We hebben 148 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Audi
e-tron
Basisgegevens
Brandstof
Staat
EV/Hybride eigenschappen
Plugin Hybride
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Audi e-tron occasion of nieuwe Audi e-tron

De term ‘e-tron’ is een verzamelnaam voor een reeks elektrische modellen van Audi . Je kunt het vergelijken met ‘EQ’ van Mercedes-Benz of ‘i’ van BMW. Sinds Audi e-tron ging gebruiken in 2009 verschenen er eerst diverse conceptauto’s voordat in 2018 het doek gleed van de Audi e-tron, de eerste volledig elektrische SUV van het Duitse luxemerk. De Audi e-tron is verkrijgbaar als e-tron 50 quattro, e-tron 55 quattro en als e-tron S. Met ieder uiteraard hun eigen specificaties.

De bijna vijf meter lange Audi e-tron 55 quattro (4x4-aandrijving) gaat de strijd aan met de:

Audi e-tron 50 quattro en e-tron 55 quattro

De Audi e-tron biedt plaats aan vijf inzittenden. In de kofferruimte beschikt de e-tron over 660 liter bagageruimte. In de neus van SUV is ook een zogenoemde frunk, waarvan de inhoud 60 liter is. Onderhuids is de Audi e-tron voorzien van een accupakket met keuze uit twee capaciteiten. De Audi e-tron 50 quattro beschikt over een 71 kWh accupakket dat twee elektromotoren voedt. De vierwielaandrijving quattro zorgt voor een verdeling van de aandrijfkracht over voor- en achterwielen. De Audi e-tron 50 quattro beschikt over 230 kW (313 pk) vermogen en heeft een actieradius van 341 kilometer.

De e-tron 55 quattro heeft het grotere 95 kWh accupakket en eveneens twee elektromotoren en vierwielaandrijving. Deze aandrijflijn is goed voor 300 kW (408 pk) en een rijbereik van 436 kilometer.

Beide versies zijn tevens verkrijgbaar als sportiever ogende Sportback uitvoering. Deze carrosserievariant heeft een aflopende daklijn. Dit type auto wordt ook wel een SUV Coupé genoemd. Behalve dat deze uitvoering een sportieve uitstraling heeft, is ook de luchtweerstand lager. Dat heeft natuurlijk een gunstig effect op het rijbereik. Effectief krijg je ongeveer 10 kilometer extra actieradius bij zowel de e-tron 50 als de e-tron 55 Sportback ten opzichte van de reguliere carrosserievariant.

Audi e-tron S

Het topmodel van de Audi e-tron heeft de letter ‘S’ in de modelnaam. De Audi e-tron S beschikt niet over twee elektromotoren, zoals de 50 en 55, maar over drie elektromotoren. Dat brengt het totale vermogen op 370 kW (503 pk). Ook beschikt deze versie over de 95 kWh batterij en vierwielaandrijving. Bovendien is deze krachtige versie ook beschikbaar als Sportback.

Opvallend zijn de optionele camera’s die de plaats innemen van de gebruikelijke buitenspiegels. Deze geven beelden door aan een oled-scherm aan elke zijkant van het dashboard.

Audi A3 e-tron, Audi Q7 e-tron, Audi A1 e-tron

De Audi e-tron is niet de enige geëlektrificeerde Audi. De Audi A3 e-tron is dat ook, maar dit is een plug-in hybride met zowel een benzinemotor als een elektromotor. Dat geldt ook voor de Audi Q7 e-tron , alleen wordt hier de elektromotor gecombineerd met een dieselmotor. Audi toont in 2010 een conceptauto in de vorm van de Audi A1 e-tron, maar die is nooit op de markt gekomen.

Elektrische Audi

Wie een elektrische Audi zoekt, kan goed slagen. Er zijn namelijk meer modellen met een volledig elektrische aandrijving op de markt en dat zullen er steeds meer worden in de toekomst. Qua SUV’s zijn er inmiddels ook de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron. En ook de Q8 e-tron is op de markt verschenen.

Verder biedt Audi ook de e-tron GT en RS e-tron GT. Deze zeer gestroomlijnde vierdeurs coupés zijn het summum wat betreft elektrisch rijden bij Audi. Ze bieden niet alleen een ruim rijbereik, maar zijn met uitstekende (snel)laadcapaciteiten ook zeer bruikbaar. De sportieve coupé is daarentegen wel erg prijzig vanwege die dure techniek.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen