We hebben 4.210 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Mercedes-Benz
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Mercedes-Benz occasion en nieuwe Mercedes-Benz bij viaBOVAG.nl

Mercedes-Benz is fabrikant van hoofdzakelijk luxe auto’s. Het prestigieuze merk uit Stuttgart, Duitsland produceert echter ook bestelwagens, vrachtauto’s en bussen. Mercedes-Benz wordt gezien als de uitvinder van de automobiel. De eerste auto, een 3-wieler met de naam ‘Benz Patent Motorwagen’, bouwt Mercedes in 1885.

Mercedes heeft tegenwoordig een heel uitgebreid gamma aan verschillende typen auto’s. Al deze auto’s hebben gemeen dat ze financieel niet voor iedereen weggelegd zijn. De prijzen van een nieuwe Mercedes variëren grofweg van 30.000 euro voor een compacte hatchback als de Mercedes-Benz A-Klasse tot maar liefst ruim twee ton voor een pure sportwagen als de Mercedes-AMG GT .

Concurrenten van Mercedes-Benz zijn onder meer:

Welk type auto je ook zoekt, de kans is groot dat je hem bij Mercedes vindt. Een forse 4-deurs sedan? De E-Klasse of S-Klasse . Een cabriolet? De C-Klasse Cabriolet, SLC of SL . Een luxe terreinwagen? De G-Klasse . Een dikke SUV met coupédesign? De GLE . Mercedes heeft zoveel modellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daaronder bevinden zich enkele modellen die als de benchmark in hun klasse worden gezien. Voorbeelden zijn de C-Klasse , E-Klasse en S-Klasse . En ook de 2-zits cabriolet SL (‘Sport Leicht’) is zo’n icoon.

Tweedehandse Mercedes modellen: A-Klasse, B-Klasse, C-Klasse, E-Klasse, G-Klasse, S-Klasse, V-Klasse en Sprinter

Ook met een kleinere beurs kun je Mercedes rijden. Toch zijn tweedehandse Mercedes modellen vaak duurder dan gelijkwaardige auto’s van andere merken. Daar krijg je wel veel voor terug. Het comfort van een Mercedes is ongekend. En ook de kwaliteit en veiligheid is vaak boven alle twijfel verheven. Vooral de modellen uit de jaren 80 en 90 (vóór veel elektronica hun intrede doen) staan bekend als onverwoestbaar. Niet voor niets is de E-Klasse uit die tijd veel als taxi verkocht. De grote S-Klasse wordt gezien als een van de beste auto’s ter wereld.

Niet elke tweedehandse Mercedes is overigens betaalbaar. Omdat het merk al zo lang auto’s bouwt, zijn sommige exemplaren inmiddels dure klassiekers, vooral als er weinig van geproduceerd zijn. Een klassieke schoonheid als bijvoorbeeld de Mercedes-Benz 300 SL uit eind jaren 60 moet zomaar 1,5 miljoen euro opbrengen! En dan hebben we het nog niet over een Mercedes-Benz 540K uit de jaren 30 die een tweedehandsprijsje kan hebben van bijna 10 miljoen euro.

Mercedes-Benz AMG, CLA, GLA, GLC, GLE, EQC en ML

De afkorting AMG gebruikte Mercedes-Benz voor zijn sportiefste modellen. AMG wordt in 1967 opgericht en voert oorspronkelijk Mercedes-modellen op om vervolgens hiermee op het circuit te racen. In 1999 wordt AMG onderdeel van Mercedes-Benz. Van bijna elk Mercedes-model bestaat een extra sportieve en snelle AMG-versie. Sommige modellen halen een topsnelheid van ruim 300 km/uur. Inmiddels heeft Mercedes ook een volledig elektrische auto, een grote SUV die EQC heet. Toekomstige elektrische modellen brengt Mercedes onder het label EQ op de markt.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen