We hebben 413 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Cupra
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Cupra occasion of nieuwe Cupra kopen

Cupra kent eigenlijk een tweedelige geschiedenis. Eerst als de sportieve afdeling van het merk Seat, maar inmiddels kennen we Cupra ook als losstaand merk en leverancier van elektrische auto’s.

Cupra geschiedenis: Seat Cupra

Vanaf 2018 is Cupra een losstaand merk. Daarvoor mochten alleen de echt sportieve modellen van Seat de naam Cupra dragen. Een divisie binnen Seat die zich volledig focuste op het maken van snelle, sportieve auto’s. Onder die naam, een afkorting van Cup Racing, nam Seat deel aan diverse racecompetities en niet onverdienstelijk ook.

Leuk detail is dat Seat ook onderdeel is van de Volkswagen Group en in feite waren de modellen van Seat Volkswagens in een ander jasje. De sportievere GTI-modellen van Volkswagen zouden dan in principe ook de basis kunnen vormen voor de Cupra-modellen van Seat, zou je denken. Maar niets is minder waar, want waar Volkswagen haar GTI’s redelijk bescheiden maakte om voor een breed publiek aantrekkelijk te zijn, deden ze er bij Cupra nog een schepje bovenop om een écht sportieve versie te maken voor de liefhebbers.

Cupra als losstaand merk

Cupra wil als als apart merk naast Seat sportief rijplezier bieden. In het begin deed het dat door snelle versies van bestaande Seat-modellen op de markt te brengen, maar inmiddels produceert het merk ook eigen ontwikkelde modellen, die al dan niet (deels) geëlektrificeerd zijn.

In de nabije toekomst wil Cupra sterk de focus leggen op elektrische modellen. Zo brengt Cupra nog een compacte crossover op de markt met een volledig elektrische aandrijflijn, een grote elektrische SUV en een sportieve coupé crossover die zowel volledig elektrisch leverbaar zal zijn als met plug-in hybride technologie.

Wie een praktische auto wil met een meer ingetogen design kan bij Seat terecht en wie wat exotischer wil zijn kan bij Cupra terecht. Maar ook techniek van merken als Audi , Volkswagen en Skoda is voorhanden voor Cupra, daardoor is het goed mogelijk dat je overeenkomsten vindt in huidige en toekomstige modellen. Zo kent de volledig elektrische Cupra Born veel overeenkomsten met de Volkswagen ID.3 en gebruikt de toekomstige crossover Audi-techniek.

Cupra occasion

Wie een tweedehands Cupra zoekt, zal bij viaBOVAG.nl diverse modellen vinden. Dat is onder meer de Cupra Born , een volledig elektrische auto met behalve een sportieve uitstraling ook sportieve rijeigenschappen. De Cupra Formentor is een serieus zeer sportief rijdende vijfdeurs SUV met dik 300 pk. Later bracht Cupra ook een e-HYBRID versie van de Formentor op de markt. Die auto beschikt over een plug-in hybride aandrijflijn met 245 pk. Daarmee kun je een kleine 60 kilometer volledig elektrisch rijden. Diezelfde aandrijflijn gebruikte Cupra ook voor de Cupra Leon .

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen