We hebben 169 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Volvo
S60
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volvo S60 occasions en nieuwe Volvo S60 bij viaBOVAG.NL

Volvo houdt er een overzichtelijk modellengamma op na. De modellen met een V (staat voor versatility) zijn de stationwagons, de XC-modellen (cross country) zijn de SUV’s en de S-modellen zijn allemaal sedans. De S staat hierbij letterlijk voor sedan. De Volvo S60 is een klinkend voorbeeld van een Volvo sedan.

Tweedehandse Volvo S60 uit 2002, 2004, 2017, 2018 en 2019

De eerste generatie Volvo S60 dateert alweer uit het jaar 2000. Het was toen de opvolger van de Volvo S70. Van de eerste S60 verscheen ook een veelzijdige stationwagon: de Volvo V70 . In maart 2010 – maar liefst tien jaar later dus – volgde de tweede generatie van de Volvo S60. Ook daarvan verscheen een stationwagon en die werd V60 gedoopt. In 2019 arriveerde de derde generatie Volvo S60 op de markt. De Volvo S60 is een betrouwbare sedan met comfortabele rijeigenschappen, maar de beenruimte achterin is niet de ruimste op de markt. Een proefrit maken in een gebruikte S60 is de oplossing om te kijken of deze populaire Volvo-sedan bij je past.

Volvo S60 R Design en Polestar

Volvo heeft de S60 geleverd in diverse uitvoeringen, waarvan de R Design-variant veruit het populairst is. De Volvo S60 R-Design heeft sportievere looks en een sportiever afgesteld onderstel. R-Design is binnen Volvo het label voor varianten met een sportievere uitstraling. Je krijgt niet meer vermogen, maar wel de looks. Wie meer vermogen wenst, is bij Volvo aangewezen op Polestar. Dit is de officiële huistuner van Volvo. Je kunt een powerupgrade bestellen – ook achteraf is dat mogelijk – zonder dat de fabrieksgarantie verloren gaat.

Volvo S60: benzine, diesel en plug-in hybride

Het motorengamma van de S60 is lekker divers. De dieselversies hebben vrijwel allemaal de aanduiding ‘D’ en de benzineversies hebben vaak een ‘T’, wat verwijst naar de aanwezigheid van een turbo. Toch zijn er ook benzinevarianten als de 2.4 of 2.4i. Dat zijn vijfcilindermotoren zonder turbo. Nieuwere S60-generaties hebben geen vijfcilinder meer maar een viercilindermotor. Alleen van de derde generatie S60 bestaat een plug-in hybride variant: de T8 Twin Engine met een turbobenzinemotor en een elektromotor. Van de tweede generatie S60 is alleen van de V60 (de stationwagon dus) een PHEV geleverd: de D5 Twin Engine of D6 Twin Engine. Die versies zijn voorzien van een dieselmotor en een elektromotor.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen