We hebben 534 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Toyota
RAV4
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Toyota RAV4 occasions en nieuwe Toyota RAV4 kopen bij viaBOVAG.NL

De Toyota RAV4 is een populaire caravantrekker. Bovendien had de RAV4 als een van de eerste SUV’s een hybride aandrijflijn waardoor je ondanks de stevige afmetingen best zuinig kunt rijden. Populair is de Toyota RAV4 zeker, vandaar dat er ook behoorlijk wat te vinden zijn als occasion.

Toyota RAV4 2019 en hybrid

We moeten terug naar 1994 voor de introductie van de eerste Toyota RAV4. Van die variant is er geen hybride versie. Ook niet van de tweede RAV4-generatie – gebouwd van 2001 tot 2005 – noch van de derde generatie RAV4 (2006-2012).

De eerste drie generaties RAV4 zijn in Nederland alleen met benzine - en dieselmotoren geleverd. Er bestond van de derde generatie RAV4 wel een batterij-elektrische versie, maar die is alleen in de Verenigde Staten geleverd. In 2012 introduceerde Toyota de vierde generatie RAV4. Sindsdien is de hybride aandrijflijn onlosmakelijk verbonden met de RAV4. Ook de vijfde generatie RAV4 – die in 2019 op de markt kwam – kun je als Hybrid bestellen.

Tweedehandse Toyota RAV4 automaat

De hybride aandrijflijn is altijd gecombineerd met een CVT-automaat. Voor het brandstofverbruik is zo’n hybride aandrijflijn bijzonder gunstig, maar niet zozeer voor het geremde trekgewicht.

De vijfde generatie RAV4 is er met een 2,0-liter VVT-iE-benzinemotor met handbak of automaat en als 2.5 Hybrid Automaat met vóór- of vierwielaandrijving. Grappig genoeg mag de basismotor – de 2,0-liter benzine – de zwaarste geremde aanhangers (het ‘geremde trekgewicht, 1.500 tot 2.000 kilogram) trekken.

De 2.5 Hybrid met voorwielaandrijving mag maximaal 800 kilogram ‘geremd’ trekken en de 2.5 Hybrid AWD 1.650 kilogram ‘geremd’. Caravantrekkers zijn dus beter af met de goedkopere benzineversie.

RAV4; Praktisch en veelzijdig

De Toyota RAV4 is als SUV een bijzonder praktische familieauto met voldoende opbergmogelijkheden en een veelzijdig interieur. Er is ruimte genoeg voor vijf personen plus hun bagage. Vanaf de vierde generatie is de RAV4 ook uitgerust met slimme veiligheidssystemen.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen