We hebben 1.715 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Volvo
Hybride
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volvo hybride occasions en nieuwe auto's

Volvo is een Zweedse autofabrikant. Het merk is in 1927 opgericht en is groot geworden door de mate van veiligheid van zijn modellen. Volvo is de uitvinder van de driepuntsgordel, een veiligheidsmaatregel die vandaag de dag nog altijd verplicht is in auto’s. Naast auto’s met conventionele verbrandingsmotoren, produceert Volvo ook auto’s met een (plug-in) hybride aandrijving.

Hybride modellen van Volvo

Volvo biedt ook hybride auto’s aan. Volvo Plug-in-Hybrid auto’s komen bij Volvo in verschillende vormen. De eerste Volvo met dit type aandrijving werd gepresenteerd in 2012 in de Volvo V60 D6 Plug-in Hybrid. Met deze auto combineerde Volvo als één van de weinig automerken een dieselmotor met een elektromotor. De combinatie levert een gecombineerd vermogen op van 285 pk. De elektromotor drijft de achterwielen aan, de dieselmotor doet dat voor de voorwielen. Volgens Volvo is het verbruik één liter diesel per 55,5 kilometer, wat neerkomt op een actieradius van 1.200 kilometer wanneer diesel- en elektromotor gebruikt worden. Of dat gehaald kan worden is natuurlijk van verschillende factoren afhankelijk, zoals rijstijl, weersomstandigheden en het wegdek. Volledig elektrisch, bij Volvo ook wel ‘Pure mode’ genoemd, komt de V60 ongeveer 50 kilometer ver. Andere Volvo-modellen met plug-in hybride-technologie zijn:

Volvo Twin Engine

Vanaf 2015 worden de plug-in hybrid-modellen van Volvo aangeduid met de term ‘Twin Engine ’. Onderhuids blijft de basis hetzelfde: een verbrandingsmotor in combinatie met een elektrische krachtbron. Echter, is een dieselhybride uit het aanbod verdwenen en stapt Volvo over op benzinemotoren in de hybride auto’s. De aandrijflijnen variëren van mild hybrid tot aan plug-in hybrid. Zo zijn de T4-, T5-,T6 en T8 Twin Engine plug-in hybrides en worden mild hybrid aangeduid met de letter ‘B’, zoals B5 en B6. De mild hybrides beschikken over een 48V-accu en een geïntegreerde startgenerator, die de verbrandingsmotor ondersteunen. De accu laadt zichzelf op door remenergie terug te winnen. De benzinemotoren zijn compact en werken met geavanceerde lage-wrijvingstechnologie om uitstoot te verminderen.

Recharge

Na de komst van volledig elektrische modellen is Volvo alle auto’s die elektrisch kilometers af kunnen leggen aan gaan bieden onder de noemer ‘Recharge ’. Hieronder vallen dus de volledig elektrische Volvo’s en de auto’s die beschikken over een plug-in hybride aandrijflijn. Met de plug-in hybride-modellen van Volvo kan zowel volledig elektrisch gereden worden, als alleen op benzine of met een combinatie van beide. De aandrijflijnen zijn zo ontwikkeld dat ze naadloos met elkaar samenwerken om zo efficiënt mogelijk van A naar B te komen, zonder dat de bestuurder zich druk hoeft te maken of de eindbestemming wel gehaald kan worden. Hoeveel kilometer elektrisch afgelegd kan worden is afhankelijk van het model, rijstijl en de omstandigheden. Sommige modellen hebben tot wel 50 kilometer elektrische actieradius.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen