We hebben 3.571 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Volvo
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volvo occasions en nieuwe Volvo bij viaBOVAG.nl

Volvo is van origine een Zweeds automerk, opgericht in 1927. Het merk is groot geworden door de hoge veiligheid van zijn modellen. Volvo heeft bijvoorbeeld in 1959 de nu nog toegepaste driepuntsgordel uitgevonden.

‘Autorijden is mensenwerk’, zegt Volvo. ‘Bij alles wat we maken, is veiligheid daarom de leidraad.’ Een nieuwe Volvo en Volvo occasions bevinden zich in de hogere marktsegmenten, vergelijkbaar met Audi, BMW en Mercedes-Benz. Volvo stationwagens zijn altijd populair geweest. De fabrikant biedt ook populaire SUV-modellen aan, zoals de Volvo XC60 en Volvo XC90. Populaire SUV modellen zijn:

Populaire Volvo modellen: V40, XC60, XC90, V90, XC40, V60, V70, S90 en S60

In Nederland behoort Volvo tot de populairste luxe (premium) automerken. Voor Volvo occasions geldt: de keuze is reuze. De Volvo V40 is een 5-deurs hatchback, vergelijkbaar met de Audi A3 en BMW 1 Serie. De Volvo modellen V60, V70 en V90 zijn ruime stationwagens, in volgorde van grootte. Wie een Volvo SUV-model zoekt, komt uit bij de Volvo XC40, XC60 of XC90. Volvo-modellen met een S in de naam zijn sedans. Voorbeelden zijn de Volvo S60, S80 en S90. Populaire Volvo stationswagens zijn:

En populaire Volvo sedans zijn:

Volvo T-uitvoering, D-uitvoering, R-uitvoering, Cross Country en Hybrid

Een Volvo T-uitvoering (zoals T3 , T4 en T5 ) is uitgerust met een turbobenzinemotor. Een Volvo D-uitvoering is juist voorzien van een turbodieselmotor (bijvoorbeeld D2 , D3 en D4 ). Een R-uitvoering is de sportiefste uitvoering. Begin jaren 90 trapt Volvo af met de 184 kW/250 pk sterke Volvo 850 R . Later krijgen ook de Volvo S70 en V70 een snelle R-uitvoering. In 2008 introduceert Volvo de R-Design modellen. Dit zijn Volvo modellen die er dikker uitzien maar zijn uitgerust met reguliere motoren.

Volvo Cross Country en Hybrid

Een Volvo Cross Country is een Volvo stationwagen met een ruiger design en meer bodemvrijheid. Ook de Volvo V40 is als populaire Cross Country te vinden. Een T8 -uitvoering is een plug-in hybrid. Een benzine- of dieselmotor in combinatie met een elektromotor. Hierbij is laden noodzakelijk om elektrisch te kunnen rijden. Volvo uitvoeringen:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen