We hebben 13 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Daihatsu
Terios
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Daihatsu Terios occasions en nieuwe Daihatsu Terios

De Daihatsu Terios is een compacte 5-deurs terreinauto of SUV van de Japanse fabrikant Daihatsu . De Daihatsu Terios komt in 1997 voor het eerst op de markt als kleine terreinauto met 4x4-aandrijving. Daihatsu verdwijnt in 2012 van de Europese markt, maar er zijn nog altijd Daihatsu-servicedealers actief in Nederland. Na de facelift in 2000 is de Daihatsu Terios ook leverbaar met alleen achterwielaandrijving. De tweede generatie van de Daihatsu Terios verschijnt in 2006 op de markt, met achterwiel- of vierwielaandrijving. De jongste Daihatsu Terios dateert al van 2012. Onderhoud en onderdelen hoeven echter geen probleem te vormen dankzij het nog actieve Nederlandse servicedealernetwerk van Daihatsu. Daarbij staat de Daihatsu Terios bekend om zijn hoge betrouwbaarheid. Veel kleine terreinauto’s zijn er niet, maar als je een concurrent moet noemen, denk dan aan de eerste generatie Suzuki Vitara , de Suzuki Jimny of Toyota Urban Cruiser .

Tweedehandse Daihatsu Terios kopen

Wie een tweedehandse Daihatsu Terios wil kopen, heeft niet zoveel keuze als wanneer hij bijvoorbeeld een tweedehandse Volkswagen Polo zou zoeken. Vrijwel de meeste exemplaren van een tweedehandse Daihatsu Terios zijn bovendien uitgerust met achterwielaandrijving. Een Daihatsu Terios met 4x4 komt minder vaak voor. Een tweedehandse Daihatsu Terios is altijd uitgerust met een benzinemotor; een diesel is er niet.

  • Tweedehandse Daihatsu Terios met achterwielaandrijving

  • Tweedehandse Daihatsu Terios met vierwielaandrijving

De tweede generatie van 2006 ontwikkelt Daihatsu samen met moederconcern Toyota. Onder de motorkap ligt een 1,5-liter benzinemotor met zestien kleppen. Deze generatie krijgt in 2009 een facelift, waarbij Daihatsu de grille en achterlichten wijzigt. Hoewel de Terios in 2012 nog volop in productie is, stopt Daihatsu in dat jaar met de verkoop van nieuwe auto’s in Europa, inclusief de Terios.

Daihatsu Terios automaat en handgeschakeld

Zowel de eerste als de tweede generatie van de Daihatsu Terios is te vinden met een handmatig te bedienen 5-versnellingsbak of een 4-trapsautomaat.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen