We hebben 3.184 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Mini
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Mini occasions en nieuwe Mini bij viaBOVAG.nl

Mini is een van oorsprong Brits automerk dat eigendom is van het Duitse BMW. De originele Mini is ruim 40 jaar (!), van 1959 tot 2000, geproduceerd. De iconische kleine auto is uitgeroepen tot één van de invloedrijkste auto’s van de 20ste eeuw. In 2001 blaast BMW het merk nieuw leven in met de introductie van de nieuwe Mini.

De eerste Mini van net 3 meter lang is ontwikkeld door de British Motor Corporation en rolt in 1959 van de band. Het wagentje groeit uit tot een icoon uit de 20ste eeuw, samen met bijvoorbeeld de Volkswagen Kever, T-Ford en Citroën DS (Snoek). De originele Mini is geproduceerd onder de merknamen Austin, Morris en Rover. In het begin is het een 3-deurs autootje met klein achterklepje. Later volgen onder de naam Cooper snellere versies en ook een stationwagen en zelfs pick-up. En de Mini doet zelfs mee aan rally’s! Concurrenten van Mini zijn: Volkswagen , Audi , DS , Peugeot en Mercedes-Benz .

Populaire Mini-modellen: Cooper, Cabrio, Clubman, Countryman, One en Mini Clubman

Mini maakt onder de vleugels meer dan alleen een compacte hatchback. De Mini Countryman is een compact SUV-model (voor Mini-begrippen enorm) en rijdt sinds 2010 op de weg. De Mini Cooper is er nog steeds en verkrijgbaar als 3- of 5-deurs. De Cooper is 3.9 meter lang. Hij is qua afmetingen vergelijkbaar met de Audi A1, DS 3, Peugeot 208, Volkswagen Polo, Ford Fiesta en Toyota Yaris.

De Britse roots vind je vaak terug in de Mini-modellen. In de achterlichten zit de vlag van het Verenigd Koninkrijk, de Union Jack, verwerkt. Ook zie je deze vlag vaak terug op het dak of zijspiegels.

De meest voorkomende Mini-modellen zijn:

Hybride Mini Cooper

In 2017 introduceert Mini een plug-in hybride: de Mini Cooper SE Countryman All4 . Deze Mini wordt aangedreven door een 3-cilinder benzinemotor en een elektromotor. Er is ook een volledig elektrische Mini: de Mini Cooper SE, ook wel de Mini Electric genoemd.

Concurrenten van de 100% elektrische Mini zijn:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen