We hebben 217 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Mini
Clubman
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Mini Cooper Clubman occasion

De Mini Clubman is een compacte stationwagen van het Britse merk Mini dat onderdeel is van het Duitse BMW. De eerste Mini Clubman komt eind jaren zestig op de markt. Die houdt het vol tot de jaren tachtig. Pas in 2007 introduceert BMW de tweede generatie Mini Clubman. Met de portieren hiervan is iets bijzonders aan de hand.

De Mini Clubman is geen doorsnee stationwagen. In plaats van één grote achterklep heeft deze Mini twee achterdeurtjes, net als de klassieke Clubman. En aan de bestuurderskant zit één portier terwijl zich aan de passagierskant twee exemplaren bevinden. Nou ja, eigenlijk anderhalf, want het rechter achterportier is niet eens de helft van het rechter voorportier. Bovendien openen deze deuren in tegengestelde richting van elkaar, zodat één grote opening ontstaat. Deze bijzondere deurconstructie zorgt ervoor dat passagiers makkelijker op de achterbank kunnen plaatsnemen. Overigens heeft de volgende generatie Clubman die in 2015 op de markt komt wél vier gebruikelijke portieren.

Mini Clubman 2014, 2016, 2017, 2019

Let dus op als je een Mini Clubman koopt. Een Mini Clubman van 2014 heeft de bijzondere deurconstructie, maar een Mini Clubman van bijvoorbeeld 2016 , 2017 en 2019 niet. De twee deurtjes aan de achterzijde heeft elke Mini Clubman. Net als twee ruitenwissertjes achter. Een Mini Cooper Clubman heeft minimaal 80 kW/110 pk (Cooper D, diesel). De benzineversie van de Mini Cooper Clubman levert minimaal 88 kW/120 pk. Een Mini Cooper Clubman rijdt sportief en is wendbaar; de rijeigenschappen worden niet voor niets wel eens vergeleken met die van een kart.

Andere Mini Cooper modellen: Mini Cooper, Mini Cooper Countryman, Mini Cooper Cabrio

De Mini Cooper zonder de toevoeging Clubman is een 3- of 5-deurs hatchback. Geen station dus. Het aanbod van occasions is groot, want deze Mini Cooper is al sinds 2001 op de markt (zonder de klassieke Mini Cooper mee te tellen). De Mini Countryman is een grotere en ruimere 5-deurs SUV die in 2010 op de markt komt. Ten slotte heb je de Mini Cooper Cabrio . Dit is niets meer of minder dan een open versie met stoffen dak van de Mini Cooper hatchback.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen