We hebben 125 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Hoge instap
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Hoge instap auto’s – nieuw en occasions

Hoge instap auto’s zijn vooral de laatste jaren heel populair geworden, zowel nieuw als occasions. Een voordeel van hoge instap auto’s is dat je gemakkelijk in- en uitstapt. Hoge instap auto’s zijn vooral populair onder senioren en automobilisten met rugklachten. Maar ook ouders met heel jonge kinderen zweren vaak bij hoge instap auto’s.

Bij hoge instap auto’s bevindt de zitting van de stoel zich bij het instappen nét onder je zitvlak. Op die manier hoef je niet door de knieën om op de stoel plaats te nemen. Ook langere mensen ervaren dit vaak als prettig. Bovendien hoeven ouders van jonge kinderen niet diep te bukken om de veiligheidsgordels van hun kroost op de achterbank vast te klikken. En ook het monteren van een kinderzitje gaat in hoge instap auto’s gemakkelijker dan bij meer traditionele auto’s.

Bij hoge instap auto’s bepaalt de instaphoogte hoe gemakkelijk je instapt. Dit is de afstand van de weg tot aan de zitting van de stoel. Als dit ongeveer 60 centimeter is, heb je te maken met een auto met hoge instap (circa 50 centimeter is een normale instap).

Betaalbare hoge instap auto’s kopen

Consumenten die betaalbare hoge instap auto’s willen kopen, hebben keuze genoeg. Als je op viaBOVAG.nl bij type auto de categorieën SUV/Terreinwagen en MPV selecteert, krijg je veel betaalbare hoge instap auto’s te zien, inclusief crossovers. De andere categorieën zoals Hatchback , Sedan en Stationwagen zijn over het algemeen auto’s met een normale instap.

Voorbeelden van hoge instap auto’s zijn de:

Hoge instapauto voor senioren

Ook wat betreft een hoge instapauto voor senioren is er volop keuze. De zojuist genoemde voorbeelden voldoen uitstekend als hoge instapauto voor senioren. Let op dat de auto niet té groot wordt, zoals een Audi Q7 en BMW X5 . Deze forse SUV-modellen zitten heerlijk, maar vaak is de instaphoogte extra hoog (ongeveer 70 centimeter) zodat je wellicht als het ware op de stoel moet klimmen. Kwestie van uitproberen dus.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen