We hebben 862 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Volkswagen
Hybride
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volkswagen hybride occasions en nieuwe auto's

Volkswagen is één van de grootste autoproducenten van de wereld. Als sinds 1937 verkoopt het merk auto’s en heeft de hele wereld als afzetmarkt. Ook Volkswagen is bezig om het modellengamma groener te maken en zet volop in op elektrificatie. Het merk doet dan onder meer met volledig elektrische modellen, maar ook met hybride-technologie.

Hybride modellen van Volkswagen

In 2050 wil Volkswagen volledig CO2-neutraal zijn. Het merk zet daarom volop in op elektrisch rijden. Om het publiek dat nog niet bereid is of niet de mogelijkheden hebben om elektrisch te rijden, heeft Volkswagen ook hybride-modellen. Van de populairste modellen, zoals de Golf en de Passat biedt Volkswagen een alternatief op elektrisch rijden. Je herkent de hybrides van Volkswagen aan de letter ‘GTE’, ‘PHEV’ of met Plug-in Hybrid. Volkswagen heeft door de jaren heen verschillende aanduidingen gebruikt voor haar modellen met hybride-aandrijving. Enkele modellen met hybride-aandrijving uit het aanbod van Volkswagen:

Volkswagen GTE

Wanneer je een Volkswagen ziet met de letters ‘GTE’ betreft het een plugin-hybride. Bij dit type motorisering werken een elektromotor en een verbrandingsmotor samen om de auto zo efficiënt mogelijk vooruit te krijgen. De eerste Golf GTE kwam in de zevende generatie van de Golf op de markt (2012 tot 2020). Onder de motorkap lag een 1.4-liter TSI benzinemotor met 150 pk, samen met een 75 kW elektromotor. Het levert een gecombineerd vermogen op van 204 pk en 350 Nm. De elektromotor is sterk genoeg om de auto tot een snelheid van 130 km/u volledig elektrische te laten rijden. De accu heeft een actieradius van 50 kilometer. Hiermee heeft de Golf GTE een theoretische actieradius van 933 kilometer. De automatische DSG transmissie is standaard.

Sinds 2014 is er een Passat GTE. De auto is verkrijgbaar zowel als sedan als stationwagen. De auto wordt aangedreven, net zoals de Golf GTE, door een elektromotor met 115 pk en de 1.4-liter TSI benzinemotor met 156 pk. Het combineerde vermogen is 218 pk en 400 Nm koppel. De Passat GTE heeft dezelfde elektrische range als de Golf GTE. De Passat met plug-in hybride-aandrijving is standaard geleverd met een automatische DSG transmissie.

Volkswagen Arteon PHEV en Multivan eHybrid PHEV

Sinds 2022 biedt Volkswagen ook een plug-in hybride variant van de Multivan. De Multivan is de persoonsuitvoering van de Volkswagen Transporter en biedt plaats aan tot wel zeven personen. Als je kiest voor de Multivan eHybrid ligt onder de motorkap dezelfde aandrijving als voor de plug-in versies van de Golf en Passat. De Volkswagen Arteon is een mid-size vijfdeurs, die zowel als liftback en stationwagen verkrijgbaar is. De Volkswagen Arteon en de Arteon Shooting Brake zijn verkrijgbaar met een plug-in hybride uitvoering Deze uitvoeringen hebben een vermogen van 160 kW/218 pk en een elektrische actieradius van 61 kilometer.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen