We hebben 1.423 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

BMW
3-Serie
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

BMW 3 Serie occasions en nieuwe BMW 3 Serie bij viaBOVAG.nl

De BMW 3 Serie is een middelgrote gezinsauto/zakenauto van de Duitse fabrikant BMW . De 3 Serie behoort al decennialang tot de populairste auto’s in zijn klasse en wordt op het gebied van rijdynamiek gezien als de benchmark in zijn segment. De BMW 3 Serie werd in 1975 geïntroduceerd en kent meerdere generaties en carrosserievarianten. In de jaren zeventig en tachtig was de BMW 3 Serie er als tweedeurs sedan, een veel voorkomende carrosserievariant in die tijd. In de jaren daarna kennen we de BMW 3 Serie als vierdeurs sedan, vijfdeurs stationwagen (Touring), tweedeurs coupé en cabriolet. In 2013 kwam ook nog de BMW 3 Serie GT (Gran Turismo) op de markt met een extra lange wielbasis, veel ruimte achterin en een sportief-elegant uiterlijk. Concurrenten van de BMW 3 Serie zijn de:

Tweedehands BMW 3 Serie Sedan

De meest verkochte carrosserievariant is de BMW 3 Serie Sedan . Deze carrosserievorm heeft vier portieren en een kofferbak die aan de achterzijde uitsteekt. De populariteit van de vierdeurs sedan is het design, de zakelijk representatieve uitstraling, het rijgedrag en de prijs, aangezien dit de voordeligste carrosserievariant is.

Tweedehands BMW 3 Serie Touring

Ook een populaire uitvoering van de BMW 3 Serie, vooral in Nederland, is de BMW 3 Serie Touring . Dit is de stationwagen op basis van de sedan. Deze is functioneler dankzij de grotere kofferbak en de achterklep die in twee delen is te openen. Ook heb je iets meer zit- en hoofdruimte op de achterbank en een neerklepbare achterbank voor een bijna een verdubbeling van het laadvolume.

Tweedehands BMW 3 Serie Coupé

De BMW 3 Serie Coupé is vrijwel net zo lang als de sedan, met vier zitplaatsen, maar dan met twee portieren, een vloeiende, aflopende daklijn richting de kofferbak en een iets lagere rijpositie. Ook is het onderstel aangepast voor een wat sportiever rijgedrag, zoals dat hoort bij een coupé. Daarom is de BMW 3 Serie Coupé ook de sportiefste en meest dynamische variant in de reeks. De BMW M3 , de snelste, krachtigste en sportiefste versie van de 3 Serie, is daarom bij bijna alle generaties uitsluitend leverbaar als coupé (of cabrio).

Tweedehands BMW 3 Serie Cabrio

De BMW 3 Serie Cabrio is de cabrioletversie op basis van de coupé. De verschillen binnen en buiten zijn minimaal en de leverbare uitvoeringen en motoren zijn nagenoeg hetzelfde. Waar het natuurlijk vooral om gaat bij deze variant, is het cabriodak. Afhankelijk van het bouwjaar heeft de BMW 3 Serie Cabrio een stoffen dak of een hardtop, in alle gevallen elektrisch bedienbaar.

Tweedehands BMW 3 Serie Compact

Tussen 1994 en 2005 leverde BMW ook de BMW 3 Serie Compact . Deze driedeursvariant heeft veel van de BMW 3 Serie Coupé, maar dan met een kortere achterzijde en een kleinere kofferbak. Het is een echte driedeurs hatchback die kan worden beschouwd als de voorloper van de BMW 1 Serie. De Compact is in de basis ook minder sportief afgesteld dan de BMW 3 Serie Coupé en was in zijn tijd de voordeligste carrosserievariant in het uitgebreide modellenaanbod van de BMW 3 Serie.

Tweedehands BMW 3 Serie GT

Behalve de vier bovengenoemde carrosserievarianten introduceerde BMW in 2013 nóg een variant: de Gran Turismo (GT). Dit is een verlengde versie met een lange, vloeiende daklijn die doorloopt naar de grote achterklep. De vijfdeurs BMW 3 Serie GT is ook hoger dan de BMW 3 Serie sedan, waardoor er binnenin aanzienlijk meer hoofd- en beenruimte is, vooral voor passagiers achterin.

BMW 3 Serie hybride, benzine of diesel

BMW , ook wel Bayerische Motoren Werke, heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld als toonaangevende motorenbouwer. Dat zie je ook terug in het ruime aanbod van motorenvarianten. Er zijn benzine - en dieselmotoren te vinden met drie, vier, zes of zelfs acht cilinders. De laatste jaren zien we ook BMW 3 Serie-modellen met hybride-aandrijving op de occasionmarkt verschijnen. Los van de uitvoering heeft een BMW 3 Serie altijd achtwielaandrijving, wat deels zijn sportieve rijeigenschappen verklaart. Vierwielwielaandrijving is optioneel, aangeduid als X Drive.

BMW 3 Serie motoren

Ooit kon je aan de typeaanduiding (bijvoorbeeld 316i, 320i, 325i) zien welke cilinderinhoud de motor in de BMW 3 Serie heeft (bijvoorbeeld 1.6, 2.0 of 2.5), maar dat is al lang niet meer. Een moderne BMW 330i heeft waarschijnlijk een 2,0-liter viercilinder, terwijl je wellicht een 3.0-motor verwacht. Indien de auto volgens de fabrieksvoorschriften is onderhouden, kunnen de benzine- en dieselmotoren veel kilometers hebben. Een tweedehands BMW 3 Serie met 200.000 km op de teller, is in principe nog lang niet aan z’n einde. Oudere modellen met hoge kilometerstanden kunnen wel last krijgen van overmatig olieverbruik.

BMW 3 Serie M sport

Als je de letter ‘M’ tegenkomt in de typeaanduiding van een BMW 3 Serie, dan gaat het om een extra sportieve versie, zoals de M sport. Deze uitvoeringen zijn vaak voorzien van allerlei opties en accessoires die afkomstig zijn van de BMW Motorsport-afdeling. Een BMW 3 Serie M sport is vaak te herkennen aan de agressievere bumpers en de grotere wielen met bredere banden. Het interieur is doorgaans sportiever dankzij de toevoeging van sportstoelen, een sportstuur en stiksels in de kenmerkende BMW Motorsport-kleuren. Onderhuids is de auto vaak nog voorzien van een aangepaste wielophanging voor een strakkere wegligging.

BMW 3 Serie E90

De BMW 3 Serie E90 is de vijfde generatie BMW 3 Serie en een heel populaire modelgeneratie op de occasionmarkt. Deze is geproduceerd tussen uit 2005 en 2012 en beschikbaar in allerlei verschillende carrosserievarianten, met verschillende motoren uiteenlopend van extra zuinig tot uiterst krachtig, waaronder de benzinemotoren 318i, 320i, 325i en 330i en de dieselmotoren 320d, 330d en 335d. De uiterst sportieve BMW M3 is in deze generatie gebouwd als Coupé, Cabrio én Sedan. Tevens is een M3 uit deze tijd de enige met een V8-motor in plaats van een zescilinder lijnmotor.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen