We hebben 304 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Volvo
XC90
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volvo XC90 occasions en nieuwe Volvo XC90

De Volvo XC90 is een grote luxe 5-deurs SUV van het Zweedse merk Volvo . Het ruime model met een hoge zitpositie wordt sinds 2002 geleverd. Opvallend is de veelzijdigheid van deze Zweedse SUV die in nagenoeg alle gevallen ruimte biedt aan zeven inzittenden. De Volvo XC90 Excellence is de enige uitvoering die plaats biedt aan vier inzittenden. De vier individuele zitplaatsen zijn extra luxe en zelfs voorzien van een massagefunctie. En doordat de achterste twee zitplaatsen zo ver mogelijk naar achteren staan, is de beenruimte zeer riant.

Eerste generatie Volvo XC90

De Volvo XC90 is al vanaf het begin een groot succes. Het is een grote, luxe en capabele SUV zonder ‘te groot of te agressief’ over te komen dankzij het typisch Zweedse ontwerp. Bij de presentatie in 2002 werden al meteen 2.000 exemplaren verkocht, zonder dat mensen er ook maar een meter in hadden gereden. De eerste generatie Volvo XC90 is voornamelijk te vinden met vijfcilindermotoren, zowel benzine als diesel . Een voordeel van deze vijfcilinders is dat ze veel vermogen en koppel leveren, maar relatief weinig ruimte in beslag nemen onder de motorkap, waardoor er meer ruimte ontstaat voor het interieur. De Volvo XC90 T6 is als enige uitvoering voorzien van een zescilinder benzinemotor met een vermogen van 272 pk. Deze is altijd gekoppeld aan een automaat . Tussen 2006 en 2011 werd de Volvo XC90 ook met een 315 pk sterke V8-benzinemotor geleverd. Die was in eerste instantie bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar kwam ook naar Nederland. Verder zijn de meeste motorversies van de Volvo XC90 voorzien van AWD, ofwel vierwielaandrijving. Enkele concurrenten van de Volvo XC90 zijn:

Tweedehandse Volvo XC90 T8 plug-in hybride

Nadat de eerste generatie Volvo XC90 al even uit het aanbod was verdwenen, lanceerde Volvo in 2014 de tweede generatie XC90. Dit was het eerste model met het volledig nieuwe interieur- en exterieurdesign dat in de daaropvolgende jaren op alle Volvo-modellen werd toegepast. De tweede generatie Volvo XC90 is nog ruimer dan zijn voorganger en oogt wat stoerder dankzij de grote grille en opvallende ledverlichting aan de voorkant. Ook werd de XC90 vanaf 2014 als eerste Volvo voorzien van plug-in hybride-aandrijving. Dat is de Volvo XC90 T8 met een krachtige benzinemotor en elektromotor die samen 408 pk leveren. Tegelijkertijd kan de SUV een afstand van ongeveer 40 kilometer volledig elektrisch rijden. Vanwege fiscale voordelen is de Volvo XC90 T8 vanaf het begin erg populair geweest in Nederland, wat nu ook is te merken in het aanbod van een tweedehandse Volvo T8 plug-in hybride. Overigens gaan alle plug-in hybridemodellen van Volvo tegenwoordig door het leven als ‘Recharge’.

Volvo XC90 uit 2015, 2016, 2017, 2018 of 2019 kopen

Sinds 2014 levert Volvo de XC90 alleen met viercilinder benzine- en dieselmotoren. Daarbij zijn alle motorversies standaard gekoppeld aan een automaat. In mei 2019 krijgt de Volvo XC90 een facelift met een andere grille. De T8 plug-in hybrid krijgt een groter accupakket en daarmee ook een grotere elektrisch actieradius. De Volvo XC90 D5 dieselversie is zuiniger geworden dankzij mild-hybrid techniek. Een regeneratief remsysteem zorgt ervoor dat de remenergie wordt opgeslagen in een accu. Deze energie kan weer gebruikt worden tijdens het rijden wat voor een lager verbruik zorgt. Later werd de naam van de XC90 D5 mild hybrid veranderd in ‘B5’. Volvo staat van oudsher bekend om zijn oerdegelijke modellen die heel veel kilometers aankunnen. Dat geldt ook voor de Volvo XC90. Een exemplaar met een relatief hoge kilometerstand is daarom geen uitzondering en hoeft niet direct te worden afgewezen. Sterker nog, een motor kan alleen zo veel kilometers draaien als er goed voor gezorgd is. De prijzen lopen uiteen van een paar duizend euro voor een XC90 van de eerste generatie met een hoge kilometerstand tot net geen 100.000 euro voor een XC90 van één of twee jaar oud.

Volvo en veiligheid

De voornaamste reden om een Volvo XC90 te kiezen, of Volvo in het algemeen, is veiligheid. Los van het feit dat je als inzittende van een grote auto over het algemeen veilig bent, is iedere Volvo volgeladen met veiligheidssystemen. Van slimme tractiecontrole, tot een noodstop-assistent en talloze andere systemen die een aanrijding (helpen) voorkomen. Mocht het onverhoopt toch mis gaan, dan zijn inzittenden beschermd door het verstevigde dak en allerlei airbags op precies de juiste plekken. Bij de tweede generatie Volvo XC90 is vooral het Oncoming Lane Mitigation-systeem een welkome toevoeging, dat helpt om frontale aanrijdingen te voorkomen.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen