We hebben 543 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Mini
Cooper
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Mini Cooper occasions en nieuwe Mini Cooper bij viaBOVAG.nl

De Mini Cooper is een sportievere en krachtigere versie van de Mini 3- en 5-deurs hatchback. Ook de Mini Cabrio , Mini Clubman (stationwagen) en Mini Countryman (SUV, Sports Utility Vehicle) zijn leverbaar als Cooper.

De naam Cooper is afgeleid van de Cooper Car Company. Deze vroegere Britse fabrikant van raceauto’s wordt in 1959 en 1960 wereldkampioen Formule 1. Oprichter John Cooper voert in 1961 de motor van de kleine Austin Mini (de latere Mini) op en zie daar, de Mini Cooper is geboren.

Tegenwoordig is de 3- en 5-deurs Mini Cooper een compacte auto, qua afmetingen vergelijkbaar met een Volkswagen Polo en Opel Corsa . De Mini Cooper bevindt zich echter hoger in de markt, onder andere vanwege een luxere uitstraling met een design dat naar eigen smaak aan te passen is.

De meest direct concurrenten van de Mini Cooper zijn de:

De eerste generatie van de moderne Mini hatchback verscheen in 2000 op de markt. Retroauto’s waren rond de eeuwwisseling erg populair, maar slechts weinig wisten het succes lange tijd vast te houden. Mini is daar als een van de weinige wel in geslaagd, want het retromodel is inmiddels meerdere modelgeneraties verder en nog altijd onverminderd populair, zowel nieuw als tweedehands. Het model heeft zich dan ook weten te vestigen als een model dat er niet alleen leuk uitziet, maar ook leuk rijdt en bovendien betrouwbare techniek onder de kap heeft.

In 2006 was het dan ook tijd voor een nieuwe generatie, die het succes van zijn voorganger wist voort te zetten. Qua design is de tweede generatie een evolutie van het eerste model, dus nog altijd is het oorspronkelijke klassieke model duidelijk in de auto te herkennen. In 2013 verscheen de nog eens verder geëvolueerde derde generatie op de markt. Een auto met een Nederlands tintje, want bepaalde uitvoeringen zijn bij VDL Nedcar in het Limburgse Born geproduceerd.

Het moderne automerk Mini is onderdeel van BMW . Toch is de Mini nadrukkelijk anders dan BMW modellen uit zijn tijd. Wel deelt de Mini de kenmerkende goede rijeigenschappen met de auto’s van het Duitse merk. De derde generatie Mini Cooper deelt wat meer techniek met BMW-modellen dan zijn voorgangers. Zo deelt hij zijn platform en motoren met de BMW 1 Serie.

Tweedehands Mini Cooper Countryman, Cabrio, Clubman en Works

Een tweedehands Mini Cooper kan dus een Countryman , Cabrio of Clubman zijn. We zetten de verschillende varianten eens op een rij.

De Countryman is een vrij compact SUV-model met een hoge zit en veel meer interieurruimte dan de andere Mini Cooper-modellen. De Mini Countryman is het grootste model van het aanbod. Het eerste model kwam in 2010 op de markt en in 2017 verscheen de tweede generatie. Beide modellen bieden de kenmerkende Mini-vormgeving in extra stoere SUV-vorm.

De Mini Cooper Cabrio spreekt voor zich: dit is een open versie van de Mini Cooper. De Cabrio heeft net als de hatchback vier zitplaatsen. Het open dak zorgt voor een extra intense rijbeleving, zeker bij de sportievere modellen waarbij je de sportuitlaat dankzij het open dak extra goed kunt horen. De eerste Mini Cabrio werd geïntroduceerd in 2004, dus alle moderne Mini-generaties zijn er ook als Cabrio.

De Mini Cooper Clubman is een compacte stationwagen. Dit model heeft altijd bijzondere portieren gehad. Dat begint bij de achterklep. Net als het oorspronkelijke klassieke model, heeft ook de moderne versie twee kleine deurtjes die opzij openen. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar scheelt ook nog eens ruimte op een krappe parkeerplaats. Daarnaast had de eerste generatie Clubman uit 2007 ook extra deurtjes aan de zijkant. Achter de reguliere voorportieren zitten kleine portieren die naar achteren scharnieren, voor een extra brede instap in het interieur. De tweede generatie Clubman uit 2015 heeft vier conventionele portieren en is qua formaat vergelijkbaar met een BMW 3-serie Touring.

De Mini Cooper S is een nog snellere versie van de Mini Cooper . Deze semi-sportieve uitvoering biedt een goede balans tussen sportiviteit en comfort. Daarmee is hij nog steeds goed dagelijks inzetbaar, maar leent hij zich ook voor een sportieve rit in het weekend. Je hebt echter altijd baas boven baas en dat is de Mini Cooper Works, officieel Mini John Cooper Works (JCW) genaamd. Een tweedehandse Mini Cooper Works levert, afhankelijk van het bouwjaar, zomaar meer dan (147 kW) 200 pk aan motorvermogen. Dit is dan ook het sportieve topmodel van Mini, met een stevig geveerd onderstel en een extra sportief geluid.

Dan zijn er ook nog de verschillende uitrustingsniveaus van de Mini Cooper, zoals de Chili , Pepper en Salt . Ook is er de Business , die voornamelijk op de zakelijke (lease)rijder is gericht. Hoe dan ook heeft een Mini een rijke uitrusting waarmee je niet snel iets tekort komt.

Kortom, er is inmiddels een grote variatie aan Mini Cooper-modellen:

Mini Cooper diesel, plug-in hybride en elektrisch

De Mini Cooper is ook te vinden als diesel . Deze Mini Cooper D en Mini Cooper SD zijn uitgerust met een dieselmotor, rijden relatief zuinig en halen zomaar een topsnelheid van meer dan 200 km/u. In algemene zin is er minder vraag naar dieselauto’s, maar voor een tweedehands Mini Cooper Diesel betekent dat ook dat de aanschaf extra voordelig is.

Liever een geëlektrificeerde aandrijving ? Dat kan ook. In 2017 werd de Mini Countryman Cooper S E ALL4 geïntroduceerd, een plug-in hybride die zo’n 40 kilometer volledig elektrisch kan rijden. Hoe dan ook is de Cooper S E, met de ‘E’ van ‘elektrisch’, de zuinigste Cooper-uitvoering die je kunt vinden. Zelfs als de batterij leeg is, want dan doet het model dienst als reguliere hybride. Het opladen van een plug-in hybride gaat met een stekker. Dat kan aan een openbare laadpaal op straat of een eigen laadpaal, maar ook gewoon aan het stopcontact thuis.

Sinds 2019 is er ook een volledig elektrisch aangedreven Mini Cooper. Dat is de Mini Electric , die in sommige landen wordt verkocht als de Cooper SE, ook weer met de ‘E’ van ‘elektrisch’. De Mini Electric is gebaseerd op de 3-deurs Mini Cooper hatchback en veel van de aandrijftechniek is afgeleid van de BMW i3 . De Cooper Electric heeft een 184 pk sterke elektromotor en een 32,6 kWh lithium-ion batterijpakket. Dat is goed voor een actieradius van ruim 200 kilometer. Prima voor de dagelijkse ritten dus.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen