We hebben 9.495 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Volkswagen
Basisgegevens
Brandstof
Staat
EV/Hybride eigenschappen
Plugin Hybride
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volkswagen occasions en nieuwe Volkswagens bij viaBOVAG.nl

Volkswagen bestaat sinds 1937. Sindsdien is het Duitse merk uitgegroeid tot een ware autogigant met wereldwijd een jaarlijkse afzet van miljoenen auto’s en bedrijfswagens. Bekende historische modellen zijn de Kever en Transporter T1, de alom bekende Volkswagen bus. De Golf echter is wellicht de bekendste Volkswagen van allemaal.

Populaire Volkswagen-modellen

Het modellengamma van Volkswagen is vrij logisch ingedeeld met de compacte up! als absolute instapper. Hierna volgen onder meer de grotere Polo , de SUV-modellen T-Cross en T-Roc, en de Golf . De SUV-modellen hebben allemaal een ‘T’ in de naam. Voorbeelden van Volkswagen SUV-modellen zijn de:

Veel Volkswagen-modellen zijn populair onder consumenten. De occasions van Volkswagen zijn ook erg in trek. Vooral de compacte Polo en grotere Golf doen het traditiegetrouw goed op de occasionmarkt.

Elektrische modellen van Volkswagen

Volkswagen heeft zijn pijlen volledig gericht op elektrische mobiliteit en investeert miljarden in de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen. De Volkswagen ID.3 en ID.4 zijn hiervan de eerste voorbeelden die sinds eind 2020 te koop zijn. En sinds eind 2019 is de sterk verbeterde Volkswagen e-Up! met een veel grotere actieradius (260 km) te koop. Maar ook voor een elektrische Volkswagen occasion is er voldoende keuze. De Volkswagen e-Golf bijvoorbeeld, die nauwelijks is te onderscheiden van een reguliere vijfdeurs Golf hatchback. De e-Golf werd tussen 2014 en 2020 nieuw geleverd en groeide in die periode uit tot één van de bestverkochte elektrische auto’s in Nederland.

Elektrische Volkswagens zijn de toekomst

In 2050 wil Volkswagen volledig CO2-neutraal zijn. Het merk zet daarom volop in op elektrisch rijden. Vanaf eind 2021 wordt daarom ook de Volkswagen ID.5 op de markt gezet. Dit is een coupévariant van de Volkswagen ID.4. In 2022 verschijnen er nog diverse nieuwe elektrisch aangedreven modellen, waaronder de Volkswagen ID.Buzz. Met deze compacte bus brengt Volkswagen de iconische Volkswagen T1 uit het verleden weer tot leven, de beroemde Volkswagen-bus die tal van generaties heeft voorzien van praktisch vervoer voor een aangenaam prijskaartje. Wellicht komt er ook een campervariant op de markt. En dat is niet de enige beroemde Volkswagen uit het verleden die nieuw leven wordt ingeblazen: ook de Volkswagen Buggy staat op de lijst om met volledig elektrische aandrijving terug te keren in het aanbod van Volkswagen. De Buggy, ooit ontwikkeld in Californië op basis van de Kever , belooft een echte ‘fun-VW’ te worden. Een open zijkant, grote wielen en sprekende kleuren zijn standaard. Dat geldt ook voor rappe prestaties: zo snelt de nieuwe Buggy straks naar 100 km/u in slechts 7,2 seconden.

Snelle elektrische Volkswagen: GTX

Snelle varianten van Volkswagen herkennen we sinds jaar en dag aan de toevoeging GTi. Voor de elektrische auto’s van Volkswagen is daar nu de toevoeging GTX in het leven geroepen. Dit sportieve label betekent meer kracht dankzij de toevoeging van een extra elektromotor die de voorwielen aandrijft. Zo laat je, net als met de traditionele GTi’s, bij het verkeerslicht gegarandeerd de meeste medeweggebruikers achter je en beloont de GTX je met extra rijplezier. Ook het exterieur en interieur van deze sportievelingen krijgen een GTX-sausje mee, zodat direct duidelijk is dat je met de extra sportieve variant te maken hebt.

Volkswagen TDI, GTI, TSI en BlueMotion

De motoren van Volkswagen zijn tamelijk eenvoudig te onderscheiden. TSI -modellen zijn voorzien van een benzinemotor met turbotechnologie. Bij (Blue)TDI is sprake van een dieselmotor met turbotechnologie. De aanduiding TGI duidt op een motor geschikt voor aardgas (CNG) en groengas. Modellen met de aanduiding BlueMotion (Technologies) rijden door bepaalde aanpassingen zoals een recuperatief remsysteem extra zuinig. Snellere modellen zijn te herkennen aan de labels GTI en R , met de Golf GTI en Golf R als meest sprekende voorbeelden. Bij de term GTE is sprake van een plug-in hybride. Volkswagen ontwikkelt ook volledig elektrische modellen. Voorbeelden zijn de e-Golf en ID. modellen.

Tweedehands Volkswagen-varianten

Volkswagen hanteert diverse aanduidingen voor verschillende carrosserievarianten. De aanduiding Variant verwijst naar een stationwagen. De term Allspace gebruikt Volkswagen voor de verlengde Tiguan met zeven zitplaatsen. Ook heeft Volkswagen een uitgebreid gamma bedrijfswagens met de Volkswagen Caddy en Volkswagen Transporter als bekendste voorbeelden. De Volkswagen Scirocco is een betaalbare sportauto van het merk.

Volkswagen Polo en Golf generaties

Van meerdere modellen van Volkswagen bestaan inmiddels verschillende generaties. De eerste Golf verscheen bijvoorbeeld al in 1974 op de markt en de eerste generatie Polo komt uit maart 1975. Omdat deze modellen in grote aantallen zijn gemaakt, duiken nog regelmatig gebruikte exemplaren op. Het aanbod van jong gebruikte Volkswagens is groot.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen