We hebben 203 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Nissan
Ariya
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Nissan Ariya occasions en nieuwe Nissan Ariya bij viaBOVAG.nl

De Nissan Ariya is een volledig elektrische SUV van het Japanse automerk Nissan. De SUV behoort tot de topmodellen van het merk en is qua formaat, luxe en prijs duidelijk boven de elektrische Nissan Leaf en de populaire Nissan Qashqai gepositioneerd in het productgamma van Nissan. De Ariya is ook het eerste model dat met zijn ontwerp, technologie en interieur een nieuwe weg inslaat en als voorbeeld dient voor andere (toekomstige) Nissan-modellen. Tevens is de Nissan Ariya het eerste model met het nieuwe merklogo van Nissan, waarmee het belang van de Ariya in de groeiambities van Nissan wordt benadrukt. Het model speelt een belangrijke rol in de plannen van Nissan om in 2030 minimaal 50% van het modelgamma elektrisch te hebben.

Volledig elektrische SUV

De Nissan Ariya is een elektrische SUV in een segment dat in korte tijd explosief is gegroeid met veel aanbieders. De middelgrote elektrische SUV van Nissan concurreert met gewilde elektrische modellen als de Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4, Toyota BZ4X, Volvo XC40 en Kia e-Niro. De Nissan Ariya gaat de concurrentiestrijd aan met een onderscheidend design en een interieurruimte die normaliter hoort bij een auto uit een hogere klasse. De veiligheidsuitrusting en de technologische uitrusting behoren naar eigen zeggen tot de beste op de markt.

Uitvoeringen Nissan Ariya

De Nissan Ariya wordt geleverd in vier uitvoeringen. De basisversie, genaamd Advance, heeft voorwielaandrijving, een 63 kWh accupakket en een elektromotor die 218 pk en 300 Nm levert. Dit is de enige versie met deze batterij, want de andere drie uitvoeringen hebben allemaal een 87 kWh accupakket. Na de uitvoering Advance volgt de Evolve, die ook voorwielaandrijving heeft, maar dan in combinatie met een elektromotor met 242 pk en 300 Nm.

De uitvoeringen van de Nissan Ariya met vierwielaandrijving worden aangeduid met ‘e-4ORCE’. Deze hebben niet alleen een elektromotor op de vooras, maar ook op de achteras. De e-4ORCE Evolve heeft een motorvermogen van 306 pk en 600 Nm koppel. Het topversie in de reeks is de Nissan Ariya e-4ORCE Performance. Die is met een vermogen van 394 pk en 600 Nm koppel behoorlijk krachtig en snel.

Nissan Ariya vierwielaandrijving

De Nissan Ariya met vierwielaandrijving wordt aangeduid met de naam e-4ORCE. Volgens Nissan gaat het hier om een revolutionair systeem dat wordt aangestuurd door de elektromotor op de vooras én de elektromotor op de achteras. Het voordeel van dit e-4ORCE-systeem is dat de aandrijfkrachten zeer nauwkeurig kunnen worden verdeeld over de wielen op basis van de omstandigheden. Ook kan 100% van de aandrijving alleen naar de voorwielen worden gestuurd, of alleen naar de achterwielen. Het systeem controleert ook de bewegingen van de auto tijdens het remmen om in alle situaties een zo stabiel en veilig mogelijke rijervaring te bieden.

Nissan Ariya actieradius

Elke aandrijflijn van de Nissan Ariya heeft een andere actieradius. Zo biedt de Nissan Ariya Advance met de 63 kWh accu een actieradius van 350 kilometer. Voor de Ariya Evolve met 87 kWh accu geldt een actieradius van 500 kilometer. De vierwielaangedreven Nissan Ariya e-4ORCE Evolve en e-4ORCE Performance, beide met 87 kWh accu, hebben een actieradius van respectievelijk 460 en 400 kilometer.

Nissan Ariya aanhanger

De Nissan Ariya met e-4ORCE vierwielaandrijving hebben een trekgewicht van 1.500 kg. Dus in principe genoeg om een aanhanger of caravan te trekken. De uitvoeringen met voorwielaandrijving mogen helaas geen aanhanger trekken.

Nissan Ariya design

De Nissan Ariya heeft een onderscheidend design. Het is een SUV-coupé met een sterk aflopende daklijn voor een ietwat sportieve en elegante uitstraling, maar wel in combinatie met de hoogte van een SUV. In totaal is de Nissan Ariya 4,60 meter lang, 1,85 meter breed en 1,66 meter hoog. Daarmee is hij ruim 20 centimeter langer dan de Nissan Qashqai. De kofferbak heeft een inhoud van 468 liter bij de versies met voorwielaandrijving. Bij de versies met e-4ORCE vierwielaandrijving is de bagageruimte minimaal 415 liter groot.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen