We hebben 1.627 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Nissan
Qashqai
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Nissan Qashqai occasion en nieuwe Nissan Qashqai bij viaBOVAG.nl

De Nissan Qashqai is een 5-deurs crossover SUV die te koop is sinds 2007. Het is de eerste Nissan die volledig in Europa is ontworpen. In 2008 is het aanbod uitgebreid met de iets grotere Nissan Qashqai+2 met zeven in plaats van vijf zitplaatsen.

De Nissan Qashqai wordt beschouwd als de grondlegger van het crossover-segment. De Nissan Qashqai is een van de eerste auto’s met de carrosserie van een reguliere 5-deurs hatchback en de hoge zit van een SUV. Tien jaar na de lancering zijn in Europa al 2,6 miljoen stuks verkocht en heeft vrijwel ieder volumemerk een Qashqai-concurrent in het aanbod. Concurrenten van de Nissan Qashqai zijn de :

Tweedehandse Nissan Qashqai en Qashqai 2

De Nissan Qashqai is direct een succes. Het afwijkende concept slaat aan en concurrentie is er nog nauwelijks. Omdat er veel nieuwe exemplaren verkocht zijn, is het aanbod aan een tweedehandse Nissan Qashqai en Qashqai 2 groot. De Nissan Qashqai is beschikbaar met de keuze uit verschillende benzine- en dieselmotoren en met 2WD en 4WD (4x4-aandrijving). In 2008 breidt Nissan het aanbod uit met de Nissan Qashqai+2 . Die is langer en hoger en biedt een derde zitrij met twee extra zitplaatsen ten opzichte van de standaard Qashqai.

Nissan Qashqai Tekna, Business Edition en N Connecta

Nissan vervangt de eerste generatie Nissan Qashqai en Nissan Qashqai+2 in 2013. De tweede generatie Nissan Qashqai is alleen leverbaar als 5-zitter. De Qashqai+2 is min of meer vervangen door de iets grotere 7-persoons Nissan X-Trail die technisch veel gelijkenissen vertoont. De Nissan Qashqai is beschikbaar in meerdere uitrustingsniveaus, waaronder de luxe uitgevoerde Tekna, Business Edition en N Connecta met een onder andere een ingebouwd navigatiesysteem en intelligente parkeerhulp.

Populaire Nissan Qashqai uitvoeringen zijn:

Nissan Qashqai: de eerste generatie

Een heel nieuw segment op je naam zetten: er zijn maar weinig autofabrikanten die daar de credits voor kunnen claimen, maar Nissan zet met de Qashqai wel degelijk een nieuwe standaard. Een hoge instap en zitpositie, de uitstraling van een stoere terreinauto en de rijeigenschappen van een comfortabele gezinsvervoerder. De Nissan Qashqai kwam als eerste ontwerp van de tekentafel bij Nissan Design Europe en maakt gebruik van een eveneens nieuw ontwikkelde bodemplaat. Ook voor de productie van de Qashqai blijft Nissan in Europa, daarvoor wordt een nieuwe fabriek opgetuigd in het Britse Sunderland. De Nissan Qashqai wordt in eerste instantie geleverd met keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. De benzinevarianten hebben een cilinderinhoud van 1,6 en 2,0 liter en zijn goed voor een vermogen van 84 kW (115 pk) en 103 kW (140 pk). Voor de dieselvarianten van de Qashqai maakt Nissan gebruik van 1.5 en 2.0 dCi-motoren, die goed zijn voor respectievelijk 78 kW (106 pk) en 110 kW (150 pk). In de basis heeft de Nissan Qashqai voorwielaandrijving. De benzine- en dieselversies met een 2.0-motor zijn ook geleverd met vierwielaandrijving. Daarmee transformeert de Qashqai niet meteen in een volwaardige terreinwagen, maar komt hij van het asfalt en in de bergen een stuk beter tot zijn recht.

De concurrentie volgt

In het modellenaanbod van Nissan wordt de Qashqai gepositioneerd onder de Nissan X-Trail en vervangt hij zowel de Nissan Almera als de Nissan Primera. Een gewaagde zet, want beide modellen vormen in Europa de kurk waarop Nissan zijn bestaansrecht vindt. De compacte SUV slaat echter aan en wordt een behoorlijk succes. Van 2007 tot 2013 weet Nissan er in Nederland ruim 33.000 aan de man te brengen, voor het tijd is voor de tweede generatie. In het segment krijgt de Nissan Qashqai al gauw concurrentie uit Koreaanse en Japanse hoek, met de komst van de Kia Sportage, Hyundai Tucson en Mitsubishi Outlander.

Zeven zitplaatsen: Qashqai+2

Om tegemoet te komen aan de ruimtewensen van veel klanten, maakt Nissan in 2008 bekend dat er een 7-zitter van de Qashqai wordt ontwikkeld. Die gaat als Nissan Qashqai+2 door het leven en beschikt over dezelfde motoren en uitrustingsniveaus als de 5-zitter. Dankzij de 21 centimeter toegenomen lengte biedt het model een volledig inklapbare derde zitrij. Altijd handig voor zaterdagritjes met het voetbalteam bijvoorbeeld.

Nissan Qashqai: de tweede generatie

In 2013 is het tijd voor de tweede generatie van de Nissan Qashqai, die is ontwikkeld in samenwerking met partner Renault. Deze versie van de Nissan Qashqai is 49 millimeter langer, 20 millimeter breder en 15 millimeter lager dan de eerste generatie. Dat geeft de Qashqai ook een wat sportiever voorkomen. Ook komen er nieuwe motoren, waaronder een 1,2-liter benzinemotor met een turbo die goed is voor 84 kW (115 pk) en een 1,6-liter turbomotor die 110 kW (150 pk) levert. Ook de diesels gaan op de schop: de bekende 1.5 dCi levert in de tweede generatie 81 kW (110 pk) en een nieuw toegevoegde 1,6-liter dCi is goed voor 86 kW (130 pk). De topversies van de Nissan Qashqai krijgen daarbij ook nog eens de beschikking over LED-koplampen. De zevensits Qashqai komt in de tweede generatie te vervallen, die wordt vervangen door de volgende generatie Nissan X-Trail.

Nissan Qashqai: de derde generatie

In 2021 wordt alweer de derde generatie van de Nissan Qashqai gepresenteerd, die onder meer met een innovatieve hybride e-Power aandrijflijn op de markt verschijnt. Dat betekent dat de Nissan Qashqai wordt aangedreven door een 96 kW (130 pk) sterke elektromotor, die van stroom wordt voorzien door een compacte batterij. Die wordt vervolgens bijgeladen door een 115 kW (157 pk) sterke 1,5-liter benzinemotor. In tegenstelling tot veel andere SUV’s kun je deze Nissan Qashqai dus niet zelf bijladen, maar zal de benzinemotor altijd zo efficiënt mogelijk voor de gevraagde stroom zorgen. De derde generatie Qashqai rolt ook uit de fabriek als ‘mild-hybride’, waarbij een 1,3-liter benzinemotor geassisteerd wordt door een kleine elektromotor. Verder is de derde generatie Qashqai voorzien van het Pro-Pilot systeem. Dit pakket van geavanceerde rijassistentiesystemen is sinds 2018 ook beschikbaar op de tweede generatie Qashqai en bepaalt in autonome modus zelf of er wordt geremd, gas wordt gegeven of bijgestuurd moet worden. Dit systeem werkt overigens alleen tussen 30 en 100 km/u. Het zorgt er ook voor dat de auto zijn positie behoudt op de rijstrook, zelfs in de bochten.

Op zoek naar een Nissan Qashqai zonder in een keer een groot bedrag neer te leggen? Bekijk het aanbod Nissan private lease auto's en vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen