Hybride T8 is de meest luxe en dus duurste uitvoering van de Volvo XC60.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen