We hebben 3.394 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Citroën
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Citroën occasions en nieuwe Citroën bij viaBOVAG.nl

Citroën is in 1919 opgericht door André Citroën, een Fransman met een Nederlandse achtergrond (zijn overgrootvader is Nederlands). Het merk onderscheidt zich met eigenzinnige modellen zoals de Traction Avant, 2CV (de welbekende Eend), DS (Snoek), CX en SM. Een nieuwe Citroën en Citroën occasions staan bekend om hun comfortabele rijgedrag. Citroën duidt zijn modellen vaak aan met de letter ‘C’ en een getal. Het kleinste model is de C1 , een 5-deurs stadsauto. De C2 is niet meer nieuw leverbaar maar wel als occasion te vinden.

Populaire Citroën-modellen: C3, C1, Cactus, C4, Berlingo, C5, C4 Picasso

Andere Citroën-modellen zijn de:

Oudere Citroën-modellen zijn de C2, C4, C5, C6 en C8, een ruime MPV met een zitplaats voor maximaal 8 personen. De in Nederland veel verkochte C4 Picasso en C4 Grand Picasso zijn eveneens MPV-modellen, maar wat kleiner.

Behalve personenauto’s levert Citroën ook bedrijfsauto’s . Het kleinste model is de Citroën Berlingo , gevolgd door de Jumpy en Jumper . Van deze drie modellen levert Citroën ook personenuitvoeringen met maximaal 8 zitplaatsen.

De concurrentie van Citroën bestaat uit: Opel , Renault , Peugeot , Volkswagen en Ford .

Citroën- en DS-modellen

In 2009 presenteert Citroën een luxer model op basis van de C3: de DS 3 . Die concurreert met modellen zoals de Alfa Romeo Mito en Mini Cooper. Later volgen de DS 4 en grotere DS 5 , die ook met een hybride aandrijflijn op de markt verschijnt.

In 2015 wordt DS afgesplitst van Citroën. Sindsdien heet het DS Automobiles. In 2018 verschijnt het eerste eigen model op de markt: de DS 7 Crossback . In 2019 volgt de kleinere DS 3 Crossback . DS Automobiles onderscheidt zich met een luxe en eigenzinnige uitstraling.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen